cover image
Egyéb

Ha ezt Vad Lajos látta volna…

2015. március 18. 20:38

Az elmúlt időszakban gyengélkedő Honvéd remek játékkal 9–3-ra győzte le a Ferencvárost a Népligetben! A csapat beteg edzőjét várják vissza a kispadra, ha minden igaz, szombaton a Debrecen ellen már újra ő irányíthat.

„A csapatom ott van, ahol lennie kell.”

Vad Lajos, a RacioNet-Honvéd kórházi kivizsgáláson átesett, a KSI és a mostani, Ferencváros elleni mérkőzést i s kihagyó, magas cukra miatt életmódváltásra „ítélt” szakvezetője mondta ez. Utalva arra, hogy meglátása szerint együttese három esztendeje túlteljesít, a KSI elleni vereség ezen időszak első igazán bukása.

„Ez pedig belefér.”

A változások miatt rendre építkezni kénytelen társaság korábban biztos felsőházi rájátszásba jutó alakulatnak tűnt, ám az utóbbi idők hullámvölgye után sokan megkérdőjelezték mindezt. Nos, a Népligetben alaposan rácáfolt mindenre a Honvéd!

Már a kezdés arra engedett utalni, hogy a 26. fordulóból előrehozott idegenbeli találkozón bizonyítja erejét. A Ferencváros hiába próbálkozott, nem járt sikerrel, mint a hat lövése elhalt a blokk/kapus kombinációban. S tekintettel arra, hogy a másik kapu előtt Fülöp Bence szabaddobásból, Fazekas Tibor akcióból szerzett gólt, 2–0-ra megléptek a vendégek.

Marko Avramovics a második negyedben elején is lövéssel próbálkozott, ám Lévai Márton ezt is védte – a zöld-fehérek szerb világbajnoka már 0/4-nél járt!

Szőke Szabolcs akciógólja már 0–3-at eredményezett, Nyéki Balázs 12. percben szerzett szépítő találata a falat kenyér kategóriát hivatott képviselni. Ezt az állást rögzíthettük a nagyszünetben is, hiszen a védekezés és a kapusteljesítmény mindkét oldalon jó volt.

A harmadik felvonásban aztán dűlőre vitte a dolgot a vendégcsapat! Dűlőre vitte, mert hátul továbbra is kegyetlen magabiztossággal, Lévai elsőrangú védéseivel hatástalanította a Fradi akcióit (csupán Katonás Gergely büntetője ért gólt), miközben elől beindult a gépezet. Négy akciógól, egy találat fórból, 5–1-es negyed (az ötöből Simon Adrián kettőt jegyzett!), 8–2-es részeredmény.

Erre mondják: nem semmi!

A záró etapban nem történt érdemleges, a felek 1–1-es nyolc perce már csak levezette a csatát, amely persze nem volt nagy csata, mert a Ferencváros tudása alatt (mindössze tízszer találta el a kaput, avagy a vendégek kapusa, Lévai 70 %-kal teljesített), a Honvéd pedig remekül játszott.

„A jelek szerint a csapat mostanra tudta feldolgozni a vezetőedző hiányát – kezdte értékelését a Vad Lajost ezúttal is helyettesítő Gergely István. – A mérkőzés előtt több energiát fektettünk a mentális felkészítésre, mint a taktikára, úgy tűnik, ez hatással volt a csapatra. Rendkívül fegyelmezetten játszottunk, boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek a sikernek. Természetesen a győzelem Vad Lajos, az erőnléti edzőnk és a játékosok érdeme, teszem gyorsan hozzá. Azt még nem mondanám, hogy kijöttünk a gödörből, hiszen egy meccs után merész volna ezt állítani, ám az vitathatatlan, elindultunk a jó irányba. Ez a győzelem egy jelzése ennek. Most már a vereség és a döntetlen mellett van egy győzelmem is, itt az ideje hogy Lajos visszaüljön a kispadra. Reméljük, ez a találkozó is javított az állapotán, bár közben biztosan izgult odahaza. A lényeg, hogy egészséges legyen, várjuk őt vissza!”

A hazaiak szakvezetője, Varga Zsolt így fogalmazott: „Ebben a szezonban szinte minden meccsünk tétmeccs, a nagy sorozatterhelésben most fáradt el teljesen a csapat, mentálisan és fizikailag is. Semmi nem jött most össze, amit elterveztünk. Egy centerrel játszottunk, mert Swift lebetegedett, ezzel tulajdonképpen a találkozó előtt teljesen borult a taktikánk.”



Eredmény – E.ON férfi ob I-es bajnokság, 26. forduló, előrehozott mérkőzés

Ferencváros–RacioNet-Honvéd 3–9 (0–2, 1–1, 1–5, 1–1)
Gólszerzők:
Nyéki, Katonás, Kolozsi, ill. Szőke 2, Simon A. 2, Fazekas, Koji, Fülöp, Steinmetz B., Simon R.

Vízilabda hírek
ferencváros
honvéd
vad lajos
Gergely István. Varga Zsolt