cover image
Egyéb

Szilágyi Dorottya és Parkes Rebecca újra Egerben

2022. július 22. 18:57

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott az egri vízilabdaklub, az eseményen ismertették a férfi- és a női csapat új keretét és a célokat.


Fotó: Egri Vízilabda Klub

Fotó: Egri Vízilabda Klub

A nagyobb változások a legutóbb a Magyar Kupát általános meglepetésre megnyerő - és így a nemzetközi porondra kijutó - női csapatnál következtek be, hiszen visszatért a klubhoz a világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bronzérmes Szilágyi Dorottya és Parkes Rebecca. Nem kérdés, mekkora erősítést jelentenek ők Sike József együttesénél.

Befejezte amerikai tanulmányait Kékesi Boglárka és ő is visszatér Egerbe, rajtuk kívül a szerb válogatott kapusa, a III. kerületben játszó Dulic Maja, valamint a Dunaújvárosból érkező Szellák Csenge is egrinek mondhatja már magát.

Szécsi Zoltán, a klub elnöke a bajnoki dobogóra várja a csapatot és egy szép nemzetközi szereplést is elvár az együttestől, Sike József csak annyit jegyzett meg, merész álmaik vannak.

A Tigra-ZF Eger férficsapatánál kevesebb változás történik, de az mindenképpen jelentős, hogy a helyi utánpótlás-nevelés emblematikus alakja, Tóth Kálmán lesz a csapat vezetőedzője.

A csapatból Hajdú Botond az Egyesült Államokba távozott, Lőrincz Ákos is az egyetemi tanulmányait helyezi előtérbe, Sántavy Máté pedig az utánpótlásban lesz edző. Két érkező van, Klár Gergely és Spitz Márk is a Ferencvárosból teszi át székhelyét Egerbe.

A Tigra-ZF-Eger női csapatának játékoskerete a 2022-2023-as szezonra:

Bódi Fruzsina, Borsi Ilona, Czigány Dóra /csapatkapitány/, Dulic Maja, Evie Weston, Jancsó Patrícia, Katona Zsófi, Kékesi Borbála, Kiss Alexandra, Molnár Daniella, Párkányi Réka, Szellák Csenge, Szilágyi Dorottya, Szilágyi Szabina, Parkes Rebecca

Vezetőedző: dr. Sike József

A Tigra-ZF-Eger férficsapatának játékoskerete a 2022-2023-as szezonra:

Baksa Benedek, Bögös Zsombor, Biros Samu, Dóczi Márton, Gólya Noel, Grieszbacher Márk, Klár Gergely, Kovács Gábor, Krémer Balázs, Lőrincz Bálint /csapatkapitány/, Magyar Márton, Nikola Mirisic, Rádli Rajmund, Sári András, Spitz Márk, Szalai Gábor, Tymcyna Máté

Vezetőedző: Tóth Kálmán
Vízilabda hírek