cover image
Egyéb

Női Euro Kupa: Eger, UVSE, FTC - kötelező feladat a továbbjutás

2023. január 12. 14:09

A hevesi alakulat Athénban, a két fővárosi csapat pedig a franciaországi Mulhouse-ban játszik péntektől vasárnapig csoportmeccseket a nyolc közé jutásért.

„Természetesen nem lehet más a minimális célunk, mint a továbbjutás!"
 
Sike József, Benczur Márton, Gerendás György - három edző, három ugyanazon kijelentés. Avagy a mesterek pontosan tudják, a Bajnokok Ligája kiesés után a 2022/2023-as idényre életre hívott második számú nemzetközi kupasorozatban, az Euro Kupában a nyolc közé jutás nem lehet kérdéses.
 
A sportban persze vannak csodák, így mind az Athénban vízbe ugró Egernek, mind a franciaországi Mulhouse-ban szereplő UVSE, FTC duónak elbíznia nem szabad magát a pénteketől vasárnapig tartó csatározások során, ugyanakkor még véletlen sem fordulhat elő, hogy francia és máltai ellenfelüket ne győzzék le.
 
A hevesiek az előző idény LEN Kupa-győztese, az azóta gyengült Ethnikos ellen vívják várhatóan a vasárnapi zárónapon a csoportelsőségért zajló csatát, míg a két fővárosi együttes a kötelező „francialecke" után szintén vasárnap egymás ellen ütközik a jobb pozícióért, ami a negyeddöntő sorsolásánál lehet kedvező.
 
Amennyiben a rendezők élő közvetítéssel szolgálnak, a LEN ezen oldalán lehet nyomon követni; míg a szokásos élő eredménykövetés és a teljes program ezen a felületen megy majd.

Női Euro Kupa - 2023. január 13-15.

A-csoport, Athén
Tigra-ZF-Eger, Ethnikos Piraeus (görög), Olympic Nice (francia), Sirens ASC Malta (máltai)
 
B-csoport, Mulhouse
UVSE, FTC-Telekom, Mulhouse WP (francia), Grand Nancy Aquatique (francia)
 
C-csoport, Lille
NC Vouliagmeni (görög), ZVL 1886 (holland), Lille UC (francia), Spandau 04 Berlin (német)
 
D-csoport, Ferreira
Antenore Plebiscito Padova (olasz), ZV De Zaan (holland), CA Terrassa (spanyol), CA Pacense (portugál)
 

Vízilabda hírek
női euro kupa