cover image
Egyéb

13 és „fél meccs” van hátra az alapszakaszból

2015. március 23. 14:24

Két kör maradt az E.ON férfi ob I.-es bajnokság első részéből, a 25. és 26. forduló. Várható még lényegi változás a helyezésekben.

Két dolog dőlt el a 24. fordulóban, matematikailag is: az Eger a szegedi vereségével már nem lehet második, hiszen 59 pontjával nem tudja behozni a jelenleg ott álló, 66 pontos OSC-t (maximum 6 pontot szerezhetnek még a hátralévő két körben), így megvan a két elődöntős csapat, a Szolnok és az OSC. A listavezető Szolnok abban az esetben csúszik le az első helyről, ha kikap a 25. fordulóban a Ferencváros otthonában, és ugyanígy alulmarad az OSC ellen, az utolsó fordulóban. Itt jegyezzük meg, hogy ez a mérkőzés az alapszakasz még hátralévő időszakának egyetlen igazi rangadója – a várhatóan tét nélküliség ellenére csemegének ígérkezik majd április 4-én.

A hétvégén még egy dolog eldőlt: a KSI Vasastól elszenvedett veresége azt jelentette, hogy már matematikailag sem érhet oda senki a 10. helyre az alsóház tagjai közül, s mivel a BVSC már korábban kicsúszott a hatból, kialakult a középmezőny. A BVSC, a Vasas, a Kaposvár és a Debrecen küzd majd a 7-10. helyekért, utóbbi három együttes még harcol a 8. helyért, ami a pályaválasztói jogot jelenti majd a rájátszásban (7-10., 8-9. helyezettek mennek egymással).

Az alsóház is ismert tehát, a KSI, az UVSE, a Pécs és a Szentes sorrend azonban még változhat. A Szentes a Kaposvárral és az UVSE-vel játszik az utolsó két körben, 6 pontjuk esetén akár a 12. helyre is odaérhetnek (az UVSE ugyanis az OSC-vel játszik még, míg a pécsiek a Vasashoz mennek és fogadják az Egert). Az alapszakasz után 11-14. és 12-13. párosításban folytatódik az alsóház bajnoksága.

Ami a 3-6. helyezetteket illeti. No, itt a helyzetet egy a tabellában még nem szereplő eredmény bonyolítja. A korábban rendezett, pontosabban meg nem rendezett Kaposvár-Honvéd meccs eredménye. Az eredményjelző meghibásodása miatt a meccset a Honvédnak írták jóvá, de a kaposváriak jogi útra terelték az ügyet, így a három pont sorsát még nem ismerjük. Ha a Honvéd megkapja a 3 pontot, akkor éppen 3 lesz a hátránya a Ferencvárossal szemben. Mivel a Fradi a Szolnokkal játszik még, a Honvéd pedig a BVSC-vel, pontegyenlőség alakulhat ki, akkor az egymás elleni eredmény dönthet. Éppen az utolsó alapszakaszbeli körben játszottak volna egymással, de azt előrehozták a múlt hétre, s mivel a Honvéd 9-3-ra nyert, ősszel pedig döntetlent játszottak, a Vad-csapat odaérhet a 4. helyre.

A Szeged már csak 5. lehet, a 4. hely pontszámban elérhetetlen, az Eger pedig nem csúszhat le a harmadik helyről. Ha tehát a Honvéd 3 ponthoz jut és nyer a BVSC ellen, Eger-Szeged és Honvéd-Ferencváros negyeddöntőket rendeznek majd az elődöntőbe jutásért.

A rájátszás első szakaszában minden párharc (3-6., 4-5., 7-10., 8-9., 11-14., 12-13.) két győztes meccsig tart.

A bajnokság hátralévő mérkőzései:

25. forduló, március 26., csütörtök:


UVSE-Hunguest Hotels-A-Híd-OSC-Újbuda – 19 óra

március 28., szombat:


Debreceni VSE-Tiszavirág-Szeged-Diapolo – 18 óra
RacioNet-Honvéd-BVSC-Wáberer Hungária-Zugló – 18 óra
Ferencváros-Szolnoki Dózsa-Közgép – 18 óra
Vasas-Plaket-PVSK-Mecsek Füszért – 18 óra
Valdor-Szentes-Kaposvári VK – 18 óra
ZF-Eger-KSI SE – 19 óra

26. forduló, április 4.:

KSI SE-Tiszavirág-Szeged-Diapolo – 11 óra
Kaposvári VK-Vasas-Plaket – 16 óra
BVSC-Wáberer Hungária-Zugló-Debreceni VSE – 18 óra
Valdor-Szentes-UVSE-Hunguest Hotels – 18 óra
PVSK-Mecsek Füszért-ZF-Eger – 19 óra
A-Híd-OSC-Újbuda-Szolnoki Dózsa-Közgép – 19 óra

A Ferencváros-RacioNet-Honvéd meccset ebből a fordulóból már lejátszották, 9-3-ra nyert a Honvéd.

A bajnoki tabellában még nem szerepel a Kaposvár-RacioNet-Honvéd mérkőzés eredménye, ez a találkozó elmaradt az eredményjelző meghibásodása miatt.
Vízilabda hírek
férfi ob 1-es bajnokság
ob 1
vasas
szolnok
eger
honvéd
ferencváros
szeged
ksi
szentes