cover image
Egyéb

Nagy győzelmet aratott a Fradi Szegeden

2016. március 8. 19:45

Negyedszerre is a zöldek nyertek a szegediek ellen, ezzel gyakorlatilag eldőlt, hogy a Fradi éremért játszhat a bajnokság rájátszásában.

Lassan unhatják egymást a csapatok, merthogy korábban összefutottak a BENU Magyar Kupában és az Euro Kupában is. És persze a bajnokság középszakaszában. Mindannyiszor a Ferencváros győzött, a hazai kupában 14-11-re, az EK-ban 11-10-re, a bajnokságban pedig 12-11-re, azaz minden meccs kiélezett, szoros küzdelmet hozott.

Nagyjából azonos erősségű ugyanis a két csapat, ezt jelezte, hogy a szegediek és a zöldek is 2-2 győzelmet és vereséget szedtek össze a középszakasz első körében. Mondhatni, döntetlenszagú volt a kedd esti találkozó.

Varga Péter, a szegediek vezetőedzője ezzel együtt azt mondta a meccs előtt, a klub jövője szempontjából is fontos lenne győzniük, és végül megszerezniük az 5. helyet, az a pozíció ugyanis európai kupaindulást jelent. Varga Zsolt annak örülhetett, hogy a korábbi sérültek közül többen is vállalni tudták a játékot, így „csak” Gárdonyi András és Jansik Szilárd maradt ki a keretből.

Sok hibával indult a meccs, rögtön egy szegedi figyelmetlenség után Joel Swift szerzett vezetést a vendégeknek. Ezt csak a 7. percben tudta kiegyenlíteni a Szeged, akkor Chilkó Márton lőtt akciógólt.

Nagyon rosszul indult a második negyed is a hazaiaknak, csakhogy akkor rögtön hármat is berámolt a Fradi, így 4-1-re húzott el a vendégcsapat. A baj az emberelőnyök rossz kihasználásánál kezdődött hazai oldalon, az első háromból ugyanis egyet sem sikerült kihasználni. Chilkó aztán újabb akciógóllal jelezte, hogy ezen az estén hazai oldalról ő vállalkozik a legbátrabban és legpontosabban.

A Fradi Nyéki Balázs és Marnitz Gergő góljaira támaszkodott, miközben a második negyed második felére is maradt a hazai pontatlanság. Nem ment Manhercz Krisztiánnak sem például, a 6. percben büntetőt is hibázott. A Fradi élt a lehetőséggel, Swift második gólja már 6-2-es vendégelőnyt eredményezett.

Sőt, Tóth Márton megúszása után jött a hetedik Fradi-gól, a szegedieknek valamit ki kellett találniuk, hogy ne szaladjanak bele egy nagy verésbe. Ami kapura ment, lényegében be is ment a zöldeknek, Meixner Marcell ezúttal nem tudott bravúrokat bemutatni.

A 16. percre tört meg a jég szegedi oldalon, már ami az emberfórokat illeti: Lukas Seman szépített, 3-7 állt az szegedi sátor eredményjelzőjén a nagyszünetben.

Palotás Gergely emberelőnyből hozta közelebb a szegedieket (4-7), de a harmadik negyed folytatásában nem tudta kihasználni a hazai csapat a fórokat, és azt, hogy többször is kontrát ítéltek a Ferencváros ellen. Vagy kapkodott vagy pontatlan volt a Szeged, ezzel együtt is megérkezett végül az újabb gól, Manhercz Krisztián 17 másodperccel a negyed vége előtt lőtte az 5. hazai találatot, már teljes létszámban.

És aztán jött a hatodik hazai gól is, de már a negyedik negyed elején, egyetlen egységre jött fel a Szeged. Varga II Zsolt lőtte egyébként, aki aztán Nyéki Balázzsal akaszkodott össze, a játékvezetők mindkettejükkel elbeszélgettek, majd folytatódott tovább a játék.

Marko Avramovics nyugtatta meg emberelőnyben a Fradit (6-8), de Chilkó harmadik gólja (szintén fórból) ismét az izgalmak felé vitte el a meccset.

Feszültté alakult a találkozó, ezt jelzi, hogy a kispadok is égtek, Szabó Zoltán, a szegediek másodedzője piros lapot kapott a negyedik percben. Főszerepbe kerültek a kapusok is, Meixner villogott a mérkőzés végéhez közeledve, majd Vogel Soma is bravúrokat mutatott be.

Már két perc sem volt hátra, amikor a vendégek egy 5 méterest kértek számon a játékvezetőkön, hogy aztán a szegediek időt kérjenek. Katonás Gergely fontos labdát szerzett a Varga II Zsoltnak betett passz után, így a Fradi jöhetett, de a zöldek mestere is időt kért.

Aztán a szegedi Kiss Csaba váratlant húzott: a víz alatt előreúszott, Vogel Soma nagy meglepetésében ráugrott, így a kapust kiállították. Katonás állt a kapuba, de Varga Zsolt, majd Manhercz Krisztián is elhibázta a lövést, Vogel Simon és Nyéki Balázs blokkolt, nyert a Ferencváros.

A zöldek önbizalmát növelheti az újabb siker! Ha a Honvéd este kikap az Egertől, már biztosan éremért játszhat a Fradi a folytatásban.

Eredmény – E.ON férfi ob I.-es bajnokság, középszakasz, 5. forduló:

Contitech-Szeged-Diapolo-FTC-PQS Waterpolo 7-8 (1-1, 2-6, 2-0, 2-1)
Gólszerzők:
Chilkó 3, Palotás, Seman, Varga II Zs., Manhercz K., illetve Marnitz G. 2, Swift 2, Nyéki 2, Avramovics, Tóth M.
A teljes jegyzőkönyvet itt lehet elérni.
 
A bajnokság állása:
 
1. Szolnok 54 pont
2. Eger 48 pont
3. OSC 42 pont
4. FTC 42 pont - 5 meccs
5. Honvéd 31 pont
6. Szeged 30 pont - 5 meccs
7. BVSC 27 pont
8. Vasas 24 pont

-d-
Vízilabda hírek