cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

A sapkák alól: "Első meccsnek ez nagyon jó volt"

2014. július 14. 23:11

Tóth Márton, Nagy Viktor és Varga Dániel gondolatai a magyar-spanyol (12-9) mérkőzés után.

Varga Dániel, a magyar válogatott játékosa:

A kollégának bevallottad, hogy magad is izgultál. Mint csapatkapitány, mit mondtál a többieknek amolyan útravalóként a meccs elején? Kellett-e valamit egyáltalán mondani?
Ha a mai nap bármelyik pillanatát kiragadnám, akkor nem lenne teljes az összkép, hiszen mi hetek óta készülünk erre a meccsre. Május vége óta sokat beszéltünk a spanyolokról, sokat beszéltünk erről az egészről, az Eb-ről, a hangulatról. Így, amit én hozzátettem, akár beszédben a meccs elején, akár tettekkel a meccsen, az már valaminek a következménye, valaminek a folytatása volt. Elég jól felépítettük ezt az egészet, ennek ellenére, igen, bevallom, én is izgultam. 

Az meglepett, hogy ilyen gyorsan elkaptátok a ritmust?
Nem lepett meg, bíztam magunkban. Tudtam, mire vagyunk képesek. Tudtam, ha úgy állunk bele a meccsbe, olyan határozottak vagyunk, amilyenek tudunk lenni, akkor uraljuk majd a meccset. A játék minden elemében jobbak voltunk a spanyoloknál, és ez nem feltétlenül a játéktudásunknak köszönhető, hanem annak, hogy olyan alapot adtunk az agresszióval, hogy szinte köpni-nyelni nem tudtak.

Akkor lényegében nem jogos az a kérdés, megleptek-e benneteket a spanyolok bármivel is, hiszen régen játszottunk velük... Nem tudtak érdemben meglepni minket.
Sőt, úgy fogalmaznám meg, hogy több meglepetést vártam tőlük, de lehet, hogy azért nem jött ki belőlük, mert mi határoztuk meg a játék képét. 

Az, hogy most egy gyengébb csapat következik, jó vagy rossz, vagy ezt dobta a gép?
Így dobta. Azt hiszem egyébként, hogy jó, ez a következő feladat. De akkor lesz igazán jó, ha holnap este 11-kor úgy ülünk fel a buszra, hogy eggyel még jobbak vagyunk, és azok a dolgok, amik ma nem mentek, jobban mennek majd. Ez az Eb első meccse volt, úgy szeretnénk végigjátszani az tornát, hogy jobbak és jobbak legyünk. Holnap az lesz a feladat, hogy magasabb szinten vízilabdázzunk.

Tóth Márton, a magyar válogatott centere: 

Nyilván tetszett a meccs, hiszen nyertünk, és neked is nagyon jól ment.
Hú, nagyon tetszett. Megmondom őszintén, erre számítottam. Telt ház, fantasztikus közönség, hangos szurkolás. Nehéz volt megszokni, de elég hamar sikerült. Egy negyed kellett erre, de ezt tudtuk, készültünk rá fejben. Ahogy ment előre a meccs, úgy állt össze a játékunk. Örülök, hogy sikerült, ez egy jó alap az Európa-bajnokságra.

Abból, amit Tibi kért, mennyit sikerült megvalósítani?
Még van bennem egy kis adrenalin, így nem tudok higgadtan értékelni, de azt hiszem, minden úgy történt, ahogyan számítottunk rá. Megvalósítottuk, hiszen nyertünk. Tibi mindig azt mondja, őt csak a győzelem érdekli, ennyit kér. A taktika csak egy támasz, ha valamihez vissza kell nyúlni. Biztos voltak hibák, azoknak a számát kell lecsökkenteni a későbbiekben.

Nagy Viktor, a magyar válogatott kapusa:

Mikor volt az a pillanat, amikor már azt éreztétek, hogy átlendültetek a kezdeti "sokkszerű" élményen, amit a közönség jelenléte és aktivitása okozott?
Az első negyed utáni szünetben már jobban éreztük magunkat. Legalábbis én ott éreztem, hogy meccsben vagyok. Ennyi ember előtt nyilván nagyobb nyomást érzünk, el kell telnie pár percnek, egy negyednek jelen esetben, hogy belemenjünk a meccsbe.

Elég gyors volt akkor az átállás.
Így van, látszódott a játékunkon is, hiszen felszabadultan vízilabdáztunk. Tudtunk koncentrálni a taktikára, végig kézben tartottuk a meccset. Nagyon örülök, hogy egy ilyen győzelemmel tudtuk le a mai napot.

Arról, ami előtted zajlott a mezőnyben, mit gondolsz?
Nekem nagyon tetszettek a támadásaink, kemények voltunk, ahogyan megbeszéltük. Voltak védekezésben hibák, de azok mindig lesznek, csak le kell őket csökkenteni. Az első meccsnek ez nagyon jó volt. Főleg, hogy több góllal tudtunk nyerni.
 
Szirányi Balázs, a spanyol válogatott játékosa:
 
"Nagyon jó a hangulat az uszodában, ahogy azt várható volt, fantasztikusak a nézők. Annyira nem zavar, hogy magyarként a spanyol csapatban játszom, amikor vízben vagyok, nincs is idő ezzel foglalkozni. A magyar csapat hozta a saját játékát, tipikus magyaros megoldásokkal, nem tudtunk vele mit kezdeni. Holnap oda kell tennünk magunkat, aztán majd meglátjuk, mi lesz utána Horvátország ellen. Küzdeni fogunk a végéig."
 
A magyar-spanyol találkozóról (12-9) itt lehet bővebben olvasni.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
Benedek Tibor
tóth márton
varga dániel
Nagy Viktor