cover image
Egyéb

Eger–Szolnok: a tét középszakasz megnyerése – ÉLŐ

2017. április 1. 18:52

A középszakasz utolsó fordulójában Egerbe látogat a bajnoki címvédő Szolnok, a tét a középszakasz megnyerése.

Az Egernek mindenképpen győznie kell a középszakasz megnyeréséhez, a Szolnoknak az iksz is elég. A találkozót felvezető írásainkat itt és itt olvashatják.
 
1. perc: Jansik Dávidot állítják ki, Erdélyi Balázs lövését védi Nagy Viktor, a szöglet után viszont Hárai Balázs betalál. 1–0
 
3. perc: szolnoki emberelőny, Varga Dénes lövését védi Braniszlav Mitrovics, majd ugyanennek a percnek a végén Vámos Márton lövését is hárítja az egri kapus.
 
5. perc: egri megúszás, Kovács Gergő fölé ejt, Cseh Sándor időt kér.
 
6. perc: Vapenszki bombáz Nagy Viktor kapujába. 2–0

 
7. perc: egri emberelőny, Dabrowski Norbert időt kér, Vapenszki az oldalhálóba bombáz, az ellentámadásból pedig Ugo Crousillat szépít. 2–1
 
Vége az első negyednek, 2–1-re vezet az Eger.
 
11. perc: szolnoki emberelőny, a fór lejártának pillanatában Vámos Márton lő mellé. A túloldalon az Eger kettős emberelőnybe kerül, Hosnynszky Norbert lövését még blokkolják a szolnoki védőt, aztán amikor már csak szimpla fórban támad a házigazda, az üresen maradó Decker Ádám talál be közelről. 3–1.
 
12. perc: emberelőnybe kerül a Szolnok, Cseh Sándor időt kér, a fór végén pedig Prlainovics pattint a léc alá. 3–2
 
13. perc: egri emberelőny, amely végén Milos Csuk eredményes, 4–2.
 

16. perc: az utolsó másodpercekben a Szolnok támadhatna, de a játékvezetők kontrát ítélnek, az egriek három az egy ellen maradnak elöl és Decker Ádám passza után Biros Barnabás pöcköl a kapuba. 5–2.

Vége a második negyednek, 5–2-re vezet az Eger.
 
19. perc: Barniszlav Mitrovics remekel, továbbra is 5–2-re vezet az Eger, amikor Dabrowski Norbert időt kér.
 
21. perc: az előző percben kimaradt szolnoki fór után ezúttal az Eger kerül emberelőnybe, és az üresen maradó Hárai Balázs három méterről a kapuba bombáz. 6–2.

22. perc: Kis Gábor harcol ki ötméterest, Varga Dénes pedig a bal felső sarokba lövi a büntetőt, 6–3.
 
Vége a harmadik negyednek, 6–3-ra vezet az Eger.
 
26. perc: emberelőnybe kerül a Szolnok, Prlainovics pedig most sem hibázza el a helyzetet, 6–4.

27. perc: már éppen lejárna az egri támadóidő, amikor Uros Csucskovics derékig kiemelkedve lő hatalmas gólt Nagy Viktor kapujába, 7–4. Ugyanebben a percben emberelőnyhöz jut az Eger, és a fór ugyan lejár, de Lőrincz Bálint a bal alsó sarokba lő, a gól után pedig a bírók cserével végleg kiállítják Varga Dénest 8–4.
 
28. perc: szolnoki emberelőny, Milan Alekszics szépít, 8–5.
 
Kezdődik az utolsó perc, 8–5 az Egernek.
 
Vége, az Eger 8–5-re nyeri a meccset, ezzel pedig a középszakasz élén végez az együttes. Az elődöntőben az Eger az FTC-vel, a Szolnok az OSC-vel játszik majd.
Vízilabda hírek