cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

VB 2017: Készülnek a keménységre

2017. július 19. 15:31

A csoportelsőségért játszik a női válogatott a hollandokkal csütörtök este, Bíró Attila együttese pedig a vízilabda mellett a fizikai csatára is felkészült.

Továbbra is megszokott bázisán, Szentendrén készül a női válogatott, amely így a Margitsziget forgata helyett egyedül és teljes nyugalomban gyakorolhat. Most pedig aztán főleg szükség van erre, hiszen csütörtök este Hollandia ellen csobbannak vízbe a lányok, amely találkozó tétje a csoportelsőség. No meg az, hogy a második helyezettre már a nyolc közé jutásért is kemény csata várna, aztán meg jönne a negyeddöntőben Olaszország, majd az elődöntőben a címvédő Egyesült Államok.

„Bárhogy is alakul a meccs, nincs vége a tornának
– hangsúlyozta Bíró Attila szövetségi kapitány a délelőtti edzést követően. – Soha nem lehet tudni, hogy melyik a jobb, ha játszol, vagy ha három napig nincsen meccs. Az nyilván nem lenne probléma, ha nem kéne játszanunk mondjuk a görög válogatottal, vagy az oroszokkal. Raádásul valamikor úgyis meg kell verni az amerikaiakat, akkor sem történik tragédia, ha arra az ágra kerülünk, ez a csapat mindenkit meg tud verni. És bízom benne, hogy nem tud mindenkitől kikapni.”

A szakvezető elmondta, csak vízilabdával nem tudják megverni Hollandiát, s abban hiába jobb a magyar csapat, a fizikai küzdelemre is fel kell készülni. Persze a lányok már a tavalyi Eb-n és az idei világligadöntőn is bizonyították, felveszik a kesztyűt a riválissal. Amelynek nem is tetszett idén nyáron Sanghajban, amikor keményen odaállt a meccshez a magyar csapat.

„Nagyon magabiztos, agresszív védekezéssel, illetve azzal, hogy ne veszítsük el a fejünket – válaszolt Bíró Attila arra a kérdésre, hogy miként lehet legyőzni a hollandokat. – Készülünk a provokációk tömkelegére, remélem, hogy a játékvezetők kézben tudják majd tartani a találkozót, sok múlik majd rajtuk is. Kell kapusteljesítmény, kellenek blokkok, úgyis azon múlik majd, hogy a védekezésben mennyivel lesz kevesebb lyuk, mint a hollandoknál. A támadással valószínűleg nem lesz akkora gond, bár nem fogunk húsz gólt lőni, lehet tizet sem, de ha masszív a védekezés, akkor jó esély lesz nyerni.”
 
Minden a világbajnokság 4. napjáról: ITT.
Vízilabda hírek
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
nők noi valogatott edzes biro attila