cover image
Egyéb

Horkai György: Tisztességesen küzdöttünk, csak a helyzetek…

2017. augusztus 12. 21:45

A belgárdi U20-as vb horvátok ellen 6–4-re elveszített elődöntője után a kapitány értékelése szerint az ellenfék akarata érvényesült a vízben, a vízi ütközetben felvettük a kesztyűt, ám mindez olyan energiákat emésztett fel, amely a támadásban hiányzott. Vasárnap 18:40-től Szerbia ellen jöhet a bronzmeccs.

Mint beszámoltunk róla, a magyar válogatott 6–4-es vereséget szenvedett Horvátország ellen a belgrádi U20-as világbajnokság elődöntőjében, így vasárnap 18:40-től a görögökkel szemben alulmaradó (8–9) házigazda Szerbiával a bronzért mérkőzik.

Az összecsapás után Horkai György készségesen állt elénk, és értékelte a látottakat: „Pontosan ezt mondtam el a fiúknak az öltözőben: ezek azok a mérkőzések, amelyeket nem lehet megismételni, nem lehet újrajátszani holnap. A kezünkben volt a sorsunk, sajnálom, ami történt. A horvátok nagyon jól kihasználták azt, ami az erényük: a kőkemény, durva játékot erőltették ránk, hiszen fizikálisan erősebbek, mint mi vagyunk. Nagyobbak, összetörtek bennünket. Hiába volt Soma megint fantasztikus, hiába működött összességében ezúttal is jól a védelem, ha a helyzeteket elől képtelenek vagyunk belőni. Mert ez történt. Elbizonytalanodtunk, egyre többen hibáztak. Manóra kiálltak, majd ő is hibázott sokat, ez egy ilyen este volt.”

A harmadik negyed végén egy perc alatt kétgólos hátrányból egyenlített a csapat (4–4), úgy tűnt, ott a várva várt fordulat – nem így lett. A montreali bajnok így látja ennek az okát: „Én is azt hittem, most aztán más lesz mindent, de sajnos pontozódtak ki az embereink, kezdtünk minden értelemben elfogyni. Nem azt mondom, hogy rosszul vezették a meccset, inkább azt, hogy érdekesen. A durva dolgokat mindkét oldalon korrektül megítélték, ezzel nem volt gond, de valahogy mi jöttünk ki rosszabbul ebből a vizi ütközetből. Felvettük a kesztyűt, muszáj volt, ám ez rengeteg energiát emésztett fel, és a góllövéshez elfogyott a szufla. A centereinket kivégezték – Teleki Andris rögvest az elején akkorát kapott a hátára, hogy az orvosnak ápolnia, jegelnie kellett –, szorosan fogtak minket, lefordulni nem tudtunk. Talán az a konklúzió, hogy jobban kihasználták a képességeiket, mint mi. Tisztességesen küzdöttünk, végig partiban voltunk, férfiak küzdelemben maradtunk alul. A bronzmérkőzésen két csalódott csapat játszik majd, ugyanakkor mondanom sem kell, igyekszünk elfelejteni ezt a meccset, és tiszta fejjel odamenni vasárnap, és elhozni az érmet. Nagyon szeretem ezt a csapatot, jó kis csapat ez, sajnálom, hogy a finálé nem jött össze…”

U20-as férfi világbajnokság, Belgrád
Elődöntő
Horvátország-Magyarország 6-4 (3-2, 1-0, 0-2, 2-0)
Vezette: Bianco (olasz), Bender (német)
 
HORVÁTORSZÁG: Cubranic - Duzevic 2, Zovic, Butic, Dasic, Lazic 1, Biljaka. Csere: Mercep, Pejkovic, Pavlicevic, R. Buric 2, Paparic 1. Szövetségi kapitány: Nikica Gulin
 
MAGYARORSZÁG: Vogel - Lukács, Vadovics 1, Sélley-Rauscher 1, Manhercz, Burián 1, Teleki. Csere: Zerinváry, Nagy Á., Szatmári 1, Csacsovszky E., Simon H. Szövetségi kapitány: Horkai György
 
A másik elődöntőben:
Görögország-Szerbia 9-8
 
Az 5-8. helyért:
Spanyolország-Olaszország 12-8
Egyesült Államok-Montenegró 7-10
 
A férfi U20-as válogatott vb-csapata
Kapusok: Csiszár Boldizsár (Eger), Vogel Soma (Ferencváros)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas), Csacsovszky Erik (Pécs), Lukács Dorian (Miskolc), Nagy Ádám (OSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Simon Henrik (Vasas), Sélley-Rauscher Domonkos (UVSE), Szatmári Kristóf (Szolnok), Teleki András (KSI), Vadovics Viktor (Miskolc), Zerinváry Lóránd (KSI)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
junior-válogatott
horkai györgy
vb
belgrád