cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Görögverés, szuperdöntő! Szép volt fiúk!

2015. április 14. 17:24

A világliga-selejtezők utolsó fordulójában az új győri uszodában remek hangulatú mérkőzésen 12-11-re győzött a magyar válogatott Görögország ellen, így 18 ponttal, százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg csoportját, és kvalifikálta magát a bergamói szuperdöntőbe!


hun_gre1_.JPGBevezető:

Egyszerű a képlet a 18 óra 15 perkcor kezdődő meccs előtt: ha a magyar válogatott győz, vagy döntetlent ér el, és azt követően győz vagy kikap az 5 méterespárbaj során, továbbjut a bergamói szuperdöntőbe. Akkor is továbbmegy, ha egygólos vereséget szenvedne. Ha két góllal kapna ki, számolgatni kellene, ha hárommal vagy többel, akkor a görögök örülhetnének. 

Erre persze nem gondolunk, hiszen a magyar válogatott győzni szeretne, ezt mondta Benedek Tibor, Hárai Balázs, Erdélyi Balázs és Gór-Nagy Miklós is, előzeteseinket itt és itt lehet olvasni.

A magyar válogatott kerete a sapkaszámokkal:

watch?v=iJOK34OEpvY1 Nagy Viktor, 13 Decker Attila – kapusok

watch?v=I7bAS2H2nZE&feature=youtu.be2 Gór-Nagy Miklós, 3 Madaras Norbert, 4 Erdélyi Balázs, 5 Vámos Márton, 6 Hosnyánszky Norbert, 7 Salamon Ferenc, 8 Angyal Dániel, 9 Varga Dániel, 10 Varga Dénes, 11 Német Toni, 12 Hárai Balázs

A selejtezőcsoport állása a mérkőzés előtt:

1. Magyarország 15 pont
2. Görögország 12 pont
3. Románia 2 pont
4. Szlovákia 1 pont

ÉLŐ szöveges közvetítésünk:

1. NEGYED:

A kapunkban ezúttal Decker Attila kezd. A labdát a görögök hozzák el, övék az első támadás: Mourakis centerezését védi Decker, majd Varga Dániel bombáját üti ki Tsalkanis. Övék az első fór (Gór-Nagy megy ki), de Decker nagyot véd. A másik oldalon is a kapus nyeri a csatát, Varga Dénes lövését üti ki. Egy kontra után Madaras fejezi be precíz ejtéssel a támadást - a 3. perc végén így 1-0. 

Delakas mellé lő, Hárairól ezúttal is kiküldik a védőjét, és következik egy szépségdíjas gól: Erdélyi hozza helyzetbe a falban kiemelkedő Hárait, aki a középen kiemelkedő Angyal kezére passzol, utóbbi húz a kapuba - 2-0.

Görög előny, Decker védés, a szolnoki kapus eddig remek. Ezúttal Német "szállítja" centerből az előnyt, de nem jutunk lövésig egy rossz passz miatt - Hosnyánszky kísérlete után azonban sarokdobás következik. Nem élünk az újabb 30 másodperccel, mert Német ellen ezúttal kontrát fújnak. Hiába, mert kivédekezzük az ellen soros támadását is, amely után Benedek Tibor időt kér. Madaras lövését blokkolják, Németet visszaúszás közben kiállítják, most Theodoros Vlachos mester kér időt. Egy rossz passz itt is keresztbetesz a terveknek, más kérdés, Hosnyánszky második hibája után újabb próbálkozás következhet: ezt belövik, Kolomvos a "tettes" a falból - 2-1.

hun_gre10.jpg Kihagyunk egy fórt, mert rosszak a passzok, a végén pedig Decker véd egy labdát - így egy negyed után 2-1.

2. NEGYED:

Ezúttal is övék a labda, de rögvest kontrát fújnak a bírók. Miként Athénban, itt is villan Hárai, ugyanolyan szépségdíjas gólt csavar, mint a felek kinti meccsén - 3-1.

Görög-fór, Decker védés - Mylonakis lövése hal el a kapusban. Átellenben Varga Dániel villan egyet a bal oldalon - 4-1.

Gór-Nagy másodszor kiállítva, de jó a védekezés továbbra is: ezúttal Vámos üt el egy labdát. A táamdásunk nem sikeres, sőt Németet vissazúszás közben kiküldik, de jók a blokkok! Mint ahogy jó Vámos is: a fiatal balkezes középről lő irtózatos gólt - 5-1.

Fountoulis ügyesen lő el a blokk mellett ezúttal - 5-2.

Emberelőny, majd még egy görög kimegy - Hosnyánszky elnézős gólja már hat az öt ellen történik - 6-2.
hun_gre14.JPG  
Szenvednek a görögök, újabb fórt hagynak parlagon - remek a védekezése a csapatunknak! Benedek mester időt kér, utána azonban rontunk. Decker véd, majd Vámos lövését üti ki Tsalkanis. A kilencedik görög fór, előtte időkérés. A "három-hármas" védekezés remek, Varga Dániel szerez labdát. Elöl nem járunk sikerrel, a tizedik fórjuk viszont nálunk rendben: Gounas eredményes - 6-3.

A negyed végén még egyszer veszélyeztetnek, de Decker a helyén - a nagyszünetre így 6-3-mal mennek a csapatok.

3. NEGYED:

Kapufával kezdenek majd a kipattanónál Angyal ellen fújnak ötméterest: Fountoulis bevágja, 6-4.

A soros fórunk kimarad, ezúttal jók a görög blokkok. Hárai azonban újabbat szerez (Dervisis kipontozódik), amelyet Madaras vág be - 7-4.

Kolomvos is eredményes fórból - 7-5.

Varga Dénes lövését bravúrral védi a kapus, itt is, ott is egy hiba, majd Vámos ellen fújnak kiállítást - időkérés. Rontanak szerencsére. Odaát Madaras kísérletét fogja a kapus, nem adják fel a vendégek: Mourakis centerből eredményes, 7-6.


Fórban Hosnyánszky találja el a kapust, majd már rendes létszám mellett Varga Dániel lövését védi Tsalkanis. Ők sem járnak sikerrel, jó a blokk. Hárait elnyomják ezúttal a védők, nem fújnak, de a görög center sem jár sikerrel, ő sem kap ítéletet. Görög-blokk, majd egy nagy Decker-védés - Benedek Tibor időt kér. Hárai előnyt brusztol ki, Hosnyánszky bevágja - 8-6.

13 másodperc maradt a negyedből. Varga Dánielt kiállítják, kapufáig jutnak, vége a negyednek.

4. NEGYED: 
 
Fórral nyitunk, de rontunk, a kapus nagyot véd aztán. Kontra a görögök ellen, majd Varga Dénes lövését üti ki Tsalkanis, sarokdobás. Fórból Varga Dénes lő, aztán büntető következik - ő lövi be, 9-6. 

Gór-Nagy kipontozódik, Mourakis belövi a fórt - 9-7. 

Vámos villan - 10-7.

Angyal is kipontozódik, Mourakis ismét belövi a fórt - 10-8. 

Decker Attila lába begörcsöl, Nagy Viktor áll a helyére. 

Fórból Varga Dániel pontos - 11-8.

Görög-fór és Nagy Viktor-védés! A görög kapus is nagyot fog, majd előnyben Vlachopoulos eredményes - 11-9. 

Kettős előnyből Hosnyánszky eredményes - 12-9. 

Gólszerzőnk aztán a hetedik kipontozódó a 31. percben, időt kérnek a görögök. Gounas bepattintja - 12-10. 

Gounas Salamon kiállítását is góllal bünteti - 12-11. 


A végén már nem lővik el a labdát a mieink, így 12-11 a vége, ami azt jelenti, hogy a csapat százszázalékos teljesítménnyel nyeri meg selejtezőcsoportját, így ott lehet a bergamói szuperdöntőben!
 
hun_gre3.JPG  
Eredmény - Világliga, európai selejtezőcsoport, A-csoport, 6. forduló

Magyarország-Görögország 12-11 (2-1, 4-2, 2-3, 4-5)
Győr, 1200 néző. Vezette: Brasiliano (olasz), Uz (török)

MAGYARORSZÁG: Decker - Gór-Nagy, Madaras 2, Salamon, Varga Dániel 2, Varga Dénes 1, Hárai 1. Csere: Erdélyi, Vámos 2, Hosnyánszky 3, Angyal 1, Német, Nagy V. (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

GÖRÖGORSZÁG: Tsalkanis - Mylonakis, Fountoulis 2, Pontikeas, Mourakis 3, Gounas 3, Vlachopoulos 1. Csere: Dervisis, Kapotsis, Chrysospathis, Delekas, Kolomvos 3. Szövetségi kapitány: Theodoros Vlachos

Gól - emberelőnyből: 5/13, ill. 8/19
Gól - kettős emberelőnyből: 1/1, ill. - 
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Gór-Nagy (27. p.), Angyal (27. p.), Hosnyánszky (31. p.), ill. Dervisis (18. p.), Pontikeas (25. p.), Fountoulis (28. p), Delekas (31.p)

A másik mérkőzésen: Szlovákia-Románia 8-9 (1-2, 4-2, 2-3, 1-2)

A csoport végeredménye:

1. Magyarország 18 pont
2. Görögország 12 pont
3. Románia 5 pont
4. Szlovákia 1 pont
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
görögország
világliga