cover image
Egyéb

Kiss Gergely, Steinmetz Ádám: 500!

2016. március 3. 14:03

Két olimpiai bajnokunk is nagy állomáshoz érkezik a következő napokban: mindketten az 500. bajnoki mérkőzésüket játsszák.

Még mindketten aktívak – kezdjük itt. Pedig megtehetnék, hogy kiszállnak a medencéből, de nem teszik. Mert imádják a vízilabdát, imádnak a mindenkori CSAPATÉRT küzdeni, azt építeni, és egy ideje a fiatalokat tanítani, egyengetni az útjukat.

Mindkettejük neve előtt ott szerepel már két betű (dr.), a civil életben is megtalálták számításaikat, de a vízilabdáért is nap mint nap sokat tesznek, még mindig. Athén olimpiai bajnoka, Steinmetz Ádám augusztusban lesz 36 éves, a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely szeptemberben tölti a 39-et.

A Honvéd „nagy öregje” a középszakasz 5. körében, az Eger elleni hazai mérkőzésen éri el az 500-as számot az első osztályú bajnoki mérkőzések tekintetében:

„Hú, de jó…” – reagált kissé meglepődve Kiss Gergely, mikor jeleztük felé a jubileumot. „Szép szám, az biztos, főleg, hogy öt évet külföldön játszottam. Nem vagyok egy nagy számhalmozó, de mivel nagyon sok energiát öltem a sportágba, és nagy szeretettel tettem ezt. Mint ahogy a mai napig lelkesen járok edzésre, azaz örülök ezeknek a jubileumoknak. A válogatottban is örültem, ha egy mérföldkőhöz értem, de mindezektől függetlenül elsősorban mindig az érdekelt, hogy a csapat jól szerepeljen, fejlődjön.”

A Honvéd kissé rapszodikusan szerepel idén, Kiss Gergely erről így vélekedik:

„Az ősz nagyon jól sikerült nekünk, de aztán december 10-től következett egy nagyon hosszú szünet az Eb miatt, és úgy tűnik, ez nekünk nem tett jót. Hiába voltunk Horvátországban, hiába játszottunk edzőmeccseket, valami elromlott. Ez tanulság, szakmailag is, reméljük, hogy kijövünk ebből a helyzetből. Érmes reményeink nem voltak, de szuper játékkal meglehetett volna a 4. hely. Most az 5-6. hely lehet a cél, ezért még nagyon sokat kell tenni a következő meccseken, hiszen nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, például a BVSC elleni vereséggel. Vannak kis céljaink, most ezekért küzdünk” – így a majdani jubiláns.

Steinmetz Ádám kellemes meglepetésként élhette meg, hogy a Vasassal a felsőházi rájátszásba jutott, ehhez éppen az ő gólja is kellett a debreceni alapszakasz-mérkőzés végén, azzal lett iksz az idegenbeli rangadó.

„A csapat célkitűzése az volt, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé, és ez nagy küzdelmek árán, de szerintem megérdemelten sikerült. A középszakasz más, itt azért beleszaladtunk pár súlyosabb vereségbe, és fogunk is, nem lehet más a célunk, minthogy a 7. helyért vívott párharcra felkészüljünk. Tavaly a 8. helyen zártunk, most pedig egy kibővített létszámú bajnokságban ismételtük ezt meg minimum, ami azért is értékes, mert az ellenfeleink erősödtek. Örülök, hogy sok fiatal tehetség állandó csapattag az ob I.-ben, ami az én munkám visszaigazolása is. Remélem, jövőre is sok fiatal mutatkozik majd be a felnőtt csapatban” –
mondta a Vasas ikonja, aki a klub szakmai igazgató-helyettese másfél éve.

S mi a helyzet az 500-as számmal?

„Sejtettem, hogy közeledik, de nem tudtam, hogy most érkezik el. Amikor elkezdtem a pályafutásomat, az volt a célom, hogy édesapám első osztályú meccseinél többször szerepeljek az ob I.-ben. Az ő 321-es mérkőzésszáma persze akkoriban kifejezetten magasnak számított, de mivel 14 éves koromban bemutatkoztam, jó esélyem volt, hogy felülmúljam. Függetlenül attól, hogy három évet külföldön játszottam. Az 500 önmagában egy elég súlyos szám, maradjunk ennyiben. Fogjuk fel úgy, hogy életemben 500 napot azzal töltöttem, hogy első osztályú meccsre készültem és játszottam. És akkor még ott vannak a Magyar Kupa-meccsek, a nemzetközi mérkőzések. Számos pozitív élménnyel gazdagodtam, szerencsére többségében olyan csapatban szerepelhettem, ahol jócskán értek kellemes élmények” – fogalmazott Steinmetz Ádám.

Majd beszélgetésünk során ő maga hozta fel a jövőre vonatkozó kérdést.

„Hogy lesz-e 600? Vagy hogy meddig folytatom? Addig, amíg az egészségem engedi, én játszani szeretnék. A klubomban bíznak bennem, számítanak rám, úgy érzem, hozzá tudok tenni a játékhoz és az eredményességhez is. Hála az égnek, most egészséges vagyok, szeretek játszani, így most még nem gondolkodom a visszavonuláson.”

Ezt örömmel halljuk.

Jubilánsok az elkövetkezendő fordulókban:

Középszakasz, 4. forduló (március 5., szombat):

dr. Steinmetz
Ádám (Vasas): 500
Erdélyi Balázs (Eger): 100
Lőrincz Bálint (Eger): 100
Marnitz Gergő (FTC): 250
Simon Adrián (Honvéd): 300
Milan Alekszics (Szolnok): 100
Aaron Younger (Szolnok): 100

Középszakasz, alsóház (március 19.):

Marnitz Márk (KSI): 100
Regős Áron (Tatabánya): 450

Középszakasz, 5. forduló (március 8., kedd):

dr. Kiss Gergely (Honvéd): 500
Bedő Krisztián (Eger): 150
 
Középszakasz, alsóház (április 2.):

Szécsi Zoltán (Kaposvár): 400

-dobos-

Vízilabda hírek