cover image
Egyéb

UVSE-Centrál: egy lépésre a négyes döntőtől

2015. március 10. 12:55

Az UVSE-Centrál nyugodtan várhatja a Plebiscito Padova elleni Euroliga-negyeddöntő visszavágót, de azért nem árt figyelni.

Két év után kerül ismét képernyőre női nemzetközi kupamérkőzés, hiszen legutóbb 2013 áprilisában, az Euroliga négyes döntőjét közvetítette a Digi Sport, Egerből. Az egriek akkor előbb a Kirisitől, majd a Vouliagmenitől kaptak ki, így a negyedik helyen zártak. A csapatban ott volt Gangl Edina és Keszthelyi Rita, az UVSE-Centrál mostani keretének két meghatározó tagja. Ők ketten (és a csapat) jó eséllyel idén is a Final Fourba kerülnek, ehhez „csak” meg kell tartani a Padovában megszerzett 6 gólos előnyt.

„Nagyon várom a meccset, mert Padovából jó élményekkel tértünk haza. Remélem, hogy ugyanolyan higgadtan tudunk játszani szerdán, mint ott, és akkor meg tudjuk őrizni az előnyt, bízom a pozitív végkimenetelben” – mondta Gangl Edina, aki azt is reméli, van olyan rutinos a csapat, hogy a meccs elején ne görcsöljön rá a túlzott érdeklődésre és a Final Four rendkívüli közelségére.

A lilák egyébként három kétkaput is játszottak az Olympaikosszal, a Hungerit-Szentes ellenfelével (10-6-ra nyertek a görögök az első meccsen).

„Abszolút hasznos volt ez, szoros meccseket játszottunk. Legalábbis kicsit belekóstoltunk a játékukba. Jártunk már náluk nemrég, az is jól jött, a mostani gyakorlás is” – tette hozzá a magyar válogatott kapusa.

„Nagyon jó állapotban vagyunk, szerencsére sérülések sincsenek. Úgy fogunk kiállni szerdán, hogy a párharc állása 0-0, tényleg mindenki így gondolja. Hiába nyertünk hat góllal, figyelni kell. Szerintem őrület lesz az elején, az olaszok fel-alá, jobbra-balra fognak úszkálni, nagyon fontos lesz a védekezés. Ez lesz az elsődleges, a támadás a másodlagos, persze én is szeretném gólokkal segíteni a csapatot. Van egy alaptaktikánk, az Olympiakosz ellen kicsit gyakoroltuk azokat az elemeket, amiket szerdán használunk majd” – ezt már Kisteleki Hanna mondta a mérkőzés felvezetéseként. 

A csapat vezetőedzője, Áts Bertalan tudja már a megfelelő taktikát, amelynek lesz egy fő oszlopa, bástyája: „Biztos vagyok benne, hogy nem feltartott kézzel jönnek az olaszok, és abban is, hogy könnyen lehet, belemennek majd egy provokálós, verekedős játékba. Ennek nem szabad felülni, higgadtnak kell maradni. Készülünk a lefordulásos játékra, türelmesen kell támadnunk, kijátszani a támadásokat, és a végén befejezni azokat. Szeretnénk bejutni a Final Fourba, és mindent meg is teszünk majd ennek érdekében” – foglalta össze a mester.

A találkozó 19 órakor kezdődik, a játékvezetők a spanyol Apolonia Banos és a román Adrian Vamos lesznek, a delegátus a holland Andy Hoepelman.

Ha az UVSE-Centrál továbblép, akár rendezőként is fogadhatja majd az Euroliga négyes döntő másik három résztvevőjét, tekintve, hogy a klub jelezte, otthont adna a végső tornának, a Hajós Alfréd Uszodában.

Euroliga-negyeddöntő, visszavágók – március 11.:

UVSE-Centrál-Plebiscito Padova (olasz) – 19 óra (az első meccsen 13-7) – Digi Sport 2, 18 óra 45-től
Hungerit-Szentes-Olympiakosz Pireusz (görög) – 19 óra 30 perc (az első meccsen 6-10)
Kirisi (orosz)-Vouliagmeni (görög) (az első meccsen 10-9)
Sabadell (spanyol)-Imperia (olasz) (az első meccsen 8-8)
 
ds
Vízilabda hírek
uvse
uvse-central
áts bertalan
női euroliga
euroliga
Tóth Ildikó
kisteleki hanna
gangl edina