cover image
Felnőtt Válogatott
Női

Szilágyi Dorottya: „Szép csapatteljesítménnyel nyertünk”

2023. április 12. 22:46

Tán a vártnál is simábban győzte le 17-11-re az ausztrál válogatottat női válogatottunk a rotterdami Világkupa-selejtezőn. A mérkőzés után Bíró Attila szövetségi kapitány és a meccs legjobbjának választott Szilágyi Dorottya értékelt.

Bíró Attila szövetségi kapitány:
„Sokkal jobban kezdtünk, mint tegnap. Az volt a kérésem, hogy nagyon agresszívan és keményen védekezzünk, szerencsére ez megvolt hét-nyolc blokkal. Támadásban végig sokkal koncentráltabbak voltunk, mint a tegnapi mérkőzés elején, és sokkal koncentráltabbak az ausztráloknál. Azt hiszem, az emberelőnyök kihasználása 80 % körüli, ami rendkívül jó arány. Ezen a meccsen fizikálisan is erősebbnek bizonyultunk, bár azt tudni kell, hogy az ausztrálok nagyon erősek főleg egy az egy ellen, ezért zónáztunk többet. Mindenkinek helyén volt a szíve, így kijött a tudásbeli különbség.”

Szilagyi Dorottya, aki 4 gólt lőtt:
„Mivel a kezdés sokkal jobb volt, mint tegnap, így nagyobb lendületettel ugorhattunk bele a játékba. Azt hiszem, elég kiegyensúlyozottan játszottunk, ami mindig az egyik legfőbb célunk. Én nagyon élveztem ezt a meccset, gyorsnak éreztem magam és a csapatot is. Mindezek ellenére azt gondolom, nem adja vissza ez az eredmény, hogy mennyit küzdöttünk a védekezésben, mennyit blokkoltunk. Alda is nagyon ügyesen védett. Szerintem ezt a mérkőzést nagyon szép csapatteljesítménnyel nyertük meg – és ugyanilyen magabiztosan kell játszanunk a hollandok ellen is.”

További interjúkért kövessétek Facebook-oldalunkat!
Női válogatott