cover image
Egyéb

Eger: bejelentkeznének az aranyra

2017. március 31. 19:17

Hazai pályán játszhatja a középszakasz mindent eldöntő meccsét a ZF-Eger, amely ha legyőzi, meg is előzi a bajnoki címvédő Szolnoki Dózsa-Közgépet.

„Ebben a szezonban háromszor mérkőztünk a Szolnokkal és mindháromszor viszonylag simán nyert az ellenfelünk. Ha most nyerni tudnánk, akkor azzal üzennénk, bejelentkezhetnénk a bajnoki aranyért” – mondta Dabrowski Norbert, a ZF-Eger edzője, aki nagy csatára készül csapatával, hiszen a szombati Eger–Szolnok rangadó tétje a középszakasz megnyerése. No meg, hogy ha a döntőben is összefutnak a felek, akkor melyiküké lesz a pályaelőny.

A szakember hozzátette, a kerettagok közül mindenkire számíthat, az egy hete, az OSC ellen meghúzódó Milos Csukot is nevezi majd, továbbá a betegsége miatt tíz napot kihagyó Erdélyi Balázs is egyre jobban van, még ha fizikailag messze is van a tökéletestől. De ahogy Dabrowski Norbert is mondta, ez egy rangadó, erre mindenki összekapja magát.

„Rendkívül magas szinten játszik a Szolnok, látszott a Brescia ellen is, hogy elég volt egy egy három-négy perces rövidzárlat az olaszok részéről, és máris kinyílt a meccs. Stabil a Szolnok játéka, a BL-ben is esélyes a végső győzelemre, amikor Reccóban játszottunk, azt éreztem, hogy a Szolnok ellen kevesebb lehetőségünk volt, jelenleg ők a legstabilabbak az egész mezőnyben – dicsérte a riválist Dabrowski Norbert, ami persze egy pillanatra sem jelenti azt, hogy az Eger ne akarná legyőzni a Szolnokot. – Amikor négy góllal nyert aSzolnok, akkor nem azért történt, mert nem játszottunk jól, hanem mert annyival jobbak voltak. Arról van szó, hogy fel tudunk-e jönni a Szolnok szintjére, most ezért dolgozunk.” 
 
A Cseh Sándorral készített anyagunkat itt olvashatják.
 
E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 8. (utolsó) forduló 
VasasPlaket–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló, 18:00
ContiTech-Szeged-Diapolo–PannErgy-MVLC, 18:00
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, 19:00
A-Híd-OSC-Újbuda–FTC-PQS, 19:00

A felsőház állása:
1. Szolnok 60 pont
2. Eger 58
3. OSC 47
4. FTC 40
5. Miskolc 33
6. BVSC 32
7. Szeged 27
8. Vasas 25
Vízilabda hírek
eger szolnok kozepszakasz felsohaz dabrowski