cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Magyar-görög: fontos lesz a meccs eleje

2015. április 13. 19:46

Az utolsó világliga-selejtező előestéjén bizakodóak a magyar válogatott részéről. A csapat készen áll a feladatra, a görög válogatott legyőzésére.

Győrben ér véget a bergamói világliga szuperdöntőbe jutásért vívott selejtező-sorozat, a Magyarország-Görögország találkozóra 3 pont előnnyel „érkezik” válogatottunk, a görögök csak akkor mehetnek tovább, ha legalább három góllal győznek – tekintve, hogy Pireuszban 15-13-ra a mieink nyertek.

Benedek Tibor a következőképpen festette le a helyzetet a második hétfői edzés előtt:

„Az biztos, hogy mindenki érzi, ezt látni a hangulaton is, hogy a selejtező-sorozat legfontosabb mérkőzéséhez érkeztünk. Nem szabad, hogy holnap görcsösen oldja meg a csapat a feladatait, azt a játékot kell folytatnunk, amit a románok ellen mutattunk be. Ezt a szálat kell elkapni újra, ezen kell továbbhaladni. Új környezetben edzettünk, hiszen ez egy új uszoda, de azt hiszem, sikerült megismernünk. Nagyon bízom benne, hogy jó játékot tudunk a görögök ellen bemutatni, ez pedig a továbbjutásunkat jelentheti.”

Hogy a kapitány miben látja leginkább a győzelem kulcsát? Az időzítésben és a hátrányok kivédekezésében.

„Fontos lesz, hogyan indul a mérkőzés, és az, hogy a görögök emberelőnyeit hogyan sikerül majd kivédekezni, hiszen az ő játékuk semlegesítésében ez a legnehezebb feladat.”

A magyar válogatott három győri edzése egyaránt nyilvános volt, sokak gondolták úgy, hogy megnézik a fiúkat az új uszodában, ahol rendeztek már válogatott pólómeccset, a női nemzeti együttesünk itt verte magabiztosan a franciákat.

„Örülünk, ha sokan kíváncsiak ránk az edzéseken is, szeretnénk, ha nyáron is hasonló lenne a helyzet. Nincsenek nagy titkaink, a titok a munka és a játékosok tudása, én ebben hiszek” – tette hozzá Benedek Tibor.

„Mindenképpen győzelemre számítok, miért is gondolnám másképp. Gyakoroltuk a védekezést, a támadásokat, emberelőnyös, -hátrányos szituációkat, és úgy érzem, jól is ment minden. Készen állunk a meccsre, semmi olyan körülmény nincs, ami visszavetne minket” – ezt már Erdélyi Balázs mondta a waterpolo.hu-nak.

„A kinti meccsen egy kicsit megleptek minket a görögök, mert nem teljesen azt a játékot játszották, amit szoktak. Most nekik kell majd az elején a gól, pörögni fognak biztos, erre fel kell készülni” – tette hozzá.

Gór-Nagy Miklós szerint kellő összpontosítás szükséges majd a mérkőzés „behúzásához”.

„A legfontosabb meccs következik, nagyon koncentrált játékra lesz szükségünk. Tibi nagyon felkészített minket a görögök játékából, taktikájából, tudjuk, mire számíthatunk. A hangulat mint mindig, most is nagyon jó, bizakodó vagyok, de biztos, hogy nagyon oda kell figyelnünk kedden este. Sokat fog számítani az első negyed, hogy hogyan indul a mérkőzés. Azon leszünk, hogy jól induljon”.

A mérkőzés 18 óra 15 perckor kezdődik Győrben. A játékvezetők az olasz Fabio Brasiliano és a török Akif Uz lesznek, a delegátusi feladatokat Khosrow Amini látja el.

A magyar válogatott kerete a sapkaszámokkal:

1 Nagy Viktor, 13 Decker Attila – kapusok

2 Gór-Nagy Miklós, 3 Madaras Norbert, 4 Erdélyi Balázs, 5 Vámos Márton, 6 Hosnyánszky Norbert, 7 Salamon Ferenc, 8 Angyal Dániel, 9 Varga Dániel, 10 Varga Dénes, 11 Német Toni, 12 Hárai Balázs

A selejtezőcsoport állása:

1. Magyarország 15 pont
2. Görögország 12 pont
3. Románia 2 pont
4. Szlovákia 1 pont

A másik április 14-i mérkőzésen:

Szlovákia-Románia
 
-ds-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
görögország
világliga
erdélyi balázs
gór-nagy miklós