cover image
Egyéb
Utánpótlás

Leány U17-es Eb: 31 lőtt góllal hozta a kötelezőt a csapat

2021. augusztus 24. 9:38

A sibeniki kontinensviadalon második győzelmét aratta a Benczur Márton irányította válogatott, hiszen az olaszok elleni parádés győzelem után 31-5-re győzte le Bulgáriát. Folytatás szerdán 13:30-tól Szlovákia ellen.

Az olaszok elleni pazar teljesítmény, a 13-7-es győzelem megalapozta csapatunk útját a kontinensviadalon, nagyon jók az esélyek a négy közé jutáshoz, ugyanakkor a szakmai stáb természetesen óva intette a társaságot a túlzott elbizakodástól, nem véletlenül hangzott el többször a „Lépésről lépésre haladunk" mondat.
 
A következő lépést kedden reggel 9 órától Bulgária ellen kellett megtenni. A korai időpont ellenére mg csak a kezdés sem volt álmoskás, rögvest 8-1-es első negyeddel kezdett a válogatott - a csapat legfiatalabb tagja, az U15-ös Európa-bajnok Hajdú Kata három, a csapatkapitány Szegedi Panni két gólt lőtt a nyolcból. A második negyedben is ez a két játékosunk szerezte a gólok zömét, így a nagyszünetben az UVSE-duója összesen már 11 találatnál járt. Közben a kapusunk, Torkos Tamara is gólt lőtt... Persze, ami fontosabb, a táblán már 18-1-as vezetést regisztrálhattunk.
 
Mindez érzékelteti azt, ami előre sejthető volt, azaz a hatalmas tudáskülönbség okán edzőmeccs jelleget öltött a parti, amelyen a mieink tetszés szerint lőhették a gólokat. Meg sem álltak 31-5-ig, azaz magabiztosan hozták a kötelezőt.
 
Folytatás szerdán 13:30-tól a bolgárokat 13-10-e legyőző Szlovákia ellen.
 
Leány U17-es Európa-bajnokság, Sibenik
Bulgária-Magyarország 5-31 (1-8, 0-10, 3-7, 1-6)
Gólszerzők:
I. Dimitrova 3, S. Dimitrova 2, ill. Szegedi 8, Hajdú K. 7, Felkai 5, Jonkl 3, Hnatyszyn 2, Kóka 2, Mácsai E. 2, Bonca 1, Torkos 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A magyar válogatott további programja a csoportban:
Augusztus 25., szerda, 13:30: Szlovákia-Magyarország
 
Az U17-es Európa-bajnokság (Sibenik) csoportjai:

A-csoport: Csehország, Spanyolország, Nagy-Britannia, Izrael, Szerbia
B-csoport: Franciaország, Görögország, Hollandia, Törökország, Ukrajna
C-csoport: Horvátország, Németország, Málta, Románia, Oroszország
D-csoport: Bulgária, Magyarország, Olaszország, Szlovákia
 
AZ EB TELJES EREDMÉNYSORA MEGTEKINTHETŐ - EZEN A FELEÜLETEN
 
A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Golopencza Szonja (UVSE), Torkos Tamara (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla (UVSE), Bonca Vivien (Szentes), Fekete Flóra (BVSC), Felkai Sára (FTC), Golopencza Nóra (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Hnatyszyn Kinga (BVSC), Irmes Rozi (UVSE), Jonkl Csenge (Dunaújváros), Kóka Zelma (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Mácsai Kata (Szentes), Szegedi Panni (UVSE)
Szakmai stáb:
Biros Péter - szövetségi kapitány; Benczur Márton - szövetségi edző; Kisteleki Dóra - edző; Béres Gerely - kapusedző; dr. Golopencza Péter - doktor; Almási-Szabó Marcella - masszőr
Vízilabda hírek
Utánpótlás
u17 eb
sibenik
benczur márton