cover image
Egyéb

BL: nagyszerűen küzdő OSC-t győzött le a Ferencváros

2023. február 17. 19:59

Közel volt a bravúrhoz Varga Dániel csapata a Bajnokok Ligája nyolcadik játéknapján, de egyetlen góllal az FTC nyerte a magyar rangadót. A vége 12-11.

Ismét összecsapott a két magyar BL-csapat, ezúttal a Komjádi-uszodában rendezték a rangadót - az előző körben a Nyéki Imre Uszodában nagyon sima ferencvárosi siker született (a zárónegyedben csak kozmetikázott az eredményen az OSC).

A ferencvárosi keretben nagyon hosszú idő után ismét ott volt Vogel Soma, aki sérülését hátrahagyva jelentkezhetett játékra. Pohl Zoltán és Vadovics Viktor maradt ki ezúttal a keretből, a túloldalon továbbra is Hárai Balázs hiányával kell megküzdeni.

Szakonyi Dániel kezdett ezzel együtt a ferencvárosi kapuban, a másik oldalon Bisztritsányi Dávid volt ott a kezdőben. Három és fél perccel a tervezettnél később kezdődött a meccs, mert a labdák nem voltak elég kemények, egy pumpa és Katona Norbert technikai vezető közösen orvosolta a problémát.

Burián Gergely szerezte meg akciógóllal a vezetést az OSC-nek, majd egy véleményes büntetővel (Angyal Dánielre fújták) egyenlített a Ferencváros, Argyropoulos révén. Kicsit befagyott az eredmény (kimaradt egy FTC-fór például egy remek OSC-védekezésnek köszönhetően), majd Vigvári Vendel akciógóllal jelentkezett a 4. percben, 2-1. Rögtön a következő támadásnál egyenlített a vendégcsapat, kettős emberelőnyben ráadásul, Dala Döme volt eredményes.

Bisztritsányi védte ki Ubovic közeli lövését emberhátrányban, Merkulov bombájánál viszont az utolsó percben - szintén hátrányban - már tehetetlen volt. Ahogy Szakonyi is Manhercz Krisztián balszélről eleresztett lövésénél, 3-3.

A második negyed Argyropoulos-góllal indult, Várnai Kristóf emberelőnyből egalizált egy szép figura végén. Talán még szebb volt az Argyropoulos-Ubovic összejáték Dala kiállítása után (5-4), tapsolhatott az igen szép számú közönség (egy szektor kivételével lényegében megtelt a Komjádi).

Erre is rátett egy lapáttal az OSC, az újabb fórnál gyönyörűen járt a labda, Bundschuch Erik fejezte be, az elmúlt hetek formái alapján meglepően szoros volt a meccs, kifejezetten összeszedett volt az OSC, főleg védekezésben. Tóth Márton már a vezetést szerezte meg 6-5-nél a vendégeknek (akciógól), de Jansik Szilárd gyorsan egyenlített - egy sokadszorra is véleményes hátrány után. Megkapta a fórt a másik oldalon aztán az OSC is, előbb a blokk, majd a kapufa mentett hazai részről. Sőt, Vigvári Vincét úgy állították ki cserével, hogy már eleve emberhátrányban volt az OSC - de kivédekezte a kettős hátrányt a vendégcsapat.

Majd kihagyta az előnyt az utolsó percben, Szakonyi Dániel és a blokk ismét a helyén volt - fájó volt a vendégeknek, hogy a nagyszünet előtt három másodperccel Merkulov bombája utat talált a kapuban (7-6).

Fordulás után Fekete Gergő gólja az első olyan találatot jelentette, ami megúszás után és nem rögzített játékszituációban, felállt védelem mellett született (Luca Damonte passzolt középre), majd Szakonyi Dániel pillanatai jöttek, kétszer is nagy OSC-helyzetben védett.

Sőt, Jansik Szilárd szintén gyors akció után lőtt gólt egy befordulás után, már hárommal ment az FTC - a vendégek kapujába ekkor Lévai Márton állt be (9-6). Merkulov „avatta fel", a 3-0-s (az előző negyed végén szerzett góllal 4-0-s) menetelést Bundschuch emberelőnyös gólja szakította meg, 10-7.

A legendásan erős zöld-fehér harmadik negyed mindenesetre ismét érvényesnek tűnt, még akkor is, ha a 6. percben Nagy Ádámot is cserével végleg kiállították fejre menő ütésért (előtt nem sokkal Molnár Eriknek lett meg a harmadik hibája), és ezt követően Csacsovszky Erik szépített (10-8).

Manhercz Krisztián labdaszerzése volt a negyedik negyed első szép mozdulata, Burián Gergely gólja meg a második, egy gólra zárkózott az OSC! Kivédekezett egy fórt is, majd Tóth Márton kezében volt az egyenlítés lehetősége, fölélőtt. Kimaradt tehát, míg a másik oldalon Luca Damonte fejezett be egy emberelőnyt, 11-9, 4:53-mal a vége előtt.

Nem lehetett panasz a két kapusra, Varga Dénes lövésénél Lévai nem háríthatott. Megvolt az esélye az OSC-nek az egyenlítésre (és aztán a fordításra is akár), de két-három eladott labda támadásban ezt meghiúsította a negyed derekán.

Burián szépségdíjas ejtéssel lőtte meg a 10. OSC-gólt, hátra volt még 2 perc, és 1:17-nél Angyal Dániel első gólja már a mínusz egyet jelentette!

Nem kapta meg a fórt a Ferencváros az utolsónak vélt támadásánál, jöhetett az OSC, Varga Dániel időt kért. A vendégek megkapták a fórt, de a legvégén Csacsovszky Erik fölévágta a labdát - ez lett volna az egy pontot érő lövés, végül nem jött össze az OSC bravúrja.

Így is kiválóan küzdött a vendégcsapat, amely építhet erre a játékra, míg a Ferencváros ismét igazolta klasszisát - az ilyen meccseket is képes megnyerni.

Bajnokok Ligája, 8. játéknap:

FTC Telekom-Genesys OSC-Újbuda 12-11 (3-3, 4-3, 3-2, 2-3)
Gólszerzők:
Merkulov 3, Argyropoulos 2, Jansik Sz. 2, Vigvári Vendel, Ubovic, Fekete G., Varga Dénes, Damonte, illetve Burián 3, Bundschuch 2, Dala D., Manhercz K., Várnai, Tóth M., Csacsovszky E., Angyal

B-csoport (péntek):

Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát)-Spandau 04 Berlin (német) 11-13 (3-4, 2-1, 2-4, 4-4)
VK Novi Beograd (szerb)-Astralpool Sabadell (spanyol) 16-11 (4-2, 4-5, 5-2, 3-2)
20.30 AN Brescia (olasz)-CN Marseille (francia) 15-13 (3-4, 4-2, 5-3, 3-4)
Az állás: 1. Brescia 21, 2. Novi Beograd 19, 3. Ferencváros 18, 4. Jug 11, 5. Spandau 8, 6. OSC 5, 7. Sabadell 4, 8. Marseille 4

A-csoport (szombat)
13.00 Zodiac CNA Barceloneta (spanyol)-Jadran Split (horvát)
18.00 NC Vouliagmeni (görög)-Waspo 98 Hannover (német)
19.30 Pro Recco (olasz)-Dinamo Tbilisi (grúz)
20.30 Radnicki Kragujevac (szerb)-Olympiacos Piraeus (görög)
Az állás: 1. Recco 18, 2. Olympiacos 18, 3. Barceloneta 18, 4. Vouliagmeni 10, 5. Radnicki 8, 6. Jadran 7, 7. Hannover 3, 8. Dinamo 0
Vízilabda hírek