cover image
Egyéb

Merész András: Ilyen a női vízilabda

2013. június 5. 17:50

Mivel a csapat még Pekingben is alapozó edzéseket végzett, cseppet sem csodálható, hogy ma fáradtan mozogtak a lányok – mondta a szövetségi kapitány.

Nem sikerült igazán jól a mérkőzés: az oroszok már 10-4-re is vezettek a harmadik negyed közepén, innen sikerült kicsit feljebb jönni – de a vége sima, 12-9-es vereség. Ettől függetlenül Merész András nem volt borongós hangulatban.

Bánatosak?
Annyira nem, de most azért beszélgetünk egyet a csapattal, most picit otthagytam őket, hadd legyenek magukban.

A középső két negyedet láttam a streamen, nos, nem ez volt a legjobb periódusunk…
Ma bármelyik negyedet nézhetted volna, ez egy ilyen mérkőzés volt…

Öt nap alatt öt meccs, jogos a fáradtság.
Épp azt beszéltük Németh Zsoltival (Merész András segítője), hogy az olaszokkal és a spanyolokkal egyetemben a bajnokságokból érkeztek a játékosok, nagyobb pihenő nélkül, és ez igen-igen látszott ezeken az európai csapatokon. Az elején még nyeregettük a mérkőzéseket, ám mostanra mindenki kifáradóban van. Különösen, hogy itt mindenki alapozó edzéseket végez a világbajnokságra való tekintettel. Kivéve, teszem hozzá, Kínát és Oroszországot, ők, úgy láttuk, világversenyes üzemmódban töltötték a délelőttöket.

Akkor nem véletlen, hogy így alakult?
Borzasztóan nem akarnám a mai vereséget erre fogni. Ma egyszerűen nem ment a játék, nem igazán találni olyan elemet, ami jól ment volna, pláne jobban, mint az oroszoknak. De a mai nap egyébként megint csak kiderült: ilyen a női vízilabda, egyik nap az egyik nyer, másik nap a másik csapat, ettől jó és izgalmas.
Vízilabda hírek