cover image
Egyéb

Női Bajnokok Ligája: a bravúros Dunaújváros negyeddöntőbe jutott!

2022. december 11. 13:44

Mihók Attila csapata a padovai csoportból veretlenül, öt ponttal, csoportmásodikként jutott a legjobb nyolc közé. Nem sikerült mindez az UVSE-nek, amely ki-ki meccsen rossz kezdés után kikapott a görög Glyfadától, így - akárcsak a vasárnap nagy presztízsmeccset vívó Eger, FTC kettős - az Euro Kupában vigasztalódhat.

A padovai csoportban (A) azok után, hogy az olasz bajnok és a Vályi Vandát soraiban tudó hazaiak ellen is bravúros döntetlent játszott a Dunaújváros, vasárnap délelőtt a csoport leggyengébb csapata, a holland ZVL 1886 várt rá. Mihók Attila előzetesen ezt a riválist tartotta legyőzhetőnek - nos, a vezetőedző várakozásait messze túlteljesítette fiatal csapata. Túlteljesítette, hiszen egyrészt játszi könnyedséggel, felettébb magabiztosan szerezte meg ezt a három pontot (a 20-3-as eredmény mindent elmond erről...), másrészt 1 óra tájban eldőlt, ott lesz a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében! A két olasz alakulat ugyanis a szalonremi helyett éles meccset vívott egymással, és 4-4-es második félidő után az Orizzinte nem habozott, Williams vezérletével ellépett riválisától, és 11-6-ra megnyerte a találkozót, hét ponttal csoportelső lett. A Padovának maradt négy pontja, ami azt jelenti, hogy az ötpontos Dunaújváros hatalmas bravúrral továbbjutott!
 
Egerben (B-csoport) szombaton minden eldőlt, ugyanakkor a továbbjutás szempontjából a két spanyol csapatnak nem volt mindegy az egymás elleni párharca: a kiélezett csatában jó volt látni, hogy a Mataróban válogatottunk csapatkapitánya, Keszthelyi-Nagy Rita parádézik, négy góljával, mesteri játékkal főszerepet vállalt abban, hogy csapata 12-11-re legyőzte a Sabadellt.
 
A csoport harmadik helyét volt hivatott eldönteni az Eger és az FTC küzdelme, amely mintegy felvezetése volt a felek pénteki Magyar Kupa-elődöntőjének. Hogy majd a Komjádi-uszodában parázs meccset láthatunk, jól jelezte ez az ütközet is, amelyben Sike József együttese egyszer sem engedte vezetni az FTC-t, s amelyben alaposan egymásnak feszültek a felek, érződött, igazi presztízscsata zajlik a Bitskeyben. Szilágyi Dorottya megállíthatatlannak bizonyult, nem kevesebb, mint nyolc (!) alkalommal vette be Neszmély Boglárka kapuját, döntő érdemei voltak a hevesi 13-12-es győzelemben. Nemzetközi porondon az Euro Kupában folytatja a két csapat.
 
Fotó: Nemes Róbert/ZF-Eger

Fotó: Nemes Róbert/ZF-Eger

A Hajósban (C-csoport) a spanyol Mediterrani nem bízott sem a véletlenre, hiszen délelőtt 13-10-re legyőzte a görög Ethnikost, így kilenc ponttal lépett tovább. A második helyért harcolhatott az UVSE és a másik görög alakulat, a légiósokkal megerősített Glyfada. Sajnos a vendégek kezdetek jobban, sokkal jobban, hiszen 4-0-val nyitottak... Ezúttal nem sikerült az Benczur Márton együttesének az, ami Egerben, avagy a nemzetközi porondon sokba került sajnos a rapszodikus teljesítmény. A fiatalok mentek tovább becsülettel, de a rutinos glyfadai játékosok nem hagyták közelebb férkőzni az UVSE-t, előnyüket jól menedzselve nyertek 11-7-re. Avagy az UVSE is az Euro Kupában küzdhet tovább.
 
Fotó: UVSE

Fotó: UVSE

A római D-csoportban a hazai együttes és az Olympiacos parázs meccsen játszott 12-12-es döntetlent: Picozzi egyetlen másodperccel a vége előtt mentette ikszre a Romának a csatát, ami csoportelsőséget ért csapatának.
 
Minden csoportból két csapat jutot a sorozat negyeddöntőjébe, míg a 3. és 4. helyezettek az Euro Kupában vigasztalódhatnak.
 
Női Bajnokok Ligája, csoportbeosztás (december 9-11.)

A-csoport, Padova
Ekipe Orizzonte (olasz), Antenore Plebiscito Padova (olasz), Dunaújvárosi Főiskola, ZVL 1886 (holland)
 
Péntek
Dunaújváros - Orizzonte 11-11
Padova - ZVL 1886 14-6
Szombat
Padova - Dunaújváros 7-7
Orizzonte - ZVL 1886 21-4
 
Vasárnap
ZVL 1886 - Dunaújváros 3-20 (2-5, 1-6, 0-6, 0-3)
Gólszerzők: Kammermann, de Kleer, Zwiers, ill. Szabó N. 4, Jonkl 3, Mahieu 2, Garda 2, Mucsy 2, Kardos 2, Sümegi 2, Sajben, Dobi, Horváth B.
 
Padova - Orizzonte 6-11
 
A végeredmény: 1. Orizzonte 7, 2. Dunaújváros 5, 3. Padova 4, 4. ZVL 1886 0

B-csoport, Eger   
Astralpool Sabadell (spanyol), Assolim CN Mataro (spanyol), Tigra ZF Eger, FTC-Telekom
 
Péntek
FTC - Sabadell 5-10
Eger - Mataro 5-13
Szombat
Mataro - FTC 16-8  
Sabadell - Eger 14-9  
 
Vasárnap
Eger - FTC 13-12 (4-1, 3-4, 4-5, 2-2)
Gólszerzők: Szilágyi D. 8, Czigány 2, Borsi, Kékesi, Szellák, ill. Kuna 4, Gurisatti 2, Vosseberg, Máté, Pőcze, Leimeter, Illés A., Petik
 
Sabadell - Mataro 11-12
 
A végeredmény: 1. Mataro 9, 2. Sabadell 6, 3. Eger 3, 4. FTC 0
 
C-csoport, Budapest
UVSE, NC Glyfada (görög), CE Mediterrani (spanyol), Ethnikos Piraeus (görög)
 
Péntek
UVSE - Ethnikos 10-8  
Mediterrani - Glyfada 10-9
Szombat
UVSE - Mediterrani 6-9
Ethnikos - Glyfada 9-12
 
Vasárnap
UVSE – Glyfada 7-11 (1-4, 1-1, 2-4, 3-2)
Gólszerzők:
Baksa 3, Faragó 3, Szegedi, ill. Ninou 3, Kontogianni 3, Wolves 2, Fountonou 2, Koolhaas

Mediterrani - Ethnikos 13-10
 
A végeredmény: 1. Mediterrani 9, 2. Glyfada 6, 3. UVSE 3, 4. Ethnikos 0

D-csoport, Roma
Olympiacos Piraeus (görög), SIS Roma (olasz), NC Vouliagmeni (görög), ZV De Zaan (holland)
 
Péntek
Olympiacos - ZV De Zaan 16-15
Roma - Vouliagmeni 12-7
Szombat
Roma - ZV De Zaan 13-6
Vouliagmeni - Olympiacos 10-12
 
Vasárnap
Vouliagmeni - ZV De Zaan 7-4
Roma - Olympiacos 12-12
 
A végeredmény: 1. Roma 7, 2. Olympiacos 7, 3. Vouliagmeni 3, 4. ZV De Zaan 0




Vízilabda hírek
női BL