cover image
Egyéb

Tippmix Férfi Szuperkupa: ez is a Fradié!

2018. december 22. 21:43

Varga Zsolt együttese látványos meccsen 14-9-re győzte le a Szolnokot, így 2018-ban ötödik trófeáját szerezte meg!

A női Szuperkupa-meccshez hasonlóan itt is ünnepi pillanattal kezdődött a parti: a 2018-as esztendő férfijátékosának választott Varga Dénest Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke köszöntötte.

MVLSZ_Tippmix_Szuperkupa_20181222_MaD_016.jpgA felek nem sokat teketóriáztak aztán, az első ráúszás után rögvest egymásnak estek, érződött mindkét oldalon, hogy vágynak a trófeára, így igen élvezetes csata alakult ki. A védekezésre ezúttal talán kevesebb figyelem maradt, ekképpen a kapusokra meglehetősen kiadós feladat hárult, és annak ellenére, hogy jöttek a gólok, sem Vogel Soma, sem Nagy Viktor teljesítményét nem illethette kritika – mindketten többször mutattak be hatalmas bravúrokat. Ennek ellenére az FTC a nagyszünetig eljutott kilenc gólig, a Zsivko Gocics irányította, a kezdeti nehézségek után láthatóan egyre markánsabban pólózó Szolnok pedig hatig – no, igen, a nehéztüzérek lőttek szakadatlanul. Hol Varga Dénes, hol Stefan Mitrovics, hol Sedlmayer Tamás bombázott az egyik oldalon, hol Andrija Prlainovics, hol Milan Alekszics, hol Bátori Bence a másikon. De szépen megjátszott fórokat, és persze tarthatatlan centereket, legfőképp Mezei Tamást és Kis Gábort láthattunk, ergo minden volt, ami egy minőségi partihoz illik.

MVLSZ_Tippmix_Szuperkupa_20181222_MaD_019.jpgNa, ja, a névsorok voltaképpen garanciát adtak erre.

A 4-2-es és 5-4-es első két negyed után az októberben 80, születésnapját ünneplő dr. Gábor Antalt, alias Tóni bácsit, illetve a FINA által az év szövetségi kapitányának választott Märcz Tamást köszöntötte az MVLSZ nevében Vári Attila és Kovács Zoltán. Szólt a vastaps mindkét ünnepeltnek!

MVLSZ_Tippmix_Szuperkupa_20181222_MaD_022.jpgA csapatok a korábbi nagy iramban talán kissé elfáradtak, így több hiba csúszott elöl a játékukba – persze fogalmazhatunk úgy is, feljavultak a védelmek. Varga Dénes kétszer villant, közte Alekszics „tett be” egy fórt, így 11-7 állt a táblán a záró etap előtt, avagy még egyet rátett előnyére a magyar bajnok és kupagyőztes.

MVLSZ_Tippmix_Szuperkupa_20181222_MaD_023.jpgVarga Zsolt együttese már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet (sőt abszolút felőrölte ellenfelét, Mitrovics speciel álomgólt szerzett egy középre beúszás után), 14-9-re nyert, így 2018-ban az Euro Kupa-siker, a bajnoki diadal, az Európai Szuperkupa-győzelem és a Magyar Kupa-trófea után a Tippmix Szuperkupát, azaz ötödik serlegét szerezte meg, azaz véghezvitte azt, amit korábban a Szolnok tett meg. A kupát Vári Attila és a Szerencsejáték Zrt. részéről Dion András adta át. 

Varga Zsolt boldogan értékelte csapata újabb sikerét: „Nagyon hosszú év volt, amelyben nyolc-kilenc meccsel többet játszottunk, mint a többi csapat. A fiúk szívüket-lelküket beletették a mérkőzésbe, de rajtuk kívül a stáb és a klub minden tagjának a munkája benne van az egész éves teljesítményben. Fontos lélektani pillanat volt, hogy amikor a Szolnok átvette a vezetést, nem engedtük ellépni, hanem fordítani tudtunk."

„Fáradtságot láttam a csapatomon, és nyilván a ferencvárosi játékosok is kimerültek voltak, de jobban úrrá tudtak lenni ezen, az eredményen is látszik. Amíg bírtuk az iramot, addig meccsben voltunk, ám nagyon sok egyéni hibát követtünk el, aminek egy része abból adódott, hogy erős volt az ellenfél. Megérdemelten nyert az FTC, minden elismerésem – ránk még sok munka vár" - összegzett Zsivko Gocics, a Szolnok vezetőedzője. 

MVLSZ_Tippmix_Szuperkupa_20181222_MaD_024.jpgTippmix Férfi Szuperkupa
FTC-Telekom-Szolnoki Dózsa 14-9 (4-2, 5-4, 2-1, 3-2)
Komjádi-uszoda,
vezette: Kun Gy., Petik A.

FTC: Vogel – Sedlmayer 3, Vámos 2, Mezei, Varga D. 4, S. Mitrovics 3, Gór-Nagy. Csere: Kállay, Pohl 1, Német, Jaksics 1, Younger, Jansik Sz. Vezetőedző: Varga Zsolt

SZOLNOK: Nagy V. – Angyal 1, Bátori 1, Zalánki 1, V. Rasovics, Prlainovics 3, Kis G. Csere: Szatmári, Szeghalmi, Alekszics 2, Lazics, Teleki, Jansik D. 1, Kardos (kapus). Vezetőedző: Zsivko Gocics

(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
férfi szuperkupa
szuperkupa
tippmix