cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Bíró Attila: „A világbajnoki felkészülés megkezdődött!"

2022. február 18. 8:35

Női válogatottunk a Kanada elleni kétkapus edzésekkel készül a keddi, világliga európai selejtezőre, amely során Hollandiát fogadja 19 órától a Tüskeuszodában. Jegyek a tex.hu oldalon! Az E.ON a 2021/2022. évi Magyarországon megrendezett FINA Férfi- és Női Világliga-mérkőzések hivatalos partnere.

Bíró Attila nem köntörfalazott, mint határozottan játékosai tudtára adta: „A világbajnoki felkészülés ezennel kezdetét vette!"
 
A szövetségi kapitány kijelentése nem véletlen, hiszen a júniusi, magyarországi világbajnokságig rövid az idő, ráadásul a sűrű versenynaptár miatt kevés az alkalom a tesztelésre. Konkrétan a nyár eleji vb-keret kihirdetése előtt a mostani, ötnapos összetartás és a spanyolországi Európa Kupa-finálé során adódik csupán alkalom a szakvezetésnek a hölgyek felmérésére. Ergo meg kell becsülnie minden meghívottnak a közös edzéseket, ezeken, illetve néhány mérkőzésen kell bizonyítaniuk, helyük van a csapatban.
 
„Az esély minden meghívott számára adott, rajtuk múlik, képesek-e kiharcolni a közvetlen világbajnoki felkészülésre szóló behívót" - tette hozzá Bíró Attila, akiről köztudott, megadja a sanszot minden számításba vehető játékosnak, nem tart a fiatalítástól, sőt - emlékezhetünk, a 2017-es, budapesti világbajnoki csapatban dobta mély vízbe a Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya párost.
 
A most kihirdetett 18 fős keretben nyolc tokiói olimpiai bronzérmes, illetve a ferencvárosi kapus, Neszmély Boglárka, valamint a dunaújvárosi center, Mahieu Geraldine személyében két újonc található.
 
A társaságra intenzív napok várnak: a hazánkban edzőtáborozó kanadai válogatottal közös kétkapus edzések a Margitszigeten, majd kedden a Tüskeuszodában a Hollandia elleni világliga-összecsapás szerepel a programban. Illetve a szokásoknak megfelelően nagy szerepet kap a mentális felkészítés is.
 
birgehollhozh.jpg „A program teljes, a hétvégét is végig dolgozzuk, mert ugyan természetesen nincs okunk kapkodni, ugyanakkor nincs elvesztegetni való időnk sem. Kanadával négynegyedes edzőmeccseket vívunk, nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Legfőképpen ezek alapján hirdetem ki a keddi mérkőzésre a csapatot. Az olimpia után először játszunk majd itthon, szeretnénk kiszolgálni a szurkolóinkat, akik mindig mellettünk álltak. Úgy tudom, ezúttal is megtelik majd az uszoda, szóval jó hangulatú, reményeim szerint magas színvonalú mérkőzést vívunk Hollandia ellen" - fogalmazott Bíró Attila.
 
A soroztat első játénapján válogatottunk négy újoncot avatva 11-11-es döntetlent játszott Patraszban görög riválisával, és csupán az ötméterespárbajban maradt alul.
 
A jegyértékesítés ezen a felületen indult meg!
 
Az E.ON a 2021/2022. évi Magyarországon megrendezett FINA Férfi- és Női Világliga-mérkőzések hivatalos partnere.
 
Női világliga, európai selejtező
A-csoport: Görögország, Magyarország, Hollandia
B-csoport: Oroszország, Olaszország, Spanyolország
 
Az 1. játéknap eredményei
A-csoport
Görögország-Magyarország 11-11 - ötméteresekkel 4-3
B-csoport: Oroszország-Olaszország 11-5
 
A 2. játéknap (2022. február 22.) programja
A-csoport: Magyarország-Hollandia, 19 óra
B-csoport: Olaszország-Spanyolország, 19 óra
 
A válogatott kerete
Kapusok: Kiss Alexandra (Eger), Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (Ethnikos, görög), Pőcze Panna (FTC), Rybanska Natasa (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Vályi Vanda (FTC)
 
 
 
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila