cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Tokió 2020: Jön az elődöntő - „Nyersebb a csapatunk, de egyben vagyunk!"

2021. augusztus 5. 5:49

Női válogatottunk a tokiói estében (magyar idő szerint 12:50-től) vívja az elődöntőjét Spanyolország ellen. Bíró Attila elmondta, ezen a szinten szinte nincs is különbség a felek között, mindenre felkészült a csapat, jól ismeri ellenfelét, amelyet azzal a hittel, akarattal, egységgel, mint amit a hollandok ellen látott, le lehet győzni!

„Bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá."
 
Ezzel az Esterházy Péter-idézettel gondolt Bíró Attila felvezetni a soron következő feladatot, a spanyolok elleni elődöntőt.
 
Mert eljött a nap, a csapat a fantasztikus hollandok elleni összecsapás, a felejthetetlen negyeddöntő után csütörtökön 19:50-kor (magyar idő szerint 12:50) ismét vízbe ugrik a tokiói Tatsumi-uszodában, hogy megpróbálja kiharcolni az olimpiai döntőbe jutást!
 
A szövetségi kapitány nem véletlenül hozta fel példának a fentebb citált idézetet, hiszen a csapan olyan minőséget tett le az asztalra ismét, ami egyrészt kötelez, másrészt amely minden, de tényleg minden célra feljogosít.
 
„Nyilván az egyik legfontosabb állomása volt ennek a társaságnak a sikerrel megvívott negyeddöntő, ugyanakkor igyekeztünk gyorsan észhez is téríteni a lányokat. Mert ahhoz, hogy az álmainkat elérjük, tovább kell dolgozni, tovább kell ilyen vagy még jobb teljesítményt nyújtani. Rendkívül fontos, hogy nem szabad túlgörcsölni a mérkőzést, miközben egyetlen pillanatra sem ijedhetsz meg - mindezt persze nagyon könnyű kintről mondani, amikor a medencében forr majd a víz..."
 
Szóval, a szakmai stáb amellett, hogy a fő hangsúlyt a regenerálódásra helyezte (gyorsan meg is jegyezzük a Magyari Aldáért aggódóknak: a hollandok ellen az utolsó percben a nagyon fontos védésnél az ujját a fára ütő kapusunk jól van, nincs komoly baja, ott lehet az elődöntőben), sok energiát fordított a mentális felkészítésre. Ideje volt rá, hiszen a szerda délelőtti edzésre menet olyan dugóba került a busza, hogy mire odaért a csapat, a szent és sérthetetlen japán időbeosztás miatt mindösszesen tíz perce maradt tréningezni. Ezt természetesen Bíró Attila szóvá tette, és intézet edzéslehetőséget délutánra/kora estére - férfiválogatottunk negyeddöntőjének idejére kapott... Nagy Viktorék meccsének végét látta is a csapat, s ebből is meríthet további erőt.
 
De legfőképpen meríthet abból az egységből, amely itt Tokióban is jellemzi - ezt erősítette meg Bíró Attila is: „Garda Kriszti példája sok mindent bizonyít. Nem mentek neki a negyeddöntőn a lövések, de nem tojt be, a többiek is segítették, így amikor a kulcspillanatban nála volt a labda, nem habozott. A torna eddigi talán legfontosabb gólját szerezte, aminek egy emberként tudtunk örülni. Ezért is bízom nagyon a lányokban, mert együtt bármire képesek! Így, továbbra is így, egymásért küzdve kell mennünk tovább."
 
Az elődöntőben is egy jól ismert európai rivális, Spanyolország vár a mieinkre. A kiegyenlített erőviszonyokat mi sem jellemzi jobban, hogy Hollandia a csoportmeccsek során legyőzte az elődöntős riválist, mégsem állítanánk, hogy a lányoknak könnyebb dolguk lesz - sőt. Miként a szakvezető is elmondta: „Jobbak a centereik, mint a hollandoknak, jobb a kapusuk, és rendkívül erős külső körrel rendelkeznek. Azt nem mondom, hogy jobbak, mint a hollandok, de nem is rosszabbak, ezen a szinten voltaképpen nincs is különbség a felek között. Ami biztos: hat-nyolc éves együtt vannak, menet közben csak egy-két játékost kellett beépíteniük, ez az előnyük velünk szemben. Nekünk kicsit nyersebb hozzájuk képest a csapatunk, de nem gyengébb, összeálltunk, hiszek a győzelemben."
 
XXXII. Nyári Olimpiai Játékok, Tokió
Női vízilabda
2021. augusztus 5., csütörtök - magyar idő szerint (Tokióban 7 órával előrébb járnak)
Elődöntő
8.30: Orosz csapat-Egyesült Államok
12:50: Spanyolország-Magyarország
Az 5-8. helyért
7.00: Kína-Hollandia
11.20: Ausztrália-Kanada
 
 
OLIMPIAI STATISZTIKA (Pucz Péter gyűjtése)
 
2012 Magyarország-Spanyolország 11-13                                         
2016 Magyarország- Spanyolország 10-11                                                                    
 
Mérleg - Magyarország 
0 győzelem         0 döntetlen        2 vereség            21-24
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
tokio2020