Eger: bejelentkeznének az aranyra

2017. március 31. 19:17

Hazai pályán játszhatja a középszakasz mindent eldöntő meccsét a ZF-Eger, amely ha legyőzi, meg is előzi a bajnoki címvédő Szolnoki Dózsa-Közgépet.

fotó: Egri Vízilabda Klub

„Ebben a szezonban háromszor mérkőztünk a Szolnokkal és mindháromszor viszonylag simán nyert az ellenfelünk. Ha most nyerni tudnánk, akkor azzal üzennénk, bejelentkezhetnénk a bajnoki aranyért” – mondta Dabrowski Norbert, a ZF-Eger edzője, aki nagy csatára készül csapatával, hiszen a szombati Eger–Szolnok rangadó tétje a középszakasz megnyerése. No meg, hogy ha a döntőben is összefutnak a felek, akkor melyiküké lesz a pályaelőny.

A szakember hozzátette, a kerettagok közül mindenkire számíthat, az egy hete, az OSC ellen meghúzódó Milos Csukot is nevezi majd, továbbá a betegsége miatt tíz napot kihagyó Erdélyi Balázs is egyre jobban van, még ha fizikailag messze is van a tökéletestől. De ahogy Dabrowski Norbert is mondta, ez egy rangadó, erre mindenki összekapja magát.

„Rendkívül magas szinten játszik a Szolnok, látszott a Brescia ellen is, hogy elég volt egy egy három-négy perces rövidzárlat az olaszok részéről, és máris kinyílt a meccs. Stabil a Szolnok játéka, a BL-ben is esélyes a végső győzelemre, amikor Reccóban játszottunk, azt éreztem, hogy a Szolnok ellen kevesebb lehetőségünk volt, jelenleg ők a legstabilabbak az egész mezőnyben – dicsérte a riválist Dabrowski Norbert, ami persze egy pillanatra sem jelenti azt, hogy az Eger ne akarná legyőzni a Szolnokot. – Amikor négy góllal nyert aSzolnok, akkor nem azért történt, mert nem játszottunk jól, hanem mert annyival jobbak voltak. Arról van szó, hogy fel tudunk-e jönni a Szolnok szintjére, most ezért dolgozunk.” 
 
A Cseh Sándorral készített anyagunkat itt olvashatják.
 
E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 8. (utolsó) forduló 
VasasPlaket–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló, 18:00
ContiTech-Szeged-Diapolo–PannErgy-MVLC, 18:00
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, 19:00
A-Híd-OSC-Újbuda–FTC-PQS, 19:00

A felsőház állása:
1. Szolnok 60 pont
2. Eger 58
3. OSC 47
4. FTC 40
5. Miskolc 33
6. BVSC 32
7. Szeged 27
8. Vasas 25Gangl Edina, női válogatott edzés - 2017.03.28., Fotók: Madar Dávid
Női válogatott edzés - 2017.03.24. - Fotók: Madar Dávid
HUN-MON edzés, Duna Aréna - 2017. 03.12. - Fotók: Madar Dávid
HUN-MON edzés, Duna Aréna - 2017. 03.11. - Fotók: Madar Dávid
HUN-MON edzés, Duna Aréna - 2017. 03.10. - Fotók: Madar Dávid
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok