cover image
Egyéb

OSC-Verona: ez kemény lesz!

2016. október 25. 10:23

Nagy mérkőzésre van kilátás a Nyéki Imre Uszodában szerdán este. A tét a Bajnokok Ligája főtáblája.

Ha nehezen is, de továbbjutott a második selejtezőkörből is alig tíz napja a bajnoki bronzérmes OSC. Vincze Balázs csapata Bresciában, a házigazda olaszok elleni 11-11-es döntetlennel szerezte még meg azt az egy pontot, ami a továbblépéshez kellett.

Az egyébként is nehéz csoportban előbb 8-7-re verték a mieink a Crvena Zvezdát, majd a második napon 11-11-et játszottak a Kazannyal. Ezt követően kellett minimum döntetlent játszani az olaszokkal, hogy meglegyen a továbblépés. Az OSC kiválóan játszott az utolsó meccsen, és egy igen erős szembeszél mellett is megcsípte azt az egy pontot. (Előtte egyébként az első selejtezőkörben a holland Barendrect 20-6-os és a Hannover elleni 12-11-es sikerrel jelentkeztek Bátori Bencéék.)

A Verona egy pár éve felturbózott, mára nagyobb gazdasági háttérrel bíró, éppen ezért erősíteni is tudó élcsapat az olasz bajnokságban. Eddig két mérkőzést játszottak az olasz élvonalban, a Verona előbb 9-3-ra nyert a nápolyi Acquachiara otthonában, majd a második körben a Trieszt ellen győzött odahaza 8-7-re. A hétvégén majd a Romát fogadják.

Az olaszok az első selejtezőkört Portóban tudták le, ahol előbb a Portuensét 28-1-re verték, majd 10-10-et játszottak az orosz Sintez Kazannyal (úgy tűnik, velük mindenkinek meggyűlik a baja), hogy aztán a harmadik napon 21-6-ra győzzék le a török Enka Isztambult. A második selejtezőkörben, Egerben szerepeltek, és megnyerték a csoportot, a többi közt az egriek 10-9-es legyőzésével. Emellett 17-6-ra verték a Mornar Splitet, majd 18-9-re a Marseille-t.

Vezéregyéniségei között tudhatják az olasz válogatottban is szerepet kapó Valentino Gallót, Stefano Luongót, Niccolo Gittót, de a horvát vb-ezüstérmes Antonio Petkovicot, a montenegrói válogatott kapust, Dejan Lazovicot, a francia válogatott Romain Blaryt és a grúz válogatottban szereplő ex-horvát Marko Jelacát is.

Szó mi szó, nem lesz egyszerű dolga a magyar csapatnak, maga mögött kellene tudni a botladozás élményét is, merthogy az OSC egy hete csak döntetlenre, megint csak 11-11-re végzett a hazai bajnokságban a Szeged ellen.

„Sportemberek vagyunk, muszáj a napi problémákat, a friss élményeket gyorsan elfelejteni. Ez eddig is így volt, tavaly és tavalyelőtt is voltak nehezebb periódusok. Ami volt, az elmúlt, felesleges rágódni bármin is, hiszen mindig vannak új feladatok. A győzelmet sem kell túlmagyarázni, a vereséget sem kell, mindig az aktuális feladatra kell összepontosítani” – mondta erről Bisztritsányi Dávid az OSC kapusa.

Annyit azért hozzáteszünk, hogy a „vereséget sem kell túlmagyarázni” kitétel jelen esetben nem is áll fenn, merthogy az OSC – döntetlenek ide vagy oda – még nem kapott ki ebben a szezonban tétmeccsen.

„Tisztában vagyunk a mérkőzés súlyával és jelentőségével. Azzal is, hogy ez a párharc nyolc negyedik tart majd, nem dől majd el semmi szerdán. Nem azt mondom, hogy nem számít, mi történik holnap, mert számít, hogy milyen eredménnyel megyünk a visszavágóra, csak arra gondolok, holnap valószínű nem dől még el a továbbjutás kérdése” – tette hozzá „Bisztró”.

Az OSC egyébként, ha sikerrel veszi az akadályt, az A csoportba kerülne a főtáblán, megint csak a Szolnok mellé, ahogyan az az előző kiírásban is történt. (Az azt megelőző kiírásban pedig a Szolnok győzte le az újbudaiakat a harmadik selejtezőkörben – összefonódik tehát a két csapat újkori BL-története.)

De mennyire örül (vagy sem) az OSC első számú kapusa annak, hogy a Verona az ellenfél?

„Abból a szempontból jó fokmérő, hogy megint a legnehezebb ellenfelet kaptuk. Így volt ez az előző selejtezőkörben is, ott is a legnehezebb feladat állt előttünk, és most is. Így viszont hitelesen tudjuk bebizonyítani, hogy tényleg a főtáblán a helyünk. Nem volt kívánságunk, lényegtelen is, melyik csapat jöhetett volna most, igazából papíron, a játékosállományunk alapján mindháromnál jobbak vagyunk. De ezt be kell bizonyítani, méghozzá nem a fogadkozásainkkal vagy az esélylatolgatásainkkal, hanem a vízben mutatott teljesítményünkkel. Mindenki egészséges, mindenki harcra kész, szóval nagyon várjuk, várom már a meccset” –
fogalmazott Bisztritsányi Dávid.

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör:

Október 26., szerda:


A Híd-OSC-Újbuda-Sport Management Verona (olasz) – 19.30
Primorje Rijeka (horvát)-ZF-Eger – 19.30
AN Brescia (olasz)-Jadran Carine Herceg Novi (montenegrói) – 20.00
Waspo Hannover (német)-Digi Nagyvárad (romániai) – 21.00

A visszavágókat november 9-én rendezik.

A főtábla beosztása:

A csoport:


Olympiakosz Pireusz (görög)
Szolnoki Dózsa-Közgép
Olympique Nice (francia)
Spandau Berlin (német)
A-Híd OSC-Újbuda vagy Verona
Brescia vagy Jadran Herceg Novi

B csoport:

Jug Dubrovnik (horvát)
Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
Partizan Belgrád (szerb)
Hannover vagy Nagyvárad
ZF-Eger vagy Primorje Rijeka

A Bajnokok Ligája Hatos Döntőjét május 25. és 27. között rendezik Budapesten.
 
-ds-
Vízilabda hírek
osc
Bajnokok Ligája
verona