cover image
Egyéb

Itt a tripla! Zsinórban harmadszor bajnok a Szolnok!

2017. május 10. 18:43

Cseh Sándor csapata ismét nyert Egerben: az E.ON férfibajnokság harmadik fináléján 8–3-ra győzött, így újra ünnepelhetett. A klub fennállása kilencedik bajnoki aranyérmét szerezte.

Egri szempontból nem kezdődött jól… Az hagyján, hogy a technika ördöge az impozáns kivetítőt többször is elsötétítette (bár aggódott emiatt eleget a személyzet), de Lőrincz Bálint nem tudta vállalni a játékot: a szolnoki meccsen ellőtt keze nem engedte ezt. Főhetett is a feje rendesen Dabrowski Norbert vezetőedzőnek, tekintettel arra, hogy játékosa kulcsszerepet tölt be a csapat „láthatatlan” védekezésében (lásd afféle jó értelemben vett kullancsszerep). A meccsen 5. percében tovább nőttek a vezetőedző gondjai, hiszen Erdélyi Balázs második személyi hibáját gyűjtött be – ráadásul az elsőnél Varga Dénes laza mozdulattal lőtt fórból a kapuba (kiharcolta Mezei Tamás), a másodiknál pedig Andrija Prlainovics értékesítette a Kis Gábor által kibrusztolt ötöst. Az egri támadások? Nem jöttek be, Erdélyi és Hosnyánszky Norbert is eladta a labdát, Nagy Viktor pedig magabiztosan védte Boris Vapenszki két kísérletét. Aztán egy elrontott emberelőnyös helyzet után újra próbálkozhattak a hazaiak, lévén a lövés előtt „elment” az óra – a soros attak sikerült, Biros Barnabás lőtt a kapuba. Sőt lehetett volna 2–2 is, ám a jó védekezés (Braniszlav Mitrovics hátrányban védte Vámos Márton lövését) után parlagon maradt egy fór. Ez sokkba került az Egernek, hiszen átellenben Prlainovics a dudaszó előtt a balszélről mindenkit meglepve lőtt gólt. Afféle demoralizáló találatnak tűnt ez.

MVLSZ_Eger_Szolnok_20170510_Madar_David_002.jpgÉs bizony, a második negyed sem az egriekről, sokkal inkább a magabiztos, higgadt szolnokiakról szólt. Mert ugyan Hárai szép akciógóllal szépített Ugo Crousillatról, de utána Milan Alekszics keze pont úgy villant, mint Szolnokon, és Prlainovics lövése éppúgy csúszott be Mitrovics kezei között, mint az előző partin. Arról nem beszélve, hogy a 14. percben Erdélyi harmadszor is a kiállítás sorsára jutott, Zsivko Gocics pedig „betette” a fórt. Cseh Sándor csapata 6–2-ra vezetett, egyértelműen jobb volt. Az Eger időt kért. Dabrowski behozta a kapuba Csiszár Boldizsárt, úgy tűnt, már nincs veszíteni valója. A fiatal kapus mindesetre védte Kis szabaddobását, s előtte Decker Ádám emberelőnyben a falból behúzta Csuk passzát, ám a nagyszünetbeli 3–6-os tábla, de még inkább a játék képe bajnokavatást ígért.

MVLSZ_Eger_Szolnok_20170510_Madar_David_005.jpg Az Eger persze megpróbálta összekapni magát, de támadásban sehogy sem találta a ritmust. Dabrowski Norbert is igyekezett mindent bevetni, ezer fokon égett – mindez egy sárga lap formájában is megtestesült. A Szolnok elkezdte kihagyogatni a fórjait, de ezt sem tudta meglovagolni a házigazda, többek között azért, mert Aaron Youngerék védekezése a kimagasló kategóriát képviselte. S miután Prlainovics meglőtte a vendégek hetedik gólját (akcióból, kapás szélről), végképp eldőlni látszott minden.

A záró negyed így a finálé záró negyede lett, amelyben Vámos alakította 3–8-ra az állást, Nagy Viktor nagyokat védett, majd beállt a helyére az OSC elleni elődöntő egyik hőse, Kardos Gergely, a szolnoki szurkolótábor pedig már természetesen percekkel a vége előtt ünnepelni kezdett. A medencében is tudta már mindenki, a fontos történések eldőltek, leperegtek az utolsó percek, kezdődhetett a szolnoki fieszta. Cseh Sándor együttese megvédte bajnoki címlét, a klub triplázott ráadásul, s kilencedik bajnoki aranyát szerezte.

Az ezüstérmeket az egrieknek, az aranyérmeket, majd a trófeát a szolnokiaknak dr. Boros Tamás és Biros Péter, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagjai adták át a játékosoknak és a stábok tagjainak.

E.ON férfibajnokság 2016/2017, döntő, 3. mérkőzés
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 3–8 (1–3, 2–3, 0–1, 0–1)

Bitskey-uszoda, vezette: Székely Balázs, Berki András

EGER: Mitrovics – Csucskovics, Csuk, Kovács G., Erdélyi, Vapenszki, Hárai 1. Csere: Angyal, Decker Á. 1, Hosnyánszky, Bedő, Biros B. 1, Kürti, Csiszár (kapus). Vezetőedző: Dabrowski Norbert

SZOLNOK: Nagy V. – Gocics 1, Vámos 1, Mezei, Prlainovics 4, Varga Dénes 1, Jansik D. Csere: Crousillat, Alekszics 1, Younger, Kis G., Fülöp, Hangay Z., Kardos (kapus). Vezetőedző: Cseh Sándor

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Szolnok javára

(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
E.ON OB I, FÉRFIAK 2016–2017 
Bajnok: Szolnoki Dózsa-Közgép (Milan Alekszics, Ugo Crousillat, Fülöp Bence, Zsivko Gocics, Hangay Zoltán, Jansik Dávid, Kardos Gergely, Kis Gábor, Kotlár Péter, Kovács Milán, Melkuhn Bendegúz, Mezei Tamás, Monostori Döme, Nagy Viktor, Andrija Prlainovics, Szatmári Kristóf, Szeghalmi Zsombor, Aaron Younger, Varga Dénes, Vámos Márton. Edző: Cseh Sándor),
2. ZF-Eger, 3. A-Híd-OSC-Újbuda, 4. FTC-PQS, 5. PannErgy-MVLC, 6. MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló, 7. ContiTech-Szeged-Diapolo, 8. VasasPlaket, …11. DVSE, 12. PVSK-Mecsek Füszért
A 9–10., a 13–14. 15–16. helyért zajló párharcok (Honvéd–Kaposvár, UVSE–Tatabánya és Szentes–KSI) még tartanak
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
döntő
eger
szolnok
játékvezetők
molnár tamás