cover image
Egyéb

BL: OSC–FTC, 3. felvonás

2023. február 7. 15:54

Nem egészen két hónap alatt harmadszor csap össze a Genesys-OSC és az FTC-Telekom: a decemberi kupadöntő és a januári bajnoki után ezúttal a Bajnokok Ligája 7. fordulójában. A tét mindkét gárda számára óriási a szerdai meccsen, a Nyéki úti uszodában.

Az idei szezonban eddig 2-0 a Fradinak, igaz, sem a kupadöntő, sem a bajnoki nem hasonlított a tavalyi összecsapásokra – például a bajnoki finálé három mérkőzése igen egyoldalúra sikeredett. Ugyanakkor decemberben az OSC sokáig győztesnek látszott, ám a bajnok végül óriási hajrával és görög ásza, Stylianos Argyropoulos brillírozásával megfordította a fantasztikus összecsapást (ötöt lőtt a görög, ebből négy az utolsó negyedre jutott, így lett a vége 16-15). Néhány héttel később, a bajnokságban Varga Dénes nyerte meg a meccset a Fradinak, jóllehet ezúttal az ő öt gólja volt látványos, maga a csata kevésbé, ám ettől még ugyanúgy eggyel a zöldek bizonyultak jobbnak (9-8).

Most itt a harmadik felvonás, miután a BL-ben azonos csoportba került a két együttes (a LEN-nél ezt igyekeznek elkerülni, ám sehogysem sikerül olyan szabályokkal operálni, ami a kézilabdában működik, azaz az idén két-két magyar és görög néz farkasszemet egymással a csoportkörben).

Annyi szent, hogy az OSC-nek van jóval nagyobb szüksége a pontokra, elvégre az eddigi hat mérkőzésből csupán egyet tudott behúzni (a Sabadellt verték meg igen izgalmas meccsen), bár a Marseille, a Spandau és a Jug elleni döntetlenek is nyomnak valamit a latban, pontosabban abban az igen éles versenyben, ami a Brescia, NBG, FTC hármas mögött a negyedik F8-helyért megy.

Ezzel szemben a Fradi hatból négyszer nyert, s bár a berlini vereség sajgó emlék, ezt felülírta a két héttel ezelőtti diadal, amikor a Novi Beogradnak sikerült elvenni a veretlenségét. Ettől még persze a bajnokcsapat is a három pontra utazik, hiszen bőven van esély az olaszok és a szerbek befogására is akár, ugyanakkor az előny a mögöttük tülekedőkkel szemben még nem olyan nagy, hogy így, a csoportküzdelmek felénél akár csak egy pillanatra is hátradőlhessenek Varga Zsolt játékosai.

Egyébként a meccs előtti nyilatkozatok során a Fradi mestere megjegyezte: meglepetést aligha tudnak okozni egymásnak: „azt hiszem, Varga Dani mondta, hogyha a két edzőnek adnánk egy-egy papírlapot, mondván, írják fel, mire készül a másik, tízből kilencszer simán eltalálnák.”

Amúgy akármi is lesz ennek a meccsnek a vége, a „tükrös” játékszisztéma, azaz a meccsrend fordulása miatt tíz nap múlva máris lehet javítani, a két gárda ugyanis ismét összecsap február 18-án, pénteken, a 8. körben.

Bajnokok Ligája, 7. forduló

A-csoport (kedd)

16.00 Dinamo Tbilisi (grúz) v Pro Recco (olasz)
16.30 Olympiacos Piraeus (görög) v Radnicki Kragujevac (szerb)
19.00 Waspo 98 Hannover (német) v NC Vouliagmeni (görög)
19.00 Jadran Split (horvát) v Zodiac CNA Barceloneta (spanyol)
Az állás: 1. Recco 15, 2. Olympiacos 15, 3. Barceloneta 15, 4. Radnicki 8, 5. Vouliagmeni 7, 6. Jadran 7, 7. Hannover 3, 8. Dinamo 0

B-csoport (szerda)
18.30 CN Marseille (francia) v AN Brescia (olasz)
19.30 Genesys OSC Budapest v FTC-Telekom Budapest (élő: m4sport.hu)
19.30 Astralpool Sabadell (spanyol) v VK Novi Beograd (szerb)
19.30 Spandau 04 Berlin (német) v Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát)
Az állás: 1. Brescia 15, 2. Novi Beograd 13, 3. Ferencvaros 12, 4. Jug 8, 5. OSC 6, 6. Spandau 5, 7. Sabadell 4, 8. Marseille 4
Vízilabda hírek