cover image
Egyéb

VB 2017, 4. NAP: MINDEN EGY HELYEN - ÉLŐ HÍRFOLYAM!

2017. július 19. 8:55

A 17. FINA Világbajnokság vízilabda küzdelmeinek negyedik napján történtek egy helyen - így semmiről sem maradhatnak le. Ma a férfi csoportküzdelmek 2. fordulóját rendezték, benne a magyar-olasz rangadóval, amely óriási, szétfújt csatában 9–9-es döntetlent hozott.

2017. július 19., szerda

8:55

A világbajnokság teljes eredménysorát itt találja: http://waterpolo.hu/hir/7410/vb-2017--az-eredmenyek---elo/hun

09:00
A vb pólóto
rnájának 4. napján ismét a férfiaké a főszerep, a 2. fordulót rendezik.
Íme, a szerdai férfiprogram, benne a magyar-olasz rangadóval:
Franciaország-Ausztrália (9:30)
Dél-Afrika-Görögország (10:50)
Spanyolország-Szerbia (12:10)
Oroszország-Horvátország (13:30)
Egyesült Államok-Japán (17:30)
Kanada-Kazahsztán (18:50)
MAGYARORSZÁG-Olaszország (20:10)
Brazília-Montenegró (21:30)

9:12
VB_20170718_Madar_David_028.jpgKezdjük a végén: legyünk őszinték, a helyszínen senki sem tudta igazán lekövetni női válogatottunk utolsó gólját. Mentségünkre szóljon Bujka Barbara kiszólása: „Mi sem!”. No, igen, Keszthelyi Rita lövése után sarokdobásnak kellett volna következnie, ehelyett a játékvezető a kapusnak adta a labdát, aki viszont nem foglalkozott vele, mondván úgy is a magyaroké a labda. A nagy semmittevést megunva Antal Dóra úszott oda, elvette a labdát, és a kapuba dobta. Ez a meglehetősen ritka, ámde szemfüles gól állította be a 24–5-ös végeredményt – mindezt itt tudja visszanézni.

10:38
ausfra.jpgHullámázó, küzdelmes, nagy tétre menő partival kezdődött a mai nap: a csoportunkban az ausztrálok végül Aaron Younger vezetésével ha nehezen is, de legyőzték a franciákat (11–10), hatalmas lépést tettek ezzel a csoportból való továbbjutás, a harmadik hely felé.

11:18
Egy video Nagy Viktor Facebook-oldaláról, amelyből kiderül, a dugót leküzdve rendőri felvezetéssel, a villamossínt is igénybe véve ment a férfiválogatottunkat a délelőtti laza edzésre szállító busz.

11:23
Elvis Fatovic, Ausztrália szövetségi kapitánya így értékelte a franciák elleni sikert: „Mindkét csapat nagyon ideges volt, és igen hullámzó a csapatok teljesítménye. Az utolsó negyedben volt néhány naiv hibánk, ezek nélkül sokkal gyorsabban befejezhettük volna a meccset. De ebből a hibából sokat tanulhatunk is, hiszen a legtöbb játékosunk még sohasem játszott ilyen magas színvonalú nemzetközi tornán. Olaszország ellen nehéz lesz, hiszen éremesélyes csapat, és sokkal tapasztaltabbak nálunk. Ami a javunkra játszhat, hogy nyomás nélkül, szabadon játszhatunk, mindenesetre a védekezésre jobban fogunk figyelni.”

11:26
A Szolnok pólósa, a franciáknak hármat vágó Aaron Younger is megfogalmazta gondolatait a vb hivatalos oldalának: „Jobban kellene a védekezésre figyelnünk, mert tíz kapott gól nagyon sok. Legközelebb erre ügyelünk majd. Az olaszok ellen kemény meccs lesz, de nagyon jó csapatunk van. Ha a védelemben nem hibázunk, bármi megtörténhet.”

11:33
Szintén jó ismerősünk Ugo Crousillat, aki ugyancsak a Szolnokot erősítette a mögöttünk hagyott klubidényben. Ő már a mieink elleni pénteki meccsre is kitért: „Ugyanaz a problémánk volt itt is a harmadik negyedben, mint az olaszok ellen, kiestünk a játékból, nem koncentráltunk és hagytuk elmenni az ausztrálokat. Ennek ellenére szerintem az elején rontottuk el, rosszul kezdtünk, ott hiányzott két-három gól. A végén hiába küzdöttünk, késő volt. Nehéz lesz a magyarok ellen, a világ legjobbjai, itthon játszanak, de mindent megteszünk, hogy jó meccs legyen. Ráadásul én itt játszom Szolnokon, s az idei szezon volt életem legszebbje.”

11:55
VB_20170719_Madar_David_003.jpgA spanyolok elleni egygólos győzelem után lazább parti várt Görögországra: a hat gólig jutó Fountoulis vezérletével 18–2-vel hangoltak a pénteki, szerbek elleni rangadóra. Képünkön az egy találatot jegyző, a spanyolok elleni győztes találat szerzője, Dervisis. A meccs egyik bírója Molnár Péter volt.

12:33
Elkészült a franciák elleni csata képgalériája – itt nézhető meg!

12:39
A nap egyik rangadóján Szerbia 5–1-re vezet a nagyszünetben Spanyolország ellen. Az Eger kapusa, Braniszlav Mitrovics remekel a címvédő kapujában, 8/9-cel áll.

13:13
VB_20170719_Madar_David_006.jpgA spanyoloknak nem volt esélyük, Szerbia nyolc játékosa is jegyzett gólt, és ugyan a végén kiengedtek Savics játékosai, így is 11–5-re nyertek, s vezetik a C-csoportot.
 
14:13
fotó: instagram/Manhercz Krisztián

fotó: instagram/Manhercz Krisztián

Nem mondhajtuk, hogy teljes nyugalomban készül a férfiválogatott az olaszok elleni csoportdöntőre, mivel a csapatnak otthont adó szállodában tűzriadó van, az épületet kiürítették, így a srácok is az utcán várják, hogy rendeződjön a helyzet. Este 20.10-kor kezdődik az Olaszország elleni csata, amelyről itt lehet olvasni. Szerencsére nem volt semmi gond, a csapat hamar visszatérhetett a szállodába.

14:39
Az oroszok a harmadik negyedben alaposan ráijesztettek a horvátokra, ám az olimpiai ezüstérmes többek között Maro Jokovic négy góljának köszönhetően végül, ha nem is könnyen, de 10–8-ra behúzta a délelőtti program utolsó meccsét, méghozzá a D-csoportban.
 
14:55
VB_20170719_Madar_David_005.jpgBraniszlav Mitrovics értékelte a szerbek spanyolok elleni győzelmét – egyúttal az egriek kapusa azt is elmondta, természetesen remekül érzi magát Magyarországon: „Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, ez egy kivételesen fontos meccs volt számunkra. Kicsit idegesebben kezdtünk, mint kellett volna, de gyorsan felvettük a ritmust és azt tartottuk is a mérkőzés végéig. Remélem, hogy ezzel felvettük a világbajnokság tempóját és napról napra egyre jobban játszunk majd.”

15:01
David Martin
spanyol szövetségi kapitány addig ment, hogy Szerbiát máris a vb legjobb csapatának nevezte: „Ebben a pillanatban, az az igazság, hogy Szerbia a világbajnokság legjobb csapata. A mi együttesünk még meglehetősen fiatal, sokat kell még dolgoznunk az elkövetkező években, hogy a köztünk pillanatnyilag meglévő különbségen faragjunk. Utolsó találkozónkon, Dél-Afrika ellen nagyon jónak kell lennünk, ha tovább akarunk jutni. Minden attól függ, hogy a csapat mentálisan mennyire lesz erős.”

15:15
omvjpg.jpgA 17. FINA Világbajnokság alatt se feledkezzünk meg junior-válogatottunkról, amelynek majd a nagy rivális szerbek otthonában, Belgrádban kell harca szállnia az augusztusi vb-n! Horkai György csapatára – amely megnyerte ugye a junior BENU-kupát! – a hétvégén Szombathelyen vár rangos nemzetközi torna, az OMV-kupa. Íme, a torna plakátja! Amúgy pedig a mester ezúton adja át csapata üzenetét a felnőtteknek, amely így szól: „Ott ülünk a tévé előtt közösen, és nagyon drukkolunk este nektek!” A montreali bajnokunk annyit tett hozzá, hogy „Nagyon tetszett a válogatott védekezése az ausztrálok ellen, a három kapott gól önmagáért beszél. Felvették a ritmust a játékosok az első perctől kezdve.”
 
15:43
edzessztendre20170719.jpg Szentendrén jártunk a női válogatott edzésén, ahol a lányok már a Hollandia elleni taktikát gyakorolták. Bíró Attila kapitány elmondta, nagy csatára számít, de a válogatott keménységben is felveszi majd a kesztyűt a riválissal.
 
17:54
fotó: wpdworld.com

fotó: wpdworld.com

„Manhercz Krisztiánnal óvatosnak kell lenni, mindig képes a meglepetésre” – mondta a magyar válogatott ifjú szélséjéről az előző szezont Debrecenben töltő olasz Tomasso Busilacchi, aki az esti magyar–olasz kapcsán kérdezett a wpdworld.com oldal. A junior-világbajnok center a pimasz Manhercz mellett Nagy Viktort és Vámos Mártont is méltatta, de Märcz Tamásról is elismerően szólt. A szakemberről elmondta, a BVSC-ből is jó gárdát faragott, s biztos benne, hogy nagy hatással volt az edzőre az olasz vízilabda, hiszen több mint egy évtizedet élt és játszott Olaszországban. Busilacchi végül hozzátette, noha a Debrecen marasztalta, úgy döntött, visszatér Olaszországba, hogy befejezze a tanulmányait.

17:23
Kovács István, a BL-győztes Szolnoki Dózsa-Közgép szakmai igazgatója korán a helyszínre érkezett, a szokásos higgadtsággal fogalmazott: „Nagyon fontos lenne a csoportelsőség megszerzése, és bármennyire erősnek tartom az olasz válogatottat, azt gondolom, meglesz a győzelem. Amennyiben Nagy Viktor úgy véd, mint a Bajnokok Ligája döntőjében, akkor besétálunk a nyolc közé. Ámen.

18:33
VB_20170719_Madar_David_019.jpg
Az amerikai színész, Ashton Kutcher a műugrás után egy pólómeccset is megnézett dr. Kemény Dénes társaságában – más kérdés, hazája válogatottja finoman fogalmazva sem dominált Japán ellen… Mindenesetre gyermekeit nem hozta ki az eseményére – az ismert előzmények okán nem meglepő.

18:40

Hoppá! Japán (amelyben Seiya Adachia hét gólt jegyzett) a D-csoportban két pontot szerzett, miután 15–7-re legyőzte az Egyesült Államokat. A megfiatalított amerikaiakon még látszik, idő kell, míg erős csapatot alkotnak.

20:03
Azok után, hogy nagy meglepetésre Montenegrótól pontot rabolt a kanadai csapat, 10–9-re kikapott Kazahsztántól. Az A-csoportban így még minden megtörténhet.

21:30
VB_20170719_Madar_David_025.jpgElképesztő meccset vívott válogatottunk Olaszországgal! A rengeteg kiállítást hozó, páros büntetésekkel megspékelt csatában (amelynek második negyedében elveszítettük Hárai Balázst) nagyot mentve 9–9 lett a végeredmény. Mindez azt jelenti, hogy – feltételezve, hogy legyőzzük a franciákat pénteken, ami lássuk be, azért valószínűsíthető – az olaszok ausztrálok elleni mérkőzése dönti el a csoportelsőség sorsát. Tekintettel arra, hogy mi 13–3-ra vertük Youngeréket, nem állunk rosszul. Tudósításunkat itt olvashatják.

22:12
Mezei Tamás rendületlenül állja a sarat, még mindig az interjúzónában válaszol a kérdésekre. „Sajnálom, hogy már nem tőlünk függ a csoportelsőség” – mondja mindenkinek nagyon készségesen. Hamarosan hosszabb nyilatkozatok az érintettektől.

22:47
Javított az A-csoportban Montenegró a Kanada elleni döntetlen után: Brazíliát 14–5-re verte a nap utolsó mérkőzésén.
 
22:50
VB_HUN_ITA_ffi_Madar_David_007.jpg Märcz Tamás hangsúlyozta, hogy a válogatott mindenre felkészült és akkor sem adja fel, amikor éppen hátrányban van.
 
23:24
VB_HUN_ITA_ffi_Madar_David_005.jpg Így látták a meccsek a játékosok, összeállításunkban hét magyar pólós véleményét olvashatja.
 
23:25
Az uszoda szép lassan kiürült, véget ért a vb-n a 4. nap a pólótornán. A férfiaknak csütörtökön szünnap lesz, és színre lépnek újra a hölgyek. Íme, a csütörtöki női program, benne a magyar-holland csoportelsőséget eldöntő rangadóval:
Japán-Franciaország (9:30)
Ausztrália-Görögország (10:50)
Oroszország-Kazahsztán (12:10)
Olaszország-Kína (13:30)
Brazília-Kanada (17:30)
Új-Zéland-Egyesült Államok (18:50)
Hollandia-MAGYARORSZÁG (20:10)
Dél-Afrika-Spanyolország (21:30)
Vízilabda hírek
FINA VB 2017 - Hírek
vb
hírfolyam
4. nap