cover image
Egyéb

Döntőben a Szolnok, félpályán túli Honvéd-gól a Kőérben!

2016. március 8. 21:32

A férfibajnokság felsőházában a Vasast 19–3-ra legyőző címvédő előnye behozhatatlan a 3. helyen álló OSC-nek, azaz már biztosan finalista. A másik döntős helyre legnagyobb eséllyel pályázó Eger úgy veszített pontot a Honvéd otthonában, hogy Kovács Gergő a végén a félpályán túlról alakította ki a 11–11-es végeredményt. Az OSC a BVSC-t győzte le.

A Szolnok a Vasas otthonában folytatta parádés sorozatát, avagy a szezon 19. bajnoki találkozóját is három ponttal abszolválta. Madaras Norbert előnygóljával indult, majd Varga Dénes megúszás után növelte a vendek előnyét, azaz hamar kezébe vette az irányítást a címvédő. Az elsődleges célját, a felsőházba jutást bravúrral teljesítő angyalföldiek igyekeztek becsülettel, mint tették ezt Szolnokon is, ám ezúttal is csupán a különbség lehetett kérdéses.

A fiatal hazaiak nem tudtak mit kezdeni a jól védekező vendégekkel, nem igen találták a kaput, miközben a szombati BL-meccsre készülő Vámos Mártonék sorra lőtték góljaikat. A végén 19-ig jutottak.

A Kőér utcában az esélyeknek megfelelően kezdett az Eger: az utóbbi időben újra ellenállhatatlanul játszó Szivós Márton akciógólja után Hárai Balázs lőtt be egy általa kiharcolt fórt, majd centertársa, Bedő Krisztián szerzett szép akciógólt. Mindeközben hátul jól zárt a retesz, Braniszlav Mitrovics nem kapott gólt.

watch?v=vVYNz3b3h-cFejős Róbert aztán összehozott egy ötméterest, amelyet Illés Sándor értékesített, ám kisvártatva Szivósról küldték ki Borsós Endrét, a világbajnok pedig „betette” a fórt. 1–4 a 7. percben, semmi jel nem utalt arra, hogy partiban lehet a Honvéd. Pedig aztán! Történt, hogy a második negyedben 2–5 után zsinórban négy lőtt góllal, négy Kovács Gergő-góllal (!!!) fordított a házigazda! A KSI-ből igazolt tehetség akciógólt, szabaddobásgólt, megúszásgólt és előnygólt jegyzett, minden hangszeren bravúrosan muzsikált. A másik oldalon remeklő Szivós egyenlített, ám jött megint Kovács Gergő, és újra Vad Lajos együttese állt jobban!

Nagy versenyfutás kezdődött innen, érezhető volt, egy gól dönthet – az utolsó negyedre 8–8-cal fordultak a felek. Ebben Hosnyánszky Norbert akciógólja jelentett az első találatot, ám utána hiába iparkodott össze Hárai két fórt is, a Honvéd remekül védekezett, György Dávid labdát fogott! Sőt aztán Fejős kiharcolt büntetőjét (az esetnél Uros Csucskovicsot végleg kiállították) Illés belőtte, majd 3.26-tal a vége előtt Simon Adrián lőtt akciógólt. Vezetett 10–9-re a Honvéd!

Kovács Gergő hátrányban blokkolt, tartotta az eredményt a hazai együttes. Egy kettős hátrányt azonban nem tudott kivédekezni, Erdélyi Balázs 55 másodperccel a vége előtt egyenlített. Az utolsó Honvéd-támadást semlegesítette az Eger, majd Dabrowski Norbert időkérése után másfél másodperccel a vége előtt Szivós Márton akciógólja pontot tett a csata végére. Legalább is mindenki ezt hitte! Mert a középkezdés után mindegy-mindegy alapon Kovács Gergő rálőtte a labdát, amely Mitrovics kapujában kötött ki! Őrület! Így mentett pontot a remekül küzdő Honvéd, amelyben, mint előzetesen jeleztük, 500. ob I-es meccsét játszotta Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnokunk!

A BVSC sokáig remekül állt az OSC ellen: hiába igyekezett ellépni a BL-ben is szereplő vetélytársa, rendre sikerült egyenlítenie, így a 14. percben 5–5 állt a táblán. Drasko Brguljan és Kovács Gábor emberelőnyből szerzett találataival lépett el kettővel Vincze Balázs együttese, ám Pásztor Mátyás (aki három gólnál járt ekkor) révén újra közelített a hazai együttes. Ekkor megrázta magát az OSC, elhúzott 10–6-ra, és tulajdonképpen érvényesítve a papírformát eldöntötte a partit. Az utolsó negyedet 5–3-ra, a meccset így 16–11-re nyerték meg a vendégek.

Eredmények – E.ON férfi ob I.-es bajnokság, középszakasz, felsőház, 5. forduló:

VasasPlaket–Szolnoki Dózsa-Közgép 3–19 (1–4, 2–4, 0–3, 0–8)
Gólszerzők:
Burián, Delgado, Saric, ill. Vámos 5, Varga Dénes 4, Fülöp 2, Mezei 2, Madaras 2, Kis G., Varga Dániel, Gocics, Alekszics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Wáberer Hungária-Zugló–A-Híd-OSC-Újbuda 11–16 (2–3, 4–4, 2–4, 3–5)
Gólszerzők:
Pásztor 3, Mátyok 2, Csapó 2, Létay 2, Kovács P., Török, ill. Német 3, Juhász 3, Gór-Nagy 3, Brguljan 2, Bátori, Hegedűs G., Kovács G., Salamon, Graham
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd–ZF-Eger 11–11 (2–4, 4–2, 2–2, 3–3)
Gólszerzők:
Kovács G. 6, Illés 2, Simon A., Fazekas, Fejős, ill. Szivós 4, Bedő 2, Erdélyi, Hárai, Lőrincz, Angyal, Hosnyánszky
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Már közölt eredmény – erről a meccsről itt olvashat

Contitech-Szeged-Diapolo-FTC-PQS Waterpolo 7-8 (1-1, 2-6, 2-0, 2-1)
Gólszerzők:
Chilkó 3, Palotás, Seman, Varga II Zs., Manhercz K., illetve Marnitz G. 2, Swift 2, Nyéki 2, Avramovics, Tóth M.

Az állás:

1. Szolnok 57 pont
2. Eger 49 pont
3. OSC 45 pont
4. FTC 42 pont
5. Honvéd 32 pont
6. Szeged 30 pont
7. BVSC 27 pont
watch?v=RusyVIw-tns8. Vasas 24 pont



Vízilabda hírek
férfibajnokság
felsőház
vasas-szolnok
honvéd-eger
bvsc-osc
kovács gergő