cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Túl a csúcsterhelésen; hétfőtől komplett a csapat

2022. május 29. 7:30

A két görögországi légiós, Gangl Edina és Parkes Rebecca a jövő héten csatlakozik a válogatotthoz. A társaság Bíró Attila irányításával még egy hétig készül a Margitszigeten, ezt követően Veszprémben Ausztrália, Szegeden pedig az Egyesült Államok együttesével vív nem hivatalos edzőmeccseket.


Fotó: MVLSZ

Fotó: MVLSZ

Május 11-e óta mindenfajta felhajtás nélkül készül a Margitszigeten a női válogatott - még mindig nem teljes létszámban. Nem, hiszen Bíró Attila 21-es világbajnoki keretéből a két görögországi légiós, Gangl Edina és Parkes Rebecca klubkötelezettségei miatt nem lehetett ott eddig a társaival.
 
„Mindketten jó teljesítményt nyújtottak csapatukban, nem véletlen, hogy számítok rájuk. Várjuk őket, a jövő héten csatlakoznak hozzánk, így végre kompletten tudjuk folytatni a felkészülést" - fogalmazott a szövetségi kapitány.
 
A hétvégén pihenőt kaptak a játékosok, akik Bíró Attila elmondása szerint meglehetősen kemény héten vannak túl: „A csúcsterhelés időszakát zártuk le pénteken, kellően fáradtak voltak a lányok az utolsó edzést követően. Elégedett vagyok velük, az előírtakat kimondottan jól teljesítették, sokat léptünk előre, épül a csapat. Innentől változik úgymond a koreográfia, a munka érdemi része következik, hiszen egyre több taktikai elem épül a felkészülésbe, az egymás közötti játék is egyre nagyobb szerepet kap."
 
Nem véletlenül hangsúlyozta a szakember az egymás közötti játék szerepét, hiszen a vb-ig a szoros menetrend miatt egyetlen hivatalos mérkőzés sem szerepel a programban. Ugyanakkor így sem marad ellenfél nélkül a társaság, hiszen a jó kapcsolatoknak is hála két edzőpartnerrel sikerült közös programot összeállítani: június 6-tól öt napig Veszprémben játszik majd nem hivatalos edzőmeccseket a magyar és az ausztrál válogatott, majd június 13-tól négy napig az olimpiai- és világbajnok amerikai válogatottal készülnek együtt a mieink a szegedi nyitott uszodában.
 
„Ezek az edzőmeccsek várhatóan egyre intenzívebb játékot hoznak majd, biztosan nagyon sokat segítenek a csapatépítésben. Ahogy eddig minden a tervek szerint alakult, bízom benne, így lesz a jövőben is. Jó a csapatunk, mindenki egészséges, mindenki végtelenül motivált, örülünk, hogy nyugodt körülmények között készülünk a nagy eseményre" - zárta gondolatait Bíró Attila.
 
A női válogatott vb-kerete
Kapusok: Gangl Edina (Glyfada, görög), Magyari Alda (UVSE), Kiss Alexandra (Eger), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (Ethnikos, görög), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Pőcze Panna (FTC), Rybanska Natasa (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila