cover image
Egyéb

Az UVSE-Centrál nagyszerű győzelme Padovában

2015. február 18. 19:38

Áts Bertalan csapata fölényes sikerrel jelentkezett az Euroligában, ezzel fél lábbal a négyes döntőben van.

Az olasz bajnokság listavezetője, a Plebiscito Padova volt az UVSE-Centrál ellenfele szerda este Olaszországban, a negyeddöntő első mérkőzésén. A magyar csapat szintén az első helyen áll saját bajnokságában, így garantált volt a nagy csata.

Azért is izgulhattunk különösen, mert a nap másik magyar érdekeltségű találkozóján a Hungerit-Szentes 10-6-ra kikapott az Olympiakosz Pireusz otthonában, így nehéz helyzetbe került a március 11-i visszavágó előtt.

Nos, az UVSE-Centrál pazar teljesítménnyel rukkolt elő Padovában, már az első negyedben 4-1-es előnyre tett szert. Egyedül a harmadikban volt egyenlő a számszerű eredmény, egyébként egyértelmű volt a fölény. 

Keszthelyi Rita 3 gólt lőtt, mellette négyen (!) is dupláztak, így a hatgólos siker kiváló alapot jelent a március 11-i visszavágóra.
 
Áts Bertalan, a csapat vezetőedzője így nyilatkozott a győzelemről honlapunknak:

"Nagyon sokat készültünk erre a mérkőzésre, ahogyan korábban is mondtam, a csúcsformát mostanra időzítettük, ez be is jött. Komolyan kielemeztük az olaszok védekezését, az volt a célunk, hogy ne kapjunk lefordulásból gólt. Nem kaptunk, így ezt a célt is teljesítettük. A csapat nagyon fegyelmezetten játszott, betartották a lámyok azokat a taktikai utasításokat, amiket kértünk. A védekezésünk nagyon jól működött, ennek egyik alapja ezúttal is Gangl Edina nagyszerű teljesítménye volt, 63 százalékos mutatót produkált, 12 védése volt. Rengeteget blokkoltak a lányok, a bekkek, így Csabai Dóra, Szücs Gabi és Kiss Alexandra nagyon jól játszottak, így sokat tudtunk szorosat játszani. A védekezésünk végén mindig visszamentünk zónára, hogy megakadályozzuk a centerek megjátszását, szerencsére az átlövéseknél Gangl Edina biztosított. A sikerünk egy záloga volt, hogy nagyon jól kezdtük a meccset, elmentünk három góllal, utána ezt kellett tartanunk.
 
A harmadik negyedtől az olaszok áttértek egy verekedős játékra, de mi nem ültünk fel ennek, tűrtük, becsülettel. Higgadtak maradtak a lányok, így a negyedik negyedben még két góllal növeltük a különbséget. A csapat vezéregyénisége, Keszthelyi Rita három gólt szerzett, mellette Kisteleki Hanna és Sikter Dia is remekelt, 2-2 gólt lőttek. Szücs Gabinak és Csabai Dórának a nagyszerű védekezés mellett a gólszerzésre is maradt energiája. Csapatkapitányunk, Tóth Ildi nagyon jól tűrte az ellenfél rugdosódó, verekedős játékát, 2 szép center akciógólt lőtt, és több kiállítást is kiharcolt. Örömteli, hogy a fiatalok, így Kuna Szonja és Hertzka Orsi is sokat tudtak játszani, utóbbi egy nagy szép gólt is szerzett. Nagyon örülünk a sikernek, de a visszavágóra is ugyanígy fogunk készülni, figyelni fogunk."

Eredmény - női Euroliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Plebiscito Padova-UVSE-Centrál 7-13 (1-4, 2-3, 3-3, 1-3)
Gólszerzők:
Queirolo 3, Barzon 3, Annalisa, illetve Keszthelyi 3, Kisteleki H. 2, Szücs 2, Sikter 2, Tóth I. 2, Hertzka, Csabai
 
A további mérkőzéseken:

Vouliagmeni NC (görög)-Kinef Kirishi (orosz) 9-10 (2-3, 0-1, 4-3, 3-3)
Mediterranea Imperia (olasz)-CN Sabadell (spanyol) 8-8 (1-0, 2-1, 0-5, 5-2)
 
ds
Vízilabda hírek
uvse
uvse-central
áts bertalan
női euroliga
euroliga
Tóth Ildikó
kisteleki hanna