cover image
Egyéb

A Szeged elvitt egy pontot az OSC otthonából

2016. október 19. 19:52

Még a győzelemre is volt esélye a szegedieknek, de aztán Salamon Ferenc kiegyenlített az utolsó percben.

Meglehetősen ideges volt Vincze Balázs a nagyszünetben. Az OSC vezetőedzője egyáltalán nem volt elégedett a csapata játékával, és ez némileg érthető is, hiszen a hazaiak kissé szellősen védekeztek, kissé lassú tempóban vízilabdáztak, és nem mozogtak eleget támadásban sem. Legalábbis kívülről ezt lehetett érzékelni, szó mi szó, elég megterhelő időszakon van túl a csapat, hiszen Bresciában volt jelenése a múlt hétvégén a BL selejtezőjében.

A Szeged ezt a tompaságot használta ki az első két negyedben – és mint később kiderült, később is. Rögvest Kiss Csaba szerzett vezetést, ezt emberelőnyből egyenlítette ki Salamon Ferenc, majd Meixner Marcell jó pillanatai után Hegedűs Gábor már a vezetést szerezte meg a hazaiaknak, szintén fórból. Remek centergól következett eztán Vukicsevicstől (2-2), míg Gór-Nagy Miklós akciógólját (Drasko Brguljantól kapott mesteri passzt) Manhercz Ádám egyenlítette ki emberelőnyben, 3-3 volt az első negyed vége.

Ismét Salamon szerezte az OSC első gólját a második szakaszban, majd miután egy emberelőnyt elpuskázott egy rossz passz után Varga Péter csapata, Juhász Zsolt góljánál először volt kettő a különbség (5-3). Jött viszont Manhercz Krisztián szabaddobásgólja, s ugyan erre még Bátori Bence reagált, Manhercz Ádám és Ivan Basara góljai után megint egyenlő volt, 6-6. Az, hogy a nagyszünetben mégis az OSC vezetett, Bátori érdeme, aki a blokkal együtt lőtt a kapuba (7-6).

A harmadik negyedben is Salamon volt az első újbudai gólszerző, 5 méterese után megint kettő volt a differencia. Barabás Botond védte már egyébként a nagyszünet után az OSC kapuját, rögtön fontos védésekkel is jelentkezett

Aztán a kapufa is az OSC mellett volt a negyed végén, kétszer is azt találta el a Szeged emberelőnyben, így nem tudott közelebb férkőzni a vendégcsapat. Ettől függetlenül izgalmas utolsó nyolc percre volt kilátás, benne volt a levegőben a meglepetés lehetősége.

Ennek szellemében sok hibával indult a negyed, majd 5:10-zel a vége előtt Basara nagy gólt, lőtt, 8-7. Bátori Bence gyorsan válaszolt, még mielőtt nagyon meleg lenne a pite, aztán ugyanőt kiállították, a fiatal, Szentesről érkező Nagy Márton meg belőtte a fórt. Kovács Gábor is így tett, 10-8 volt az állás, 3:41-gyel a vége előtt.

Aztán kapott egy ötöst a Szeged, Manhercz Krisztián értékesítette, 10-9, maradtak az izgalmak. Kontra kontrát követett, majd Sedlmayer Tamás kapott cserés kiállítást, a fór kimaradt. 2:11-gyel a vége előtt emberelőnybe került a Szeged, időt kért Varga Péter. És Nagy Márton ezt is bevágta, 10-10, egyenlített a Szeged!

Zalánki Gergő lövését védte aztán Meixner, beléptünk az utolsó percbe. És akkor jött Ivan Basara, aki óriási gólt ragasztott a kapuba. 1-0 után ismét a Szeged vezetett, 47 másodperccel a vége előtt.

40 másodpercnél viszont Salamon hidegvérrel lőtt bombagólt, 11-11! Még mindig nem volt vége, az utolsó fél percben a Szeged is kapott egy emberelőnyt, más kérdés, hogy ezt kivédekezte az OSC.

Vincze Balázs csapata egy héten belül a harmadik döntetlenjét, a harmadik 11-11-es mérkőzését játszotta. Mindez azt jelenti, hogy a Szolnok elleni idegenbeli bajnoki siker most egy kicsit kevesebbet ér már. Persze, messze még a bajnokság vége.

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője így értékelt: „Nem szabad az utolsó perc mögé bújnunk, amikor megcsináltuk azt, amit megbeszéltünk, és hazai pályán, mínusz egyről visszajöttünk a meccsbe, majd egy szerintünk kiállítást nem érő szituációban kivédekeztük a szegediek támadását. Ez siker, ezt sikernek kell neveznünk. De előtte volt három és fél, majdnem négy negyed, amikor ugyan voltak jó periódusok, de voltak nagyon gyengék is. Ha nem lenne olyan friss az élmény, hogy pénteken és szombaton is ugyanígy rontottuk el, majd vasárnap ugyanígy bele tudtunk kapaszkodni az utolsó szalmaszálba, akkor könnyebb lenne megérteni a mai mérkőzést.”

Varga Péter, a Szeged vezetőedzője: „Nagyon boldog vagyok, hogy egy Bajnokok Ligájában induló csapat ellen ilyen eredményt értünk el, és ilyen bátran játszottunk. Persze, meglehetett volna a győzelem is, de nem vagyok telhetetlen. Nagyon köszönöm a játékosoknak azt a hitet, ami jellemezte őket, azt az elszántságot, azt az egymásért küzdést, amit ma láthattunk. Az a célunk, hogy egyszer olyan csapat legyünk, mint az OSC, de ehhez még nagyon sokat kell dolgoznunk."

Salamon Ferenc,
az OSC játékosa: „Természetesen csalódottak vagyunk, főleg azért, mert így a Szolnok elleni idegenbeli sikerünknek köszönhető előnyünk kicsúszott a kezünkből. Sokat utaztunk az elmúlt napokban, valóban nagyon fáradtak vagyunk, de nem szabadna erre fogni a mai teljesítményünket. Igyekszünk kijavítani azt, amit ma elrontottunk.”

Manhercz Ádám, a Szeged játékosa: „Nagyjából az volt az elképzelésünk, hogy a fáradt OSC-t elkapjuk, meglepjük, és nagyon örülök, hogy ez sikerült is. Kicsit keserű a szánk íze, mert akár nyerhettünk is volna, de ez most így alakult. Lehetett érezni az OSC-n, hogy fáradtabbak, azért nem kis terhelésen vannak túl. De nemcsak ez kellett a mai győzelemhez, hanem a mi összeszedett játékunk. Nem adtuk fel mínusz kettőről sem.”

Nagy Márton, a Szeged játékosa: „Erre készültünk, mert sejtettük, hogy ebben a helyzetben most van lehetőség megcsípni egy pontot vagy akár hármat az OSC ellen. A Szolnok elleni meccsünk után erre készültünk, másfél hete az OSC-vel foglalkoztunk, és látszott, hogy ennek a sok munkának volt értelme. örülök, hogy két fontos gólt lőttem, Chilkó Márton sérült, Illés Sanyit is korán elveszítettük, ezért is lehettem a végén szinte végig a vízben. Már nagyon szerettem volna a Szegedben játszani, többen is Szentesről kerültek Szegedre, és tűntek aztán ki, előttem is ez lebegett, mikor ide szerződtem. A rosszkéz oldalon szinte felváltva megosztva játszunk, örülök, hogy megkapom a bizalmat, igyekszem is vele élni. Úgy érzem, jó döntést hoztam, nagyon motivált vagyok.”

A Szolnok az eddig hibátlan Vasast fogadta, és bár az első negyedben még csak 2-1-es előnyt dolgozott ki, ezután folyamatosan húzott el ellenfelétől. Kardos Gergely védte egyébként a bajnok kapuját, méghozzá kiválóan, a harmadik negyed derekára 11-3-as előnyt épített fel a Szolnok, neki is köszönhetően – majdnem 80 százalékkal védett a meccs ezen szakaszáig a fiatal kapus.

A folytatásban sem változott sokat a játék képe, a Szolnok megérdemelten nyert. A Szentes megszerezte első győzelmét, 7-3-ra verve a KSI-t Budapesten. A Pécs legutóbb majdnem meglepetést szerzett a Vasas otthonában, most pedig otthon csúszott ki a kezéből a győzelem, a Debrecen ellen végül 8-8 lett a vége. 

Eredmény – E.ON férfibajnokság, 4. forduló, A csoport:

A Híd-OSC-Újbuda-Contitech-Szeged 11-11 (3-3, 4-3, 1-0, 3-5)
Gólszerzők:
Salamon 4, Bátori 3, Kovács G., Hegedűs, Juhász, Gór-Nagy, illetve Basara 3, Manhercz Á. 2, Manhercz K. 2, Nagy M. 2, Kiss Cs., Vukicsevics
A teljes jegyzőkönyvet itt lehet elérni.

Szolnoki Dózsa-Közgép-VasasPlaket 14-3 (2-1, 4-2, 6-0, 2-0)
Gólszerzők:
Varga Dénes 4, Vámos 3, Younger 2, Fülöp 2, Jansik D., Alekszics, Mezei, illetve Bóbis 2, Njegovan
A teljes jegyzőkönyvet itt lehet elérni.

PVSK-Mecsek Füszért-Debreceni VSE 8-8 (4-3, 2-1, 2-2, 0-2)
Gólszerzők:
Gogov 3, Kolozsi M. 2, Rakonjac 2, illetve Kállay 2, Mora 2, Durik, Kuncz, Somlai, Busilacchi
A teljes jegyzőkönyvet itt lehet elérni.

KSI-Metalcom-Szentes 3-7 (1-2, 1-2, 0-3, 1-0)
Gólszerzők:
Lévai A., Marnitz M., Kósa, illetve Somogyi 3, Pellei 2, Kiss K., van Mil
A teljes jegyzőkönyvet itt lehet elérni. 
 
A csoport állása:

1. OSC 10 pont
2. Szolnok 9 pont
3. Vasas 9 pont
4. Szeged 7 pont
5. Debrecen 7 pont
6. Szentes 3 pont
7. Pécs 1 pont
8. KSI 0 pont

-ds-
Vízilabda hírek
szeged
osc
vincze balázs
varga péter
vasas
szolnok