cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Afrudakisz: „Szeretem azt a vízilabdát, amit a magyarok játszanak”

2013. november 12. 21:54

A görög csapat szakvezetőjén és csapatkapitányán érződött: igen nagy tekintélynek örvend a magyar válogatott – azaz nincsenek elkeseredve azért, mert veszítettek a világ egyik legjobbja ellen.

Atanasziosz Kehagiasz, görög szövetségi kapitány: 
„Amikor egy csapat Magyarországgal mérkőzik, nincs szükség motivációra – az jön magától. A világ egyik legjobb együttese évek óta, világklasszisokkal védekezésben, támadásban, ha ellenük eredményt szeretne elérni bárki, akkor minden fronton tökéleteset kell nyújtani. Ez nekünk ma nem sikerült teljes mértékben, de emiatt egyáltalán nem vagyunk elkeseredve: valahányszor találkozunk a magyarokkal, mindig tanulunk tőlük valamit védekezésben is, támadásban is.”

Hrisztosz Afrudakisz, görög csapatkapitány: 
„Számomra mindig nagy öröm, amikor a magyarokkal találkozunk, nagyon szeretem azt a vízilabdát, amit ők játszanak. Komoly kihívás ellenük mérkőzni, hiszen a világ egyik legjobb csapatát alkotják. A mérkőzés lassan indult, ők is, mi is le voltunk fagyva, de ez ennyi kihagyás után érthető: hónapok óta klubmeccseket játszunk, amelynek színvonala nem mérhető egy ilyen válogatott mérkőzéséhez.

Ennek ellenére a játék bizonyos szakaszaiban sikerült megmutatni, hogy tudunk vízilabdázni, ám döntőnek bizonyult, hogy dobtak egy-két könnyű gólt, ezzel mentek el kettővel, majd hárommal, utána pedig már szinte képtelenség utolérni őket. De nem szabad elkeserednünk, mennünk kell tovább, dolgozni keménye, szenvedni – minél több időt töltünk együtt, minél többet gyakorlunk közösen, annál érettebb lesz a játékunk. Az a legfontosabb, hogy az Európa-bajnokságra álljon össze a csapatunk: úgy gondolom, akkor meg tudjuk majd mutatni, ennél sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek.”

A magyar főszereplők gondolatait IDE KATTINTVA, míg Benedek Tibor véleményét ITT lehet elolvasni a 8-5-ös győzelemről.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott