cover image
Egyéb

…és akkor a Szolnok megindult

2017. május 1. 19:57

A második félidőben robbantott a Szolnok, amely a térfélcsere utáni szakaszt 10–4-re nyerte meg az Eger otthonában, s így került előnybe a bajnoki döntőben.

Csalódottan huppant le székébe Dabrowski Norbert az Eger–Szolnok döntő első mérkőzést követően sajtótájékoztatón, hiszen a szünetben még 3–3-ra álló csapata a második félidőt 10–4-re veszítette el.

„Egyszer csak ritmust váltott a Szolnok, amikor elveszítették Mezei Tamást, és azok a dolgok, amiket addig jól megoldottunk, utána nem működtek – kezdte az értékelését az Eger edzője. – Lefordulásgólokat kaptunk és Kis Gábor világklasszis formában játszott, megfoghatatlan volt. Az előző szezonban is volt ezzel gondunk, most két negyedig tudtuk hatástalanítani. Sajnálom, hogy már nem játszik a magyar válogatottban, a világ legjobb centere.”

Egri szempontból nem indult könnyen a találkozó, hiszen Hosnyánszky Norbert a kezdés előtt vért köpött, aztán végül az első percek közben megkapta az orvosi jóváhagyást. Dabrowski Norbert ezzel kapcsolatban elmondta, szerinte a közjáték inkább a játékosát zavarta meg, nem a csapatot, amit mutat, hogy a nagyszünetig egálra állt a két gárda.

Eger_Szolnok_20170501_Madar_David_017.jpg„Nem nagyon tudja meglepni egymást a két csapat, mindkettőnek megvan az alapjátéka, pici dolgokat tudunk csak változtatni – folytatta Dabrowski Norbert. – Braniszlav Mitrovics jól mondta, kicsit kiestünk a saját ritmusunkból, fölénk kerekedett a Szolnok és ránk erőltette az akaratát. Márpedig ilyenkor az elsődleges feladat, hogy el kell rontani a másik játékát.”

Ha ezt nézzük, az Eger két negyedig tudta elrontani a Szolnok játékát, utána viszont robbantott a címvédő, és idegenben szerezte meg az első győzelmét a párharcban.

„Jó hangulatban jó mérkőzést nyertünk meg – mondta a Szolnok edzője, Cseh Sándor.Az első két negyedben fegyelmezetten játszottunk, nem voltak meg azok az egyéni villanások, teljesítmények, például, hogy sokat lőjünk kapura. Aztán ez szerencsére megérkezett. Természetesen vannak ilyenkor érzések az emberben, de az Eger és a Szolnok is elég döntőt játszott már ahhoz, hogy alapvetően nem ebből a mérkőzésből indul ki a folytatásban, hanem nulla nulláról kezdi a következő meccset is. Mindössze annyi dőlt el, hogy nekünk egy mérkőzéssel kevesebbet kell nyerni az aranyhoz.”

Mezei Tamás kiállítása kapcsán a szakvezető elmondta, egy ilyen helyzet szerkezeti változást is hoz magával – a Szolnok esetében például a két center közül esett ki az egyik –, nyugodtnak kell maradni, odafigyelni a védekezésre és picit másfajta támadójátékot nyújtani. Cseh Sándor hozzátette, a Szolnokkal is előfordult már, hogy ez nem tett jót a csapatnak, most viszont az ő javukra változtatta meg a meccset.

„Általában sokkal harapósabb lesz az a csapat, amelyik nem nyer, szóval ez nem csak a mi javunkra segíthet, nyilván az Eger ugyanolyan motivált lesz, mint most volt – folytatta Cseh Sándor az egy hónappal ezelőtti középszakaszbeli vereséggel kapcsolatban. – Ezt lehet ragozni, egy pszichológus többet tudna erről beszélni, azonban egy döntőben már nem lehet motivációs különbség a csapatok között.”



E.ON férfibajnokság 2016/2017, döntő, 1. mérkőzés
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 7–13 (1–2, 2–1, 3–5, 1–5)
Bitskey-uszoda, vezette: Bene Péter, Molnár Péter

EGER:
 B. Mitrovics – Angyal, Lőrincz 1, Csuk, Erdélyi 1, Vapenszki 1, Hárai 1. Csere: Decker Á. 1, Csucskovics 2, Hosnyánszky, Kovács G., Bedő, Biros B. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

SZOLNOK: Nagy V. – Gocics, Vámos 3, Mezei, Prlainovics 1, Varga Dénes 5, Jansik D. Csere: Crousillat, Alekszics, Younger 2, Kis G. 1, Fülöp 1, Hangay Z. Vezetőedző: Cseh Sándor

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szolnok javára

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További program
2. mérkőzés, 2017. május 5., péntek:
Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger, Szolnok, 19:00 – vezeti: Petik András, Dodog Szabolcs
3. mérkőzés, 2017. május 10., szerda: ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, Eger, 18:00 – vezeti: Székely Balázs, Berki András
4. mérkőzés, 2017. május 13., szombat: Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger, Szolnok, 16:00 (ha szükséges) – vezeti: később kijelölendő
5. mérkőzés, 2017. május 17., szerda: ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, Eger, 18:00 (ha szükséges) – vezeti: később kijelölendő
Valamennyi mérkőzést közvetíti az M4 Sport! A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
döntő
szolnok
eger