cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

A franciák is fejet hajtottak a Szigeten

2014. július 15. 17:52

Második mérkőzését is megnyerte az Európa-bajnokságon a férfiválogatott.


Második mérkőzését is megnyerte a férfiválogatott az Európa-bajnokságon, így hat ponttal áll csoportjában, a szerb válogatottal egyetemben. Ez a meccs is hasonlóan kezdődött, mint a spanyolok elleni hétfői, de ezúttal egy kicsit tovább tudta tartani magát az ellenfél. Ennek az volt az oka, hogy a mieinknek kellett egy kis idő, amíg alkalmazkodtak a franciák nagyon agresszív játékához.

A szokottnál is keményebben voltak, így - ahogyan a találkozó után a főszereplők elmondták - nem is nagyon lehet messzemenő következtetéseket levonni az itt történtekből. Nem biztos, hogy egy itt látott játékhelyzetet le lehet modellezni a szerbek vagy a horvátok ellen, ugyanis ők teljesen mást játszanak.

Persze, ettől még a meccset meg kellett nyerni, és meg is nyerte a magyar válogatott, hat góllal. Varga Dániel ezúttal is vezére volt a csapatnak, és az elmúlt időszakban remeklő Tóth Márton és Erdélyi Balázs is rendkívül fontos szerepet játszott abban, hogy a szép számú közönség is megnyugodhatott és átlendülhetett egy másik hangulatba.

Ez újabb ünnepet eredményezett, a franciák a meccs második felében már csak zárkózni tudtak Bodegas révén. Hat ponttal várhatjuk a pihenőnapot, majd csütörtökön a szerbek elleni találkozót.

Eredmény - Európa-bajnokság, 2. játéknap:

Magyarország-Franciaország 12-7 (2-2, 2-1, 5-1, 3-2)
Hajós Alfréd Uszoda, 6000 néző, vezette: Kikalsihvili (grúz), Toygarli (török)


Magyarország: Nagy V. - Gór-Nagy, Decker 1, Szivós, Varga Dániel 3, Varga Dénes 1, Hárai 1. Csere: Madaras 2, Erdélyi 1, Vámos 1, Hosnyánszky 1, Tóth M. 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Franciaország: Garsau - Jablonski, Khasz 1, Blary, Peisson 1, Bodegas 3, Tomasevic. Csere: Lavarsanne, Saudadier, Simon, Marzouki 1, Camarasa 1. Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo

A csoport állása:

1. Szerbia 6 pont
2. Magyarország 6 pont
3. Horvátország 4 pont
4. Spanyolország 1 pont
5. Németország 0 pont
6. Franciaország 0 pont

Vége a meccsnek, az alábbiakban olvasható az élő közvetítésünk.

4. NEGYED:

A negyedik ráúszás a miénk lett, Erdélyi Balázs pedig megszerezte első gólját a meccsen, 10-4. Nem volt már kérdés, a srácok felszabadultak. Madaras Norbert jött ezután, miután megkapta a labdát, azonnal lőtt, 11-4. 8-2-es rohamot produkált a magyar válogatott a meccs középső szakaszában, derekán, ez több mint dicséretes. Még Bodegas sem nagyon tudta elvenni a kedvünket, 10-5.

Hárai Balázsnak próbáltuk a következő fórt játszani, nem sikerült, majd Madarast állították ki, Bodegas újra betalált, 10-6 volt az eredmény, 5 és fél perccel a vége előtt. Decker Ádám mesterien használta ki Varga Dani közeli, Barcelonából már jól simert passzát, 12-6. Nagy Viktor is javított a statisztikáján bő 4 perccel a végső dudaszó előtt. 

3:25-nél időt kért a francia kapitány, előtte emberelőnybe kerültek, a gallok mestere ütésért szigorúbb ítéletért kiáltott. Enzo Khasz íratkozott fel a jegyzőkönyvbe góljával, közelről húzta a kapuba. Szivós Mártonnak ez nem sikerült, már ami a gólszerzők rubrikáját illeti, lövését védte a francia kapus. A kapitány másfél perccel a vége előtt még kért egy időt. Egy meg nem adott Tóth-gól után jöhetett a Szép volt fiúk, a végén egy Dumi-csavar, és az öröm pillanatai.


3. NEGYED: 

Vámos Márton pattintott lövésével indult a harmadik negyed, először vezettünk 2 góllal, majd Erdélyi durrantott a kapufára. Varga Dánielt állították ki, valljuk meg, nagy gólt lőtt ezután Peisson, 5-4. Hosnyánszky Norbert szerzett idegnyugtató gólt a negyed harmadik percében, újra kettő volt az előny. Decker Ádám arcát mutatták Varga Dániel újabb emberelőnyös találatánál: elégedetten mosolygott, 7-4.

Nagy Viktor védése után a meccs legszebb találatát szerezte Magyarország egy megúszás után. Varga Dániel passzolta Madaras Norbertnek a jobb szélre, ő visszaadta, majd újra megkapta, Gaurasnak esélye sem volt, 8-4! Remek magyar labdaszerzés következett a francia időkérés után, majd egy centerpöci után védett a francia kapus.
 
1:24-nél kért időt Benedek Tibor, ekkor már azért nyugodtabban magyarázhatott a srácoknak. A közönség is kitett magáért, haladt előre a magyar csapat a második győzelme felé. A 9-es lőtte a 9. magyar gólt, Varga Dánielnek ez volt a harmadik találata. Hosnyánszky Norbert időn túl lőtte a hálóba a labdát, így maradt 5 gól a magyar előny.
 
2. NEGYED:

A mieink a spanyolok ellen is nehezen kezdtek, így még nem kellett aggódnunk a döntetlen állás miatt. A második ráúszásnál a franciák hozták el a labdát. Egy emberelőnyt használtunk aztán ki, Tóth Márton harcolta ki, ő is várta a kapufánál aztán a labdát, Dumi odapasszolta, Marci meg a kapuba, 3-2. Szorosan védekeztek a franciák, nem volt könnyű ellenük támadni. 

A francia újságírók örültek a szoros eredménynek is, hangosan kommentáltak egy-egy történést, ezt nem nézte jó szemmel az egyik horvát kolléga. Kisvártatva épp a franciák szereztek gólt, Camarasa egalizált 4:41-gyel a vége előtt. Tomasevic ellen ítéltek aztán 5 méterest, Madaras Norbert nagyon mellédurrantotta. Norbi aztán bődületes kapufával jelentkezett a következő magyar akciónál.
 
2:37-nél időt kért a francia kapitány, Nagy Viktor védett remekül, majd egy lendületes francia akció végén mellészállt a labda. Hárai Balázs harcolt ki másfél perccel a nagyszünet előtt 5 méterest. Varga Dani belőtte, a szokásos hangrobbanás volt a jutalma, 4-3. 47 másodperccel a vége előtt a magyar kapitány is magához szólította övéit, a kétgólos vezetés reményében. Ez végül nem jött össze, sőt a franciák kezében még ott volt az egyenlítés, de ez végül elmaradt.

1. NEGYED: 

Ismét szép számban ülnek a lelátón, és akkor finoman fogalmaztunk. Grúz és török játékvezetők fújtak a találkozón. A meccs előtt a spanyolok nagy meglepetésre döntetlent értek el a horvátok ellen. A magyar válogatott Nagy Viktorral a kapuban kezdett, Gór Nagy Miklós, Madaras Norbert, Varga Dénes, Szivós Márton, Hárai Balázs és Varga Dániel volt még ott a kezdőben. Az első támadásunk elhalt, és így voltak ezzel a franciák is. Varga Dani lőtt aztán távolról, de Garsau résen volt.

Varga Dénes ütemtelenül ellőtt labdájával szereztünk vezetést a 2. percben (1-0), szemtelen gól volt, ahogyan azt megszoktuk tőle. Aztán jött Hárai Balázs csavargólja, ezt is megszoktuk korábban, 2-0-ra vezetett a magyar csapat a harmadik percben. 5 méterest kaptak Decker Ádám mozdulata után a franciák, Bodegas higgadtan értékesítette, 2-1. Egy Varga-Varga összejáték után a kapufa mentette meg a franciákat, majd Vámos kiállítása után a francia kapitány kért időt.

Kimaradt a fór, Peisson már elkeseredetten próbálkozott a végén, kapufára suhintott. Viszont ezután Marzouki szépen húzta be a kapuba a jobbról érkező passzt, szép gólt volt, 2-2. Madaras lőtt Garsauba, 2 perccel a vége előtt a 3-2-ért támadhatott a francia csapat. Nagy Viktor fülelte le a próbálkozást, Benedek Tibor pedig időt kért. Gyorsan elvesztettük a labdát, majd Nagynak kellett Marzouki lövésénél közbeavatkoznia. Kicsit kapkodott a magyar válogatott támadásban, szerencsére a franciák sem céloztak jól. 2-2 az első negyed vége.

Előzmények:

Várhatóan ezúttal is hatalmas hangulatban játssza csoportmérkőzését a magyar férfiválogatott. A franciák ellen kötelező a győzelem, ez nem is kérdés, de ahogyan Varga Dániel mondta, a feladat az, hogy ma még jobban játsszon a csapat, mint az első mérkőzésen, a spanyolok elleni 12-9 alkalmával.

A második nap eredményei:

Grúzia-Görögország 6-15 (1-4, 1-6, 3-3, 1-2)
Németország-Szerbia 7-12 (2-3, 1-3, 2-3, 2-3)
Oroszország-Montenegró 7-15 (1-5, 2-3, 2-4, 2-3)
Románia-Olaszország 4-9 (1-1, 1-3, 1-4, 1-1)
Horvátország-Spanyolország 8-8 (3-2, 2-2, 1-2, 2-2)

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila

Mezőnyjátékosok: Madaras Norbert, Vámos Márton, Hosnyánszky Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Szivós Márton, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Tóth Márton, Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám

Az első játéknap eredményei:

Horvátország-Németország 10-5 (4-3, 2-0, 3-0, 1-2)
Románia-Grúzia 11-6 (3-4, 3-1, 2-0, 3-1)
Franciaország-Szerbia 5-16 (1-4, 1-3, 0-3, 3-6)
Montenegró-Görögország 11-6 (1-1, 4-1, 3-2, 3-2)
Olaszország-Oroszország 13-6 (3-1, 4-3, 4-1, 2-1)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
Benedek Tibor