cover image
Egyéb
Utánpótlás

E.ON Női OB I: tizennégy utánpótláskorú bajnok

2022. április 15. 13:01

Az UVSE zsinórban hetedszer lett magyar bajnok, a sikerhez ebben az évadban tizennégy utánpótláskorú játékos járult hozzá.

Csütörtökön az UVSE 14-12-re győzte le a Tüskeuszodában a Dunaújvárost, ezzel a bajnoki döntő második mérkőzésén is jobbnak bizonyult riválisánál, így Benczur Márton együttese zsinórban hetedik alkalommal szerezte meg az ob I aranyérmét - számolt be róla az utanpotlassport.hu.
 
Az UVSE-ben az előző évekhez hasonlóan ebben a kiírásban is számos utánpótláskorú (2003-ban vagy később született) játékos kapott lehetőséget, és a döntő második meccsén is fontos szerepet vállaltak a tinédzserek. A felnőttválogatott Szegedi Panni például három találattal vette ki a részét az aranyat jelentő sikerből, míg a mindössze 16 esztendős Hajdú Kata remek ejtésgóllal segítette csapatát.
 
Bár eltérő játékpercekkel, de összesen tizennégy fiatal pólós járult hozzá az UVSE 2021/2022-es bajnoki címéhez.
 
A Mihók Attila vezette ezüstérmes Dunaújváros hat utánpótláskorú szokhatta az ob I-es légkört több-kevesebb ideig, a legtöbbet (tizenhárom meccsen) Sümegi Nóra játszott, míg a Gerendás György által irányított bronzérmes FTC-ben tíz fiatal kapott valamennyi lehetőséget. Közülük a felnőttválogatottban is bemutatkozott két kiválóság, a kapus Neszmély Boglárka és Dömsödi Dalma vállalt jelentős szerepet a dobogós helyezésben. Nem mellesleg Dömsödi a hazai szövetség pontszámítása alapján - amely a játékosok statisztikáit összesíti - legjobb utánpótláskorúként a női élvonal tizedik legértékesebb játékosa lett.
 
Az UVSE 2021/2022-es bajnokcsapata (kiemelve az utánpótláskorúak):
Ábel-Antal Dóra, Aubéli Tekla, Baksa Vanda, Faragó Kamilla, Forgács Lili, Golopencza Nóra, Golopencza Szonja, Hajdú KataIrmes Rozália, Kárpáti Eszter, Keszthelyi-Nagy Rita, Kóka Zelma, Lendvay Zoé, Magyari Alda, Mácsai Eszter, Peresztegi-Nagy Kinga, Rádli Rózsa, Rybanska Natasa, Szegedi Panni, Szombathelyi Gerda, Szücs Gabriella, Tiba Panna, Tóth Rebeka, vezetőedző: Benczur Márton
 
 
Az utanpotlassport.hu a Magyar Vízilabda Szövetség médiapartnere. 
 
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlássport.hu
up