cover image
Egyéb
Utánpótlás

Női U20-as vb: a bronzéremért játszhat a magyar válogatott

2021. október 15. 17:43

A Varga Tamás szövetségi vezetőedző által irányított juniorválogatott az izraeli Netanyában 13-8-ra kikapott az elődöntőben Görögországtól, így a bronzmeccsen játszhat majd Olaszország ellen.

Nem indult jól az elődöntő (amelyet Vári Attila, az MVLSZ elnöke és Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya is a helyszínen tekintett meg), de csakúgy, mint csütörtökön a hollandok ellen, talpra állt a csapat. Ez pedig erőt, nem kis erőt sugároz. Görögország remekül kezdett, hátul megállította a mieink támadásait, 2-0-ra vezetett. Peresztegi-Nagy Kinga szépített, Baksa Vanda büntetőből egyenlített, érződött, bepörgött a csapat. A negyed végén azonban két újabb görög gól visszaállította a kétgólos különbséget.
 
A második etap elején Dömsödi Dalma szép centergóljának örülhettünk, de erre sajnos három válasza is volt az ellenfélnek, így a nagyszünetre 7-3-as előnybe került.
 
Fordulás után kiegyenlített játék zajlott a medencében, amelyben nem sikerült közelebb férkőzni - jól mutatja mindezt a 4-4-es szakasz. Mindent egy lapra feltéve, utolsó erejéig küzdött Varga Tamás csapata, Pőcze Panna találatával zárkózott, de Görögország ezen a napon jobb volt, 13-8-ra nyert, így bejutott a döntőbe. A mieink szombaton 16:30-tól Olaszország ellen a bronzmeccsen tehetik emlékezetessé a világbajnokságot.
 
Varga Tamás nyilatkozata itt hallgatható meg.
 
varieknetanya.jpg Női U20-as világbajnokság, Netanya
watch?v=4WSEz6mRTng Elődöntő
Görögország-Magyarország 13-8 (4-2, 3-1, 4-4, 2-1)
A magyar válogatott gólszerzői: Peresztegi-Nagy 3, Dömsödi 2, Baksa, Szegedi, Pőcze
 
A másik elődöntőben
Olaszország-Spanyolország 12-14
 
A magyar vb-csapat:
Kapusok: Kakas Krisztina (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla (UVSE), Baksa Vanda (UVSE), Dömsödi Dalma (Szentes), Kudella Panna (III. kerületi TVE), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Petik Panna (FTC), Pőcze Panna (FTC), Szegedi Panni (UVSE), Tátrai Szonja (Szeged), Telek Dorottya (UVSE), Valentin Kamilla (FTC)
Szakmai stáb:
Biros Péter - szövetségi kapitány; Varga Tamás - szövetségi edző; Lukács Dénes - edző; Béres Gerely - kapusedző; Tóth Andrea - erőnléti edző; dr. Zamodics Márk - doktor; Szakmáry Attila - masszőr

Vízilabda hírek
Utánpótlás
u20 vb