cover image
Egyéb

Az OSC 1-0-ra vezet az Eger elleni elődöntőben

2015. április 29. 16:01

Nagy meccsen, sok kiállítással tarkított küzdelemben az újbudaiak előnyt szereztek a döntőbe kerülésért folyó párharc első felvonásán.

Bevezetés:

Benedek Tibor szövetségi kapitány egy nemrég honlapunknak adott interjújában azt mondta, kifejezetten kíváncsi lesz arra, hogy a két szemlélet, a két különböző játékrendszer közül melyik jön ki győztesként. Szakmai csemegének nevezte a fiatalos lendülettel bíró OSC és a rutint is képviselő Eger párharcát.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a két csapat eddig is szoros meccseket vívott, valamint azt, hogy válogatottak egész sorát figyelhetjük majd az elődöntőben, akkor kijelenthető, hogy az izgalmakban nem lesz hiány. Aki már most képes megjósolni a végeredményt, az előtt megemeljük a kalapunkat. 

Felvezető anyagunkból a két vezetőedzőt idézzük most.

Dabrowski Norbert: "Nagy sorozatterhelés kellő közepén vagyunk, így azt mondhatom, egyik meccs olyan, mint a másik. A tétje is, így nem is nagyon tudunk készülni kifejezetten külön rájuk. Játszunk, kicsit pihenünk, regenerálódunk, aztán máris jön a következő. Az egész szezonunk erről szólt, és most már így is lesz a végéig. A következő kérdésed az lenne, vajon előny-e, hogy meccsben vagyunk, miközben az OSC pihenhetett. Ezt majd utólag lehet eldönteni, az volt-e."
watch?v=3hauRNU22Bc&feature=youtu.be
watch?v=rE8a6RUFOEA&feature=youtu.be Vincze Balázs: "Úgy érzem, tökéletesen felkészültünk arra, hogy szerdán a lehető legjobb állapotban legyünk. Voltunk külföldi edzőtáborokban, vendégül láttunk külföldi csapatokat, másfél héttel ezelőtt félhivatalos meccset is játszottunk. Amit elterveztem, azt sikerült megvalósítani ez idő alatt, teljesen mértékben készen állunk a meccsre, nagyon várjuk is, szerencsére mindenki egészséges."
Fotó: Fehér Kálmán

Fotó: Fehér Kálmán


Az Eger a Honvéd és a Barceloneta elleni meccs között ugrik vízbe, az OSC edzőmeccsekkel pihent az elődöntőre. A találkozót Horváth Csaba és Petik András vezetik. 

Élő közvetítésünk itt kezdődik:
 
Ha valaki fél órával a meccs előtt benézett a medencetérbe, akár azt is gondolhatta volna, hogy már tart a meccs, sokan elfoglalták ugyanis akkorra a helyüket a lelátón. 7 óra előtt már a biztonsági embereknek kellett jelezniük, mindenki húzódjon össze, hogy aki elkésett, le tudjon ülni - remek meccskörülmények, jöhetnek a főszereplők.
 
Hét óra előtt 5 perccel konstatáltuk, hogy a játékosok bemutatása elmarad - persze felálltak, és le is kezeltek egymással a felek.
 
1. NEGYED:
 
1. PERC: Az egyik oldalon Mitrovics, Cuckovics, Vapenszki, Hosnyánszky, Szivós, Biros, Hárai kezdő indult neki a meccsnek, a másik oldalon Bisztritsányi, Bátori, Juhász, Bunschuch, Gór-Nagy, Hegedűs kezdő vágott bele az ütközetbe. Az első hazai akció egy rossz lövéssel zárult. Az egri nem, Hosnyánszky bődületes erővel lőtt a kapuba, 0-1. 
 
2. PERC: Bátori lőtt messziről, Mitrovics föléütötte a labdát, majd Hegedűstől lopott labdát Hosnyánszky Norbert. Ugyanő küldte meg a labdát, de Bisztritsányi védett.
 
3. PERC: Remekül védekezett az Eger, de Kayes csak kiharcolt egy fórt, amelynek közepén Bátori lőtt fölé. Biros pöcizte középre aztán Hárainak, de labdát szerzett az OSC.
 
4. PERC: Bundschuchot hagyták kicsit tisztán, ellőtte, kapufa, jöhetett az Eger. Biros Péter is a kapufát találta telibe, de maradt a labda a vendégeknél, és Bundschuch kiállítása után időt kért Dabrowski Norbert.
 
5. PERC: Biros Péter góljával 2-0 az Egernek. A fór során csak ő és Vapenszki passzolt egymásnak, két lóba után aztán a vendégek rutinos játékosa a kapu jobb oldalába lőtt. Az OSC következő támadásának legvégén Salamon adott középre, Decker Ádám épphogy elérte, majd lesodorták a kezéről a labdát.
Fotó: Fehér Kálmán

Fotó: Fehér Kálmán

 
6. PERC: Az első hazai emberelőny góllal ér véget: Csuk ment ki, Kovács Gábor lőtt a kapuba a végén a bal oldalról, 1-2. Zalánki lőtt aztán el egy szabaddobást, a blokkban elakadt.
 
7. PERC: Nagyszerű góllal egyenlített az OSC: Hegedűs adott középre, Decker Ádám pedig félfordulattal behúzta a labdát a kapuba, 2-2. Csuk lőtt felső kapufát emberelőnyben, majd onnan a képzeletbeli gólvonalra pattant a labda.
 
8. PERC: Kovács Gábort küldték ki a játékvezetők, az emberelőny végén Lőrincz Bálint lőtte ki a bal oldalt, 2-3. A gól után időt kért Vincze Balázs. 7 másodperccel a vége előtt megkapta az előnyt az OSC, a labdát Kovács Gábor lőtte Mitrovics "ölébe". Ezzel zárult a negyed.
 
2. NEGYED:
 
1. PERC: Az első akció az Egeré, ami kontrával ért véget. Bátori Bence aztán kicsit váratlanul, igen messziről vállalt el egy szabaddobást, beakadt, 3-3. Nagyon gyorsan válaszolt az Eger, emberelőnyből Csuk a bal oldalról lőtt a kapuba, 3-4.
 
2. PERC: Előny a másik oldalon is, Bátori suhintotta rá, újabb gól, jól megy neki ma, 4-4. Erre is jött a válasz, ismét emberelőnyből, Hosnyánszky talált be éles szögből, Bisztritsányi kezei között. 4-5. A gól után Vincze Balázs sárga lapot kapott reklamálásért.
 
3. PERC: A változatosság kedvéért egy hazai előny végén Gór-Nagy Miklós egyenlített. Brguljan egy ütemváltással kitolta Hegedűsnek, ő középre adta, Gór-Nagy pedig a kapuba lőtt, 5-5.
 
4. PERC: Egri előny, Bundschuchot szórták ki, a végén Biros lőtt, de Bisztritsányi védett. Lőrinczet küldték ki aztán Drasko Brguljan pedig nagy erővel először szerezte meg a vezetést az OSC-nek! 6-5!
 
5. PERC: Eladta a labdát az Eger, de a játékvezetők visszafújták az akciót, majd Hegedűst állították ki, időt kért Dabrowski Norbert. Erdélyi Balázs Szivós Márton passzát hirtelen ellőtte, Bisztritsányi ugyan számított rá, de a labda csak kikötött a jobb sarokban, 6-6.
 
6. PERC: Kettős emberelőnybe került az OSC, Hosnyánszkyt és Hárait küldték ki, Gór-Nagy Miklós használta ki, 7-6. Jött a másik oldalon is a kiállítás, de csak egy, Vapenszki lövését védte Bisztritsányi.
 
7. PERC: Erdélyi Balázs a blokk mellől egyenlített, emberelőnyből, Kovács Gábor második hibája után, 7-7. Bátori Bence kétségbeesetten lőtt el egy szabaddobást, a labda a vízre kipattant a játéktérről.
 
8. PERC: Ismét vezet az Eger, Bedő Krisztián emberelőnyből talált be, a 18. személyi hiba után (ez Bátorié volt). 7-8. Kovács Gábor 24 másodperccel a nagyszünet előtt szabaddobásból egalizált, 8-8. Remek meccs. Még belefért egy akció az egrieknek, nem is akármilyen, Hárai meglógott a védőjétől, Biros észrevette, középretette, Hárai pedig becsavarta, 8-9. 12 másodperc maradt, Vincze Balázs időt kért. A támadás nem sikerült. Pihenő!
 
3. NEGYED:
 
1. PERC: Az Egeré az első támadás lehetősége. A támadás végén Hárainak tették be, jött a fór némi jóindulattal, nem sokkal később viszont Erdélyi nem jóindulatból vágta be messziről a labdát, 8-10, először kettő a különbség! Jött a válasz, Drasko Brguljan emberelőnyből lőtt messziről a kapuba, kérdés, a meccs második felében is sok lesz-e a kiállítás, vagy változik a játék képe. 9-10.
 
2. PERC: Jogos 5 métereshez jutott az Eger. Csuk adott középre, Szivóst elsodorták. Bisztritsányi azonban kivédte Csuk lövését! Szivós lövése akadt el a blokkban, majd Bedő ellen fújtak.
 
3. PERC: Kimaradt az újabb hazai fór, Mitrovics nagy bravúrral védte Bundschuch lövését. Aztán Bundschuch kiment, Bedővel szemben, ki is pontozódott. Végül Bisztritsányiban elakadt a labda. 
 
4. PERC: Hamar ellőtte az OSC a labdát az újabb támadás során, ez hiba volt. Jóvá tették aztán a hazaiak, kivédekezték a következő egri támadást. Kayest állították ki, a labda elakadt ismét Bisztritsányiban. Időt kért 3:09-nél Vincze Balázs, merthogy visszaúszás közben Cuckovicsot is kiküldték.
 
5. PERC: Salamon Ferenc azonnal betalált, ez volt első gólja a meccsen, 10-10. 
 
6. PERC: Decker Ádám második hibája után (Háraival szemben) jött az időkérés egri részről. Lendületesen és határozottan járt a labda, a fór végén Biros három lóba után lőtt a kapuba, 10-11.
 
7. PERC: Ilyet is ritkán látni, de Horváth Csaba játékvezető "bevállalta": két páros kiállítás egymás után. Előbb Szivós és Kayes, majd Decker és Biros ment ki. Ezt végül nem tudta kihasználni az OSC. Decker ezzel kipontozódott.
 
8. PERC: Újabb kiállítás (most csak egy), melynek végén Salamon lőtt gólt, a labda megpattant egy védőn, 11-11. 52 másodpercnél jöhetett az egri támadás, Bisztritsányi védte, de maradt a labda a vendégeknél. Maradt még egy kis idő, de ez már nem volt elég egy hazai akcióra, 11-11 a zárónegyed előtt.
 
4. NEGYED:
 
1. PERC: Graham elhozta a labdát. Salamon lőtte el a végén, kapufa. Biros vezette aztán az egri akciót, de Angyal elől ellopták a labdát a védők. 
 
2. PERC: Kayes lőtte el a szabaddobást, megadták a játékvezetők, 12-11. Bátorit állították ki, de a fór végén Vapenszkinek hosszú volt a passz.
 
3. PERC: Grahamnek rövid volt a bejátszás középre, aztán a másik oldalon Kovács Gábort állították ki (ő is kipontozódott), Szivósnak azonban rossz volt a bepassz, kimaradt a fontos egri előny.
 
4. PERC: Hárai ellen kontrát fújtak, másodszor is a kétgólos előnyért támadhatott a hazai csapat. Gór-Nagy Miklós lőtte el váratlanul, beakadt, 13-11! 3 perc 47 másodperc van hátra.
 
5. PERC: Bedő ellen fújtak aztán, Brguljan az oldalhálóba lőtt
 
6. PERC: Bedőnek passzolták be, Salamon volt rajta, nem ítélt a játékvezető páros. Egy eladott labda után újra jöhetett az Eger, de Hosnyánszky a blokkba lőtte, így megint az OSC vezethetett akciót.
 
7. PERC: 1:29-cel a vége előtt időt kért Dabrowski Norbert. Grahamet küldték ki, Vapenszki lőtte el, kapufa lett belőle, eldőlt.
 
8. PERC: Időt kér még 23 másodperccel a vége előtt az OSC. 
 
Vége a mérkőzésnek, az OSC 1-0-ra vezet az elődöntőben! 

Rövid összegzés:

Bátori Bence úgy fogalmazott a mérkőzés végén, hogy közönségszórakoztató este során sikerült az első győzelmet megszereznie csapatának. Valóban élvezetes, eseménydús meccs volt az első elődöntő, természetesen az egri szurkolók a végeredményt illetően annyira nem lehetnek boldogok.

A mérkőzés első szakaszában az emberelőnyös- és hátrányos helyzetek kihasználását, vagy ki nem használását szemlélhette a szép számú közönség, egyébként inkább sikerültek a fórok ekkor mindkét oldalon.

A második negyed 6-6-os részeredménye jelzi, hogy védekezésben mindkét oldalon akadtak hiányosságok. Jó volt látni, hogy mindkét oldalon bátran vállalkoztak lövésekkel, és meg is oszlottak a gólok a kulcsjátékosok között. Az OSC-ben Gór-Nagy Miklós három gólt szerzett, ez azért is kiemelendő, mert a csapat egy idő után a kipontozódások miatt változtatásokra kényszerült.

Az utolsó negyedben Bisztritsányi Dávid két-három fontos védése is kellett ahhoz, hogy az újbudaiak stabilizálják vezetésüket, és végül az utolsó pillanatig megtartották az előnyt, ezzel 1-0-ra vezetnek a párharcban.

Folytatás szerdán, Egerben. Az egrieknek szombaton még jön a mindent eldöntő BL-találkozó odahaza, a Barceloneta ellen.

Eredmények – E.ON férfi ob I.-es bajnokság, elődöntő, 1. mérkőzés:

A-Híd-OSC-Újbuda-ZF-Eger 13-11 (2-3, 6-6, 3-2, 2-0)
Nyéki Imre Uszoda, 1000 néző, vezette: Horváth, Petik


OSC:
Bisztritsányi – Bátori 2, Gór-Nagy 3, Juhász, Hegedűs, Bundschuch, Kayes 1. Csere: Decker Á. 1, Kovács G. 2, Graham, Salamon 2, Szentesi, Brguljan 2. Vezetőedző: Vincze Balázs

Eger:
Mitrovics – Cuckovics, Hosnyánszky 2, Szivós, Vapenszki, Biros 2, Hárai 1. Csere: Angyal, Lőrincz 1, Zalánki, Csuk 1, Erdélyi 3, Bedő 1. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Gól/emberelőny: 6/15, illetve 7/19
Ötméteresek: -, illetve -/1
Kipontozódott: Bundschuch (19.), Decker (23.), Kovács (27.), Graham (31.), illetve Angyal (32.)
 
A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az OSC javára.

Szolnoki-Dózsa-Közgép–Ferencváros 13–8 (3–1, 5–3, 2–3, 3–1) - a mérkőzésről itt olvashat
Szolnok, 500 néző. Vezette: Molnár T., Kun

Szolnok: Decker – Gocsics, Madaras 3, Varga Dénes 1, Kis G., Mitrovics 3, Jansik D. Csere: Vámos 1, Hangay, Mezei 1, Alekszics 3, Tóth M., Varga Dániel 1. Vezetőedző: Cseh Sándor

Ferencváros: Gárdonyi – Avramovics, Csapó, Katonás 1, Nyéki 3, Roach, Swift. Csere: Ernyey, Regős, Jansik Sz. 1, Kolozsi 1, Marnitz 2, Pohl. Vezetőedző: Varga Zsolt

A két győzelemig tartó párharc állása: 1–0 a Szolnok javára.

A 7. helyért, 1. mérkőzés:


VasasPlaket–Kaposvári VK 7–7 (2–2, 2–2, 1–1, 2–2) – ötméteresekkel 2–3
Gólszerzők:
Sedlmayer 3, Goreta 2, Gyárfás, Takács, ill. Vikalo 2, Parezanovic 2, Vidisch, Berta, Sántavy

A két győzelemig tartó párharc állása: 1–0 a Kaposvár javára.

A 9. helyért, 1. mérkőzés:

BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló–Debrecen 12–9 (2–3, 2–2, 4–0, 4–4)
Gólszerzők:
Török 4, Kovács P. 2, Szabó Bence 2, Pásztor 2, Nagy S., Kotszidisz, ill. Kállay 4, Szabó Botond 3, Halek, Hoppál

A két győzelemig tartó párharc állása: 1–0 a BVSC javára.
Vízilabda hírek
osc
eger
dabrowski norbert
vincze balázs
bedő krisztián
salamon ferenc