cover image
Egyéb

Szolnok: egy lépésre a finálétól

2015. április 29. 18:00

Az E.ON férfibajnokság elődöntőjében a Szolnoki Dózsa-Közgép a Ferencváros ellen játszott. A két győzelemig tartó párharc első meccsén ugyan remekül tartották magukat a zöldek, ám a Rijeka elleni BL-partira is készülő hazaiak magabiztosan 13-8-ra nyertek.

A bajnoki alapszakaszban 18-3-ra és 14-7-re a Szolnok nyerte a felek csatáját, de a Magyar Kupa selejtezője is egyértelmű Tisza-parti fölényt hozott (13-5). Cseh Sándor vezetőedző ettől függetlenül nem számít az elődöntőben könnyű találkozóra, miként a zöldek sem feltartott kézzel indulnak neki a két győzelemig tartó párharcnak. A két szakvezető várakozásait itt olvashatja el.

Az összecsapás 18.30-kor kezdődik, a játékvezető Molnár Tamás és Kun György lesz.

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK 18.30-tól jelentkezik.

Némi csúszás után állnak fel a ráúszáshoz. A Szolnok kapujában Decker Attila, a Fradinál Gárdonyi András kezd.
 
1. NEGYED:
A vendégek hozzák el a labdát, ám a center, Swift elől elviszik a labdát a védők. Jansik Dávid a kapufát találja el a másik oldalon. Fradi-fór és gól: Katonás Gergely lövi be a Nyéki Balázs által feladott labdát - 0-1.

Nyéki labdát szerez, a támadás azonban elhal, majd a Szolnoké is. Pohl lövését védi Decker, Varga Dénes löketét blokkolja remekül Regős, miközben Kis Gábort őrzi. Roach elveszíti a labdát, fordulnak a hazaiak, akik közül aztán Stefan Mitrovics a pontos befejező - 1-1.

Kontra Regős ellen, majd Hangay bombáját üti fölé Gárdonyi. A sarokdobást követően Vámos Márton lövi át a zónát - 2-1.

Swift sikertelenül harcol centerben a védőkkel, majd átellenben Varga Dániel bombáját védi Gárdonyi. A labda marad a hazaiaknál, Alekszics azonban fölé lő. Decker védi Marnitz lövését. Fórban a Szolnok (Mezei szerzi), Cseh Sándor időt kér. A megjátszás után Mitrovics kísérletét fölé üti Gárdonyi, Milan Alekszics azonban utána pontos - 3-1.

Roachot Varga Dániel szereli szépen, Tóth Mártont pedig a Fradi védői süllyesztik el. Varga Zsolt kikéri az idejét. Kolozsi próbálja meglepni Deckert, de nem tudja - véget ér a negyed.

2. NEGYED:
Gárdonyi védésével indul: Madaras kísérletét hárítja. Swift elöl Decker viszi el a labdát, majd Jansik Dávid harcol ki ötméterest: Varga Dénes belövi - 4-1.

Swift most sikerrel jár, Jansikot veri meg, a besegítő Madaras szabválytalan, ez is büntető: Nyéki Balázs is magabiztos - 4-2.

Alekszics lő mellé, Gocsics aztán kiállítva, a Fradi időt kér. A megjátszás a megbeszéltek szerinti, Nyéki marad üresen, bevágja - 4-3.

Újra kettő: Varga Dániel kíméletlen emberelőnyben, ütemtelen, remek a gól - 5-3.

Decker véd, Stefan Mitrovics a másik kapunál a balszélről emberről, Jansik Szilárdról növeli a hazai előnyt - 6-3.

Marnitz Gergő sem sokat vacakol, akciógól a jobb oldalról - 6-4.

Varga Dénes nem talál kaput, Swift szerez aztán kiállítást: a fór kimarad, Decker véd kétszer is. A labda még mindig a Fradinál, Mezei azonban megszerzi. Varga Dániel távolját fölé üti Gárdonyi. Sarokdobás után Mezei Tamásról küldik ki Pohlt, a center pedig azonnal gólt szerez a falból kiemelkedve - 7-4.
Fórban a vendégek (Varga Dániel áll ki), Marnitz lövését blokkolja Hangay. Madaras Norbert kapáslövése odaát precíz - 8-4.

Regős húzását fölé üti Decker. A támadóidő végén Csapó messziről tüzel, de Decker magabiztos, Cseh Sándor gyorsan időt kér - 8 másodperc van a negyedből. Fórszerzésre elég, de megjáratni a labdát már nem - szünet.

3. NEGYED:
A Fradi hozza el a labdát, oda így a szolnoki fór. A támadás már nem jár sikerrel, fordulnak a hazaiak. Varga Dénes lövését kiüti Decker, újra próbálkozhat Cseh mester csapata. Hiába, kontra. Decker remek formában, ismét nagyot véd. Varga Dénes ezúttal sem jár sikerrel, visszaúszás közben a két Jansik csatájából a fiatalabb nyeri a párharcot, Dávidot kiállítják Szilárdról, időkérés. Kolozsi Marcell a pontos befejező, hatalmas a gól - 8-5.

Fórban a Szolnok (Katonás megy ki), de Tóth Márton kezéből kiperdül a labda. Túloldalt is fór, Nyéki bejátszására nem számít Pohl, így oda a helyzet. Kis Gábor ellen kontra, majd Nyéki lövését védi bravúrral Decker. Újra előnyben adogat a Fradi (Varga Dániel nem hagyja elvégezni a szabaddobást, ezért a kiállítás), a megjátszott helyzetet Marnitz értékesíti a bal oldalról - 8-6.

Kisről kiállítják Katonást, hazai időkérés. Tóth Márton eladja, Jansik Szilárd húzza le a passzt. Regős kis híján csavarni tud, de nincs szerencséje. Alekszics középről, távolról lóbál, lóbál, majd átejti a kint álló Gárdonyit - 9-6.

Jansik Dávid kipontozódik, Cseh Sándor sárga lapot kap. A fór bent: Jansik Szilárd a falból húz a kapuba - 9-7.

Most Mitrovics villan: a bal felsőt pókhálózza ki - 10-7.

A Fradi nem jár sikerrel az utolsó támadásnál, vége a negyednek.

4. NEGYED:
Mezeit szerelik. túloldalt sem jár sikerrel a center. Gárdonyi is jól véd: ezúttal Varga Dénes bombáját üti ki. Alekszics bombája ellen tehetetlen ő is - 11-7.

Nyéki Balázs emberelőnyből szépít, szépen lövi ki a rövid felsőt - 11-8.

Katonás kipontozódik, Varga Dénes lövését ismét fölé üti Gárdonyi. Aztán Gocsics lő mellé. Regősnek rossz a bejátszás, majd Madaras ejtése pontatlan. A Fradi ismét centerbejátszással próbálkozik, átellenben Gárdonyi igazolja tudását. Alekszics leszed egy bejátszást, Madaras Norbert megúszik, majd tökéletesen fejezi be az akciót - 12-8.

A vendégek nem jutnak lövésig, letelik a támadásidő. Kontra Kis Gábor ellen, majd Varga Dániel kritikus helyzetben szerel nagyot. Szolnoki hiba után ismét a Ferencváros támadhat, de sikertelen az attak. Fór Kis Gáborról, Vámos bombáját védi Gárdonyi. Decker Pohl lövését védi, majd időkérés. Fórban a Szolnok: Tóth Márton blokkolják, de visszaszerzi, majd a keresztpasszt Madaras bevágja - 13-8.

A Fradi nem jár már sikerrel, öt góllal nyer a Szolnok, és kerül 1-0-s előnybe a két győzelemig tartó párharcban.
 

Cseh Sándor (Szolnok): „Nyolcvan százalékban mindent jól csináltunk, húszban rosszul, nagyon rosszul. Ezen a szinten ez megengedhetetlen. Persze igazságtalan sem akarok lenni a csapattal, hiszen minialapozás után vannak a játékosok, nem játszottak másfél hete mérkőzést, hogy akarnak, az többé-kevésbé látszott. A körülményekhez sem tudtunk nagyon alkalmazkodni…”

Varga Zsolt (Ferencváros): „A végére elfáradtunk, kijött a csapatok közötti különbség. Az, hogy viszonylag sokáig partiban voltunk velük, az egész éves munkának köszönhető. Jól játszottunk, a visszavágón szeretnénk otthon jó eredményt elérni.”

Milan Alekszics (Szolnok):
„Nem igazán játszottunk jól, főleg védekezésben akadtak problémáink. Győztünk, ez rendben, de ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, megnyerjük a bajnokságot, sokkal több kell. Ez a produkció szombaton Rijekában, Európa egyik legjobb csapata ellen kevés lesz, mindenképpen javulnunk kell!”

Nyéki Balázs (Ferencváros): „Nem vagyunk maradéktalanul elégedettek, hiszen a Szolnok győzött. Kikapni sohasem jó, játékos és edző sem szeret veszíteni. Az persze bennünket dicsér, hogy a Szolnok a Bajnokok Ligájára is gondolva sem lazíthatott ellenünk, sikerült végig nagy küzdelemre késztetnünk.”
 
Eredmény – E.ON férfibajnokság, elődöntő, 1. mérkőzés
Szolnoki-Dózsa-Közgép–Ferencváros 13–8 (3–1, 5–3, 2–3, 3–1)

Szolnok, 500 néző. Vezette: Molnár T., Kun
SZOLNOK: Decker – Gocsics, Madaras 3, Varga Dénes 1, Kis G., Mitrovics 3, Jansik D. Csere: Vámos 1, Hangay, Mezei 1, Alekszics 3, Tóth M., Varga Dániel 1. Vezetőedző: Cseh Sándor
FERENCVÁROS: Gárdonyi – Avramovics, Csapó, Katonás 1, Nyéki 3, Roach, Swift. Csere: Ernyey, Regős, Jansik Sz. 1, Kolozsi 1, Marnitz 2, Pohl. Vezetőedző: Varga Zsolt
A két győzelemig tartó párharc állása: 1–0 a Szolnok javára
A következő mérkőzést jövő hét szerdán a Népligetben rendezik.

További eredmények:
Elődöntő, 1. mérkőzés
A-Híd-OSC-Újbuda-ZF-Eger 13-11 - a mérkőzésről itt olvashat

 
A 7. helyért, 1. mérkőzés
VasasPlaket–Kaposvári VK 7–7 (2–2, 2–2, 1–1, 2–2) – ötméteresekkel 2–3
Gólszerzők: S
edlmayer 3, Goreta 2, Gyárfás, Takács, ill. Vikalo 2, Parezanovic 2, Vidisch, Berta, Sántavy
A két győzelemig tartó párharc állása: 1–0 a Kaposvár javára

A 9. helyért, 1. mérkőzés
BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló–Debrecen 12–9 (2–3, 2–2, 4–0, 4–4)
Gólszerzők:
Török 4, Kovács P. 2, Szabó Bence 2, Pásztor 2, Nagy S., Kotszidisz, ill. Kállay 4, Szabó Botond 3, Halek, Hoppál
A két győzelemig tartó párharc állása: 1–0 a BVSC javára
Vízilabda hírek
szolnok
ferencváros