cover image
Egyéb

Tippmix Női Szuperkupa: az UVSE a győztes!

2018. december 22. 19:46

Az esztendő legjobbjának választott, ötgólos Keszthelyi Rita vezérletével 10-7-re győzött a Dunaújváros ellen Benczur Márton csapata, így megvédte címét.

Miként a technika, úgy a csapatok is lassan melegedtek bele az összecsapásba – végül az UVSE úgy hozta le 4-1-re az első negyedet, hogy igazán megfeszülnie sem kellett érte. Persze ne feledjük, a 2018-as esztendő játékosának választott Keszthelyi Rita (aki a parti előtt Vári Attilától, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökétől vette át a díjat) ott volt a vízben, és ha ott volt, ugye… Egyszer remek ütemben játszotta be a labdát Vivian Sevenichnek, aki Gurisatti Gréta mellől lőtt pazar akciógólt, másodszor a korábban eredményes Vályi Vanda lövését blokkolta, harmadszor szabaddobásból mattolta Kiss Alexandrát, majd negyedik alkalommal fórból volt kíméletlen. S miután Mucsy Mandula is pontosan fejezett be egy támadást, Benczur Márton alakulata hárommal vezetett – ehhez persze kellett Gangl Edina védése is a negyed egyetlen újvárosi fórjánál.

MVLSZ_Tippmix_Szuperkupa_20181222_MaD_008.jpgA második negyedben harmadszor is gólt jegyzett Keszthelyi, akivel nem bírtak Mihók Attila játékosai – a vezetőedző jobb híján kapust cserélt a 10. percben, a hollandok Európa-bajnoka, Laura Aarts érkezett. Horváth Brigitta centerakciója remekmű volt, Natasa Rybanska labdaszerzése és aztán elöl precíz ívelése úgyszintén – hogy a pozitív részeket emeljük ki. Mert amúgy sok volt a hiba, érződött így év végén a fáradtság a feleken, inkább nagy küzdelemről, mintsem parádézó felekről beszélhettünk. A Dunaújváros Vályi emberelőnyből szerzett góljával jött közelebb, de így is 6-3-as UVSE-előnyt mutatott a tábla a nagyszünetben.

MVLSZ_Tippmix_Szuperkupa_20181222_MaD_005.jpgMeglehetősen hektikusan alakult a harmadik etap. Biztos vezetése birtokában kevésbé tűnt koncentráltnak a magyar bajnok és kupagyőztes, Szuperkupa-győztes címvédő, két emberelőnyt is parlagon hagyott – igaz, Aarts védései is hozzájárultak ehhez. S miután Garda Krisztina, majd Vályi lövése is beakadt a túloldalon, egy csapásra szorossá volt a küzdelem. Lehetősége volt az egyenlítésre is a Dunaújvárosnak, ám ebből az lett, hogy Keszthelyi Rita lefordult, gólt lőtt, majd a következő akciónál Sevenich jó védekezése után újra ő került elöl nagy helyzetbe, és nem hibázott. Amikor nagyon kellett, ismét megrázta magát!

MVLSZ_Tippmix_Szuperkupa_20181222_MaD_001.jpgAntal Dóra emberelőnyből szerzett találata már a 9-5-öt írta, ergo ismét „kinyílt az olló” a felek között. Gurisatti szépített ugyan szabaddobásból, ám a záró nyolc percre nyugodtan mehetett neki az UVSE. Nem is engedte már ki a kezéből a meccset. Faragó Kamilla egy alaposan megjáratott fórt lőtt be a végén, az is belefért, hogy Keszthelyi a felső lécre lőtt egy büntetőt. A szépségre is adott, csavart egyet, ám Aarts védett. Vályi egy perccel a vége előtt negyedik gólját lőtte – az újvárosiak közül ő volt a partin a leginkább felpörögve. Ez pedig kevés volt, az UVSE ezúttal is trófeával fejezte be az adott évet, avagy 2018-ban is Szuperkupa-győztes lett! A kupát Vári Attila és a Szerencsejáték Zrt. részéről Dion András adta át.
 
„Nagyon jó érzés volt újra medencébe ugrani, bár nem készültem váltóruhával, szóval nem tudom, hogy megyek haza, Szuperkupán eddig nem volt szokás, hogy az edzőt bedobják a vízbe, de ez legyen a legnagyobb bajunk. Valaki viccesen meg is jegyezte, hogy kint úgyis esik az eső, ennél vizesebb már úgysem leszek. Komolyra fordítva a szót, nagyon boldog vagyok, és nagyon szerencsések vagyunk, mindannyian, akik a klubnál dolgozunk, hogy ilyen csapatunk van. Köszönöm a lányoknak, és a vezetőségnek, hogy ennek a szenzációs együttesnek évről-évre biztos hátteret teremtenek. Egy kis klub vagyunk, nem áll mögöttünk sem óriási cég, sem egy város - ezúton is köszönjük a Hunguest Hotelsnek, aki mellénk állt névadóként. Köszönöm továbbá a kollégáimnak, hiszen én vagyok ugyan a rivaldafényben, ez egy csapatmunka volt, hálával tartozom Ipacs Barbarának, Csicsáky Vincének és Áts Bertalannak egyaránt a rengeteg segítségért!" - értékelt boldogan Benczur Márton, az UVSE vezetőedzője. 
 
„Ez nem az a mérkőzés volt, amely után van okunk szomorkodni. Nem tudtunk felnőni a feladathoz, az UVSE meghatározó játékosai hozták azt a színvonalat, ami meghatározóvá teszi őket, ellenben a mi húzóembereink nem tudtak támadásban és védekezésben ennek a mérkőzésnek megfelelő színvonalat nyújtani. Minden szempontból a jobb csapat győzött, még akkor is, ha volt egy pillanat a meccsen, amikor úgy tűnt, tűzbe tudunk jönni" - fogalmazott Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője. 

MVLSZ_Tippmix_Szuperkupa_20181222_MaD_011.jpgTippmix Női Szuperkupa
UVSE-Hunguest Hotels-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 10-7 (4-1, 2-2, 3-3, 1-1)
Komjádi-uszoda, vezette:
Várkonyi G., Vogel G.

UVSE: Gangl – Szücs, Keszthelyi 5, Faragó K. 1, Sevenich 1, Kiss E., Rybanska 1. Csere: Koppány, Antal 1, Baksa, Mucsy 1, Peresztegi, Telek, Maczkó (kapus). Vezetőedző: Benczur Márton

DUNAÚJVÁROS: Kiss A. – Menczinger, Gurisatti 1, Mahieu, Luka, Garda 1, Vályi V. 4. Csere: Brezovszki, Horváth B. 1, Ziegler, Huszti, Szellák, Sajben, Aarts (kapus). Vezetőedző: Mihók Attila

(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek