cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

„Le a kalappal a csapat előtt!”

2016. március 11. 11:29

Női válogatottunk Athénban 8–6-ra legyőzte az olasz válogatottat! Bíró Attila szövetségi kapitány kimondottan örül, hogy a csapat így odatette magát, egyben megértette, nem szabad lerombolni, amit eddig felépített. Hiába élesebbek most a riválisok, a mieink nem véletlenül lettek Európa-bajnokok!

Meglehetősen ellentétes utat jár be női válogatottunk európai vetélytársaival, hiszen amíg ők gőzerővel készülnek a közelgő goudai olimpiai selejtezőre, addig a mieink kimondva- kimondatlanul már Rióra hangolnak. Avagy nem kérdés, még nem élesek, még közel sincsenek csúcsformaközeli állapotban. Nos, így utaztak ki az athéni Thetis-kupára, ahol – amint Bíró Attila szövetségi kapitány és Takács Orsolya is elmondta – dacára mindennek, a presztízs megőrzése, avagy egyértelműen a győzelem a cél.

Magyarország–Olaszország 8–6!

Nem a levegőbe beszéltek!

A novarai Világliga-vereség a múlté, a csapat alaposan kitett magáért. Semleges környezetben ismét kiderült, semmi oka tartani az olaszoktól, sőt! A mérkőzést – amelyre Gangl Edinát, Tóth Ildikót és Csabai Dórát nem nevezte a szakvezető – ugyan jobban kezdte a kompletten kiálló rivális, amely főképpen a magyar támadásokat tudta semlegesíteni. A szünetben 4–2-es olasz vezetést állt a táblán, ami jól mutatja: hátul rendben mentek a dolgok, Kasó Orsolya jól védett, ám elöl akadozott a gépezet.

Na, eztán rákapcsolt a társaság, a védekezését még inkább a magabiztosság jellemezte, támadásban is jobb volt, így megfordította, és megnyerte a mérkőzést!

„A mérkőzés első felében sem éreztem, hogy baj lenne, elmaradt néhány ítélet, amelyet a második részben már befújtak. Persze hozzá kell tenni, a második félidőben többet is tettünk a győzelemért. Elégedett vagyok, Kasó Orsolya jól védett, a csapat védekezése remek volt, a kapott gólok száma is mutatja, mennyire odatették magukat a lányok. Hogy a nagyszünet után csak két gólt kaptunk, kimagasló, örömteli produkció” – értékelt Bíró Attila, akit kimondott elégedettséggel tölt el az a tény, hogy a belgrádi 13 játékosból négy nem ugrott vízbe, mégis sikerült nyerni! Azaz a lehetőséget kapó Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya hármas is zökkenőmentes beilleszkedéssel hozta, amit elvártak tőle - előbbi még gólt is szerzett! Bizonyítva, a keretben mindenki kész a bevetésre!

De honnan ez az erő?

„Megértették a lányok a lényeget: amit felépítettünk ősszel és januárban, azt nem szabad lerombolni! A mindenkori magyar válogatottnak úgy kell kiállni egy mérkőzésre, hogy nyerni kell, mindegy ki az ellenfél, mindegy ki hol tart éppen az adott felkészülésben. Le a kalappal a csapat előtt!” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki 18.45-től Oroszország ellen küldi medencébe együttesét. Mert nincs megállás.

Eredmény – Thetis-kupa női nemzetközi torna, Athén, 1. forduló

Magyarország–Olaszország 8–6 (1–2, 1–2, 3–1, 3–1)

Magyarország:
Kasó – Czigány 1, Antal, Kisteleki H. 1, Szücs G., Takács O. 1, Illés, Keszthelyi 2, Somhegyi, Bujka 2, Szilágyi, Menczinger 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Olaszország: Gorlero – Tabani, Garibotti 1, Queirolo, Radicchi, Aiello, di Mario 2, Bianconi 2, Emmolo, Pomeri 1, Cotti, Frassinetti. Szövetségi kapitány: Fabio Conti


A 2016-os Thetis-kupa további programja (magyar idő szerint)

Március 11., péntek

Oroszország–Görögország, 10.00

Magyarország–Oroszország, 18.45
Görögország–Franciaország, 20.00

Március 12., szombat
Franciaország–Magyarország, 8.45
Olaszország–Oroszország, 10.00

Olaszország–Franciaország, 18.45
Görögország–Magyarország, 20.00

Március 13., vasárnap
Oroszország–Franciaország, 8.45
Görögország–Olaszország, 10.00

A magyar női válogatott athéni kerete:

Kapusok: Bolonyai
Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (mind BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

Március 15., ünnepeljük a női válogatottat!

A Magyarország–Kanada női mérkőzésre (2016. március 15., 18 óra) a belépés Ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Az előzetes regisztrációs kérelmeket a media@waterpolo.hu címre lehet elküldeni.
Egy e-mail címről maximum 2 darab igénylést tudunk elfogadni!
Kérjük, az igényelt belépők számán kívül add meg neved, e-mail címed és telefonos elérhetőséged, hogy értesíteni tudjunk! Igénylésed kizárólag akkor érvényes, ha visszaigazolást is kapsz az e-mail címedre. Kérjük, a visszaigazoló e-mailt kinyomtatva hozd el magaddal a gyorsabb bejutás érdekében.

a.z.








Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
athén
Thetis-kupa