cover image
Egyéb

Férfidöntő: Egerben szerzett előnyt a Szolnok

2017. május 1. 18:42

Cseh Sándor csapata a mérkőzés második felében egy hazai büntető, illetve Mezei Tamás elveszítése után Kis Gábor és Varga Dénes vezérletével hengerelt, állva hagyta ellenfelét, végül 13–7-re nyert. A következő összecsapást pénteken Szolnokon rendezik.

Meglehetősen zaklatottan indult egri oldalról a finálé. A bemelegítés előtt/közben Hosnyánszky Norbert nem érezte jól magát (speciel a hírek szerint vért köpött), jött is az orvos, és ment a kupaktanács. Olimpiai bajnokunk játszani akart, az orvos nem feltétlen értett vele egyet, Dabrowski Norbert vezetőedző pedig már a „pótláson” gondolkodott.

Bemutatásnál aztán ott volt az egriek ötöse, aki nem kezdett csapatában. dr. Molnár Tamás ellenőr a hivatalos orvossal érkezett a kispadhoz, aki az orvosi szobába kísérte az egriek pekingi olimpiai bajnokát, megnézi, mi is a probléma, illetve hogy vízbe ugorhat-e.
A csata egy elrontott egri fórral, és egy Vámos Márton előnygóllal (a fórt Mezei Tamás harcolta ki) rajtolt, avagy valóban nem úgy kezdődött, ahogy a hazaiak eltervezték. Nagy Viktor, majd Braniszlav Mitrovics is védett, Lőrincz Bálint mintaszerűen szerelte Varga Dénest, gyűrték, gyömöszölték egymást a felek. Majd jött Bedő Krisztián, aki kibruszolt egy kiállítást, és jött Lőrincz, aki pazarul adta fel a labdát a falban kiemelkedő Decker Ádámnak, aki nem hibázott. Ezzel a góllal egyenlített az Eger – s hogy még jobb legyen a hazai hangulat, Hosnyánszky is "zöld lámpát" kapott az orvosi szobában, visszatért, sőt a gól után már a vízbe is ugrott! Testközelből láthatta, amint Aaron Younger kapásszélről zúdított be a vendégek fórját – így 1–2 állt a táblán egy negyed után.

Eger_Szolnok_20170501_Madar_David_015.jpgA fináléhoz illő nagy hirig ezt követően is folytatódott, bár az azért érezhető volt, még egyik fél sem pörgött százszázalékos fordulaton. Na, ja, az erőt be kell osztani. Nagy Erdélyi löketét is kiütötte, ám mégis egyenlített az Eger: Bedő Milan Alekszics ellen hozott a hazai konyhára egy ötöst, amelyet Borisz Vapenszki értékesített. Más kérdés, ismét a Szolnok következett – már ami a gólt illeti: Kis Gábor „szállította” a kiállítást, emberelőnyben pedig addig ment az adogatás, mígnem a bal szélen lévő Fülöp Bencéhez nem került a labda, aki lóbált egyet, majd irtózatos nagy gólt lőtt. Vállalkozott, ahogy egy válogatott aspiránsnak kell. A második gólt kapta onnan Mitrovics, úgy tűnt, onnan a legsebezhetőbb az egri védelem.

Vezethetett volna kettővel, 4–2-re is Cseh Sándor együttese, ám Ugo Crousillat a lécre bombázott fórban. Átellenben Uros Csucskovics Varga Dénesről akciógólt jegyzett, egyenlített az Eger, amely rendre eredményesen loholt ellenfele után. Andrija Prlainovics is hozzá akart szólni a meccshez, de honfitársa, az egri kapus védett. Még a negyed végén emberelőnyben az Eger a vezetésért adogatott, de nem jutott lövésig, sőt aztán Erdélyi eladta a labdát.

Térfélcsere után Kis Gáborról Deckert állították ki, szolnoki fórban pedig Varga Dénes csuklója villant – átellenben (szintén fórban) jött a „szokásos” egri kombináció: a falban kiemelkedő Hárai kezére Kovács Gergő varázsolta oda a labdát, a center pedig nem hibázott. A következő szolnoki támadásnál felforrósodott a hangulat. Történt, hogy előnyben Prlainovics lőtt a kapuba, igen ám, de a játékvezetők közbefújtak, kontra miatt az Egernek ítéltek. A vendégek kispadjáról azonban Mezei a vízbe ugrott, lévén gólt hitt, és cserélt a csapat – hosszas tanácskozás után végül egri ötöst ítéletek, és a centert végleg cserével kiállították. A büntetőt Erdélyi bevágta, először vezetettek a hazaiak. Cseh Sándor okosan időt kért, igyekezett megnyugtatni csapatát vagy éppen az érezhető felspannolt állapotot pozitív mederbe terelni. Sikerült neki. Kis Gábor ötöst hozott össze, Varga belőtte, majd Younger és Vámos célzott kíméletlenül pontosan.

Eger_Szolnok_20170501_Madar_David_013.jpgA felpaprikázott hangulatban Csucskovics fórban szépített, ám Kis Gábort nem tudták tartani a hazaiak, újabb ötös, újabb Varga-gól, tartotta kétgólos előnyét a Szolnok. Hosnyánszky mellé lőtte a soros egri előnyt, Bedő pedig tiszta helyzetben kissé elhamarkodottan csavarta a labdát Nagyba, pedig átvehette és ziccerben lőhetett volna. Az utolsó negyedre csak azért nem lett közte három, mert Younger a lécet trafálta telibe. A Szolnok 5–3-ra nyerte a negyedet, amely a finálé első, s várhatóan nem az utolsó feszült, felpaprikázott menete volt.

A záró negyedet Varga Dénes újabb villanása nyitotta, majd az Eger kétszer egymás után emberelőnyben kapura sem tudott lőni – érezhető volt, megfogta az előző negyed a hazaiakat. Kis Gábor, majd az ötödik találatát jegyző Varga Dénes emberelőnyben nem adott kegyelmet, 4:59-cvel a vége előtt 6–11 állt a táblán. Tudta mindkét csapat, eldőlt a parti, így a végén csökkent a feszültség (bár egy Lőrincz-Prlainovics végleges cserés még „belefért”) – gólt lőtt sorrendben Lőrincz, Pralinovics, Vámos, így a dudaszó 7–13-nál szólalt meg. A Szolnok került lépéselőnybe - folytatás pénteken a címvédő otthonában.


E.ON férfibajnokság 2016/2017, döntő, 1. mérkőzés
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 7–13 (1–2, 2–1, 3–5, 1–5)
Bitskey-uszoda, vezette: Bene Péter, Molnár Péter

EGER:
Mitrovics – Angyal, Lőrincz 1, Csuk, Erdélyi 1, Vapenszki 1, Hárai 1. Csere: Decker Á. 1, Csucskovics 2, Hosnyánszky, Kovács G., Bedő, Biros B. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

SZOLNOK: Nagy V. – Gocics, Vámos 3, Mezei, Prlainovics 1, Varga Dénes 5, Jansik D. Csere: Crousillat, Alekszics, Younger 2, Kis G. 1, Fülöp 1, Hangay Z. Vezetőedző: Cseh Sándor

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szolnok javára

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További program
2. mérkőzés, 2017. május 5., péntek:
Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger, Szolnok, 19:00 – vezeti: Petik András, Dodog Szabolcs
3. mérkőzés, 2017. május 10., szerda: ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, Eger, 18:00 – vezeti: Székely Balázs, Berki András
4. mérkőzés, 2017. május 13., szombat: Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger, Szolnok, 16:00 (ha szükséges) – vezeti: később kijelölendő
5. mérkőzés, 2017. május 17., szerda: ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, Eger, 18:00 (ha szükséges) – vezeti: később kijelölendő
Valamennyi mérkőzést közvetíti az M4 Sport! A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.


Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
döntő
eger
szolnok
játékvezetők
molnár tamás