cover image
Egyéb

Az OSC ikszelt a Bresciával, továbbment a BL-ben

2016. október 16. 13:11

A Bajnokok Ligája bresciai selejtezőtornáján nagyszerűen küzdött az OSC, az utolsó másodpercig még csoportelső is volt, de aztán egyenlítettek az olaszok.

Nem feltétlenül úgy alakult a bresciai BL-selejtező az OSC számára, ahogyan eltervezte, merthogy ugyan győzni tudott első meccsén a Crvena Zvezda ellen, de a 8-7-es siker soványnak tűnt. Főleg azért, mert aztán másnap „csak” 11-11-es döntetlen sikeredett az orosz Sintez Kazany ellen.

Ez eléggé meleggé tette a pitét, hogy így mondjuk, hiszen a zárónapon, a házigazda Brescia ellen bravúrra volt szükség a továbbjutáshoz. Igen, nem a csoportelsőség volt a tét (első lépésben persze, egyébként az is), hanem egyáltalán a továbblépés. Mivel Vincze Balázs vezetőedző jóslata bebizonyosodott, azaz a Kazany egygólosnál nagyobb arányú, történetesen 7 gólos vereséget mért a Zvezdára, pontot kellett szerezni az olaszok ellen vasárnap délben.

Ez nem tűnt egyszerű feladatnak, ehhez képest egészen parádésan kezdte a meccset a magyar bajnoki bronzérmes. Előbb Szlobodan Nikics, majd Bátori Bence lőtt gólt, s bár Vjekoslav Paskovics szépített, jött ismét Bátori Bence, emberfórból, majd akcióból talált be, 4-1 volt a magyar csapatnak. Sőt, fél perccel a vége előtt időt kért Vincze Balázs, és az utolsó támadást sikerült Salamon Ferencnek góllal befejeznie, 5-1-es első szakaszt produkált az újbudai együttes.

Ez semmit sem jelentett, hiszen az előző két mérkőzésen is nagy előnyt sikerült kiharcolni meccs közben, aztán a vége nem lett olyan szép – koncentrálni kellett tovább.
Paskovicsot nem sikerült semlegesíteni, 6-3-nál azt jegyezhettük fel, hogy olasz oldalon csak ő volt eredményes (a hatodik magyar gól Zalánki Gergőé volt), más kérdés, hogy Nemanja Ubovics is beköszönt, 6-4-re vezetett ekkor már csak az OSC. Nem sokkal később Vincze Balázs kapott sárga lapot, majd aztán a negyed végén kettős emberelőnybe került a magyar alakulat, és Salamon Ferenc ezt ki is használta, 7-4.

A harmadik negyed elején érzékeny veszteség érte az OSC-t, merthogy Nikics kipontozódott, a fórt azonnal kihasználta Valerio Rizzo (7-5). Ugyanő aztán 5 méterest érően szabálytalankodott, Bátori nem kegyelmezett, 8-5. A negyed derekára a mieink nyakára ért a Brescia, Christian Presciutti kétszer is beköszönt, egy gólra olvadt az előny. Egy időkérés után sikerült erre reagálnia Zalánkinak, nem hagyta magát az OSC. Sőt, az Egerből érkező balkezes ismét villant, a 10-7-es előnynél megint kicsit fellélegezhettünk.

Hogy ne legyünk túl nyugodtak, Kovács Gábort cserével végleg kiszórták és Paskovic gyorsan be is talált (10-8), majd a negyed legvégén 5 métereshez jutott a Brescia, ezt Rizzo értékesítette, 10-9.

Aztán mint egy falat kenyér, úgy kellett Drasko Brguljan emberelőnyös gólja, 11-9-re ment az OSC, 5:49-cel a vége előtt. Az utolsó két és fél perc pokoli volt az OSC számára, Gór-Nagy Miklós és Bátori Bence is kipontozódott. Christian Presciutti gyorsan be is talált (11-10), de aztán jól állt a lábán a magyar csapat, hősiesen, nyugodtan mondhatjuk.
 
Három másodperccel a vége előtt Nagy Ádámot küldték ki, Valentino Rizzo pedig az utolsó másodpercben kiegyenlített, 11-11.
 
A csoportelsőség is meglehetett volna, de végül ez elmaradt. A továbbjutás megvan, várhatja ellenfelét az OSC.
 
Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője a meccs után így értékelt: "Különösebben nem vagyok bosszús az utolsó másodpercben történtek miatt. Inkább úgy fogalmaznék, hogy aki látta ezt a mérkőzést, az pontosan láthatta azt is, hogyan lehet 5-1-es mérkőzésállás után a végén mégis 11-11 a végeredmény. A célunkat elértünk, továbbjutottunk, és a Verona-Rijeka-Hannover hármasból kapunk majd ellenfelet a főtáblára kerülésért. Egyik sem könnyű, de ez nem újdonság, folytatjuk tovább a munkát, szerdán már fontos bajnokit játszunk a Szeged ellen."

Eredmény – Bajnokok Ligája, selejtező, 3. nap:

Brescia (olasz)-A Híd-OSC-Újbuda 11-11 (1-5, 3-2, 5-3, 2-1)  
Gólszerzők
: Paskovic 4, Rizzo 3, C. Presciutti 3, Ubovics, illetve Bátori 4, Zalánki 3, Salamon 2, Nikics, Brguljan

A másik mérkőzésen:

Sintez Kazany (orosz)-Crvena Zvezda (szerb) 11-4 (4-2, 4-0, 1-1, 2-1)
Gólszerzők:
Nagaev 2, Magomev 2, Ryzhov-Alenichev 2, Pliskevich, Zinnatulin, Nikolaenko, Bychkov, Latypov, illetve Tankosics 3, Pekovics

Az F csoport végeredménye:

1. Brescia 7 pont
2. OSC 5 pont
3. Kazany 4 pont
4. Crvena Zvezda 0 pont
 
E csoport:

ZF-Eger-Mornar Split (horvát) 15-8 (2-2, 4-3, 4-3, 5-0)

Verona (olasz)-Marseille (francia) 18-9 (4-2, 5-3, 5-4, 4-0)

A végeredmény
: 1. Verona 9 pont, 2. Eger 6 pont, 3. Marseille 3 pont, 4. Split 0 pont
 
G csoport:

Duisburg (német)-Vouliagmeni (görög) 9-15 (1-5, 1-2, 2-5, 5-3)
Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Waspo Hannover (német) 6-8 (1-3, 3-3, 2-1, 0-1)

A végeredmény: 1. Hannover 6 pont, 2. Jadran 6 pont, 3. Vouliagmeni 6 pont, 4. Duisburg 0 pont

H csoport:

Primorje Rijeka (horvát)-Sabadell (spanyol) 5-12 (1-2, 1-3, 2-4, 1-3)
Steaua Bukarest (román)-Digi Nagyvárad (román) 10-12 (2-3, 3-3, 4-2, 1-4)

A végeredmény: 1. Rijeka 6 pont, 2. Nagyvárad 6 pont, 3. Sabadell 4 pont, 4. Steaua 1 pont
 
Továbbjutottak a 3. selejtezőkörbe:

Verona
Brescia
Hannover
Rijeka

Eger
OSC
Jadran Herceg Novi
Nagyvárad

 
-ds-
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
eger
szolnok
osc
bl