cover image
Egyéb

Kiesett a ritmusból az Eger, dobbantott a Szolnok

2017. május 2. 10:42

Braniszlav Mitrovics szerint nem szabad, hogy az Eger úgy akarjon játszani, mint a Szolnok, az öt gólt szerző Varga Dénes pedig Kis Gábor megmozdulásait emelte ki a bajnoki finálé első mérkőzését követően.

A bajnoki döntő első mérkőzésén is kiderült, hogy az Eger nem a Szolnok. És nem is szabad Szolnokként játszania, mert az nagyjából olyan vereséghez vezet, mint a hétfői 13–7-es volt. Ráadásul ezt nem mi mondjuk, hanem Braniszlav Mitrovics, az Eger olimpiai bajnok csapatkapitánya, továbbá a gárda edzője, Dabrowski Norbert is arról beszélt, hogy kicsit kiestek a saját ritmusukból.

„A Szolnok és az Eger kétfajta vízilabdát játszik, és a második két negyedben mi is elkezdtük azt játszani, mint a Szolnok – mondta Braniszlav Mitrovics. – Ha így teszünk, akkor ennek ez lesz a vége, ami most is látszott. Az egész mérkőzés során a saját játékunkat kell játszani, ez most két negyeden keresztül sikerült.”

Az említett két negyed után még 3–3 volt az állás, sőt a 19. percben Erdélyi Balázs ötméteresével 5–4-re vezetett az Eger, aztán viszont robbantott a Mezei Tamást elveszítő Szolnok, egymás után lőtt három gólt, majd a következő hazai találatra újabb néggyel válaszolt, 11–6-nál pedig kijelenthettük, hogy eldőlt a finálé első felvonása. Ebben pedig jelentős szerepe volt az egri lövések 67 százalékát hárító Nagy Viktornak, a tarthatatlan Kis Gábornak és az öt gólt szerző Varga Dénesnek.

„Sok fizikai kontaktus jellemezte az első félidőt, ennek eredményeképpen nem is tudott elszakadni egyik csapat sem a másiktól – mondta Varga Dénes. – Aztán jött egy parádés dobbantás, ami Kis Gábor megmozdulásaival kezdődött és oda vezetett, hogy több góllal is el tudtunk húzni. Talán a végén azért lett hatgólos a különbség, mert egy kicsit az Eger is kiengedett, tudván, hogy négy nap múlva lesz a következő mérkőzés.”
Vízilabda hírek
eger szolnok donto varga mitrovics