cover image
Egyéb

Rosszkor jött a hullámvölgy, nem ment a játék

2017. május 11. 10:51

Duplán fájdalmas volt az Eger számára a Szolnoktól elszenvedett szerdai vereség, hiszen így véget ért a döntő, a rivális vendégként ünnepelhetett, az egrieknek meg maradt a szomorkodás a gyenge teljesítmény miatt.

Hiába próbálta elkerülni az Eger, hogy a Szolnok a Bitskey-uszodában ünnepeljen, a trónkövetelő ezúttal nem volt elég erős ahhoz, hogy megállítsa a Dózsát, s amíg egy éve két meccset is tudott nyerni a fináléban, ezúttal csak a Szolnok győzött a döntőben.

„Nem tudom, hogy mi volt a baj, csak azt éreztem, hogy valami nem stimmel nálunk – mondta Braniszlav Mitrovics, az Eger csapatkapitánya. – Rendben volt a taktika, megfelelő állapotban voltunk, aztán amikor védekezni kellett, vagy emberelőnyt megjátszani, akkor mindig kitaláltunk valami mást. Szeretnék gratulálni a csapatomnak a szezon eddigi részéhez és a Szolnoknak is a győzelemhez, de annak nagyon nem örülök, hogy a mi uszodánkban győztek.”

Érthető tehát, hogy a találkozó után csalódott egriek érkeztek átvenni az ezüstérmeket és nem is akartam túl sokáig a medencetérben maradni, ahol még ünnepeltek egy kicsit a szolnokiak, akik két éve az OSC és tavaly az Eger ellen otthon lettek bajnokok, ezúttal pedig a rivális pályáján.

„Ha azt nézzük, hogy tavaly a Honvéddal nyolcadik voltam, akkor azután felemelő érzés a második hely – jegyezte meg Kovács Gergő, az Eger szélsője. – Gratulálok a Szolnoknak, sajnálom, hogy nem sikerült megnehezítenünk a dolgukat. Minden csapatnak volt hullámvölgye a szezon során, a mienk sajnos pont a döntőben jött el. Ezért nem tudtunk olyan játékot nyújtani, amire képesek vagyunk.
 
E.ON férfibajnokság, döntő
1. mérkőzés:
Eger–Szolnok 7–13
 
2. mérkőzés:
Szolnok–Eger 9–6
 
3. mérkőzés:
Eger–Szolnok 3–8
Vízilabda hírek
eger szolnok donto mitrovics kovacs