cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Férfiválogatott - a CENTEREK

2017. július 12. 13:22

Hárai Balázsra és Mezei Tamásra vár a feladat, hogy megbirkózzanak a világ legjobb védőivel. Képességeiket ismerjük, joggal bízhatunk abban, megoldják mindezt. Sőt!

A világbajnokság előtt posztonként bemutatjuk válogatottjaink tagjait - a 3. részben a centerek következnek. Íme, férfiválogatottunk két középcsatára, akik közül az egyik már óriási nemzetközi rutinnal rendelkezik, klasszis a javából, míg a másik első világversenyére készül, ám többek között a BL-döntőben mutatta meg, nem kell tartania senkitől.
 
(Az 1. részt, a kapusok bemutatását itt olvashatja el)
(A 2. részt, a bekkek bemutatását itt olvashatja el)
 
CENTEREK
 
Ferfi_valogatott_Hárai_Balázs.jpg HÁRAI Balázs
Született: 1987. április 5.
Sapkaszám: 12
 
Maradjunk annyiban, nem véletlenül igazolta le 17 esztendősen az aktuális magyar sztárcsapat, a Domino-Honvéd... „Csiszolatlan gyémánt" - mondták róla, elkezdték tehát „csiszolni." Rengeteget foglalkozott vele Molnár Tamás és Bárány Attila, posztjának két kiválósága, de Benedek Tibor és Tóth Imre is istápolta. Fejlődése töretlen lett, a felnőtt válogatottban Kemény Dénes kapitány is rendszeresen meghívót küldött neki az edzésekre, sőt már 2005-ben bedobta őt a mély vízbe. „Pufi", merthogy az uszodákban csak így nevezik (a pufi srác állítólag zseniálisan bánt lábbal is a labdával, csak hát a futás...) az aktuális válogatott centerek, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Kis Gábor mögött várt a sorsára, folyamatosan tanult, technikáját szép lassan tökélyre fejlesztette. Tehetségét mi sem jelezte jobban, hogy 2011-ben Junior Príma-díjat kapott! Jó ideje kirobbanthatatlan tagja a válogatottnak, csupán a posztjából adódó sajnálatos sérülések tarthatják távol, ám hiába fáj itt-ott, mindig összeszedi magát, és bizonyítja, nem véletlen sorolják a sportág klasszis centerei közé. Élmény nézi, miként átveri a védőket, mert bizony nem csak kiállításokat, hanem mesteri akciógólokat várhatunk tőle a vb-n is.
 
 
Ferfi_valogatott_Mezei_Tamás.jpg MEZEI Tamás
Született: 1990. szeptember 14.
Sapkaszám: 11
 
Nagy utat járt be, amíg eljutott idáig. Évek óta a magyar bajnokság egyik szorgos, dolgát alázattal végző centerei közé sorolták, de nem került a fókuszba. Eleinte úgy tartották, Szolnokon is csupán epizódszerep jut majd neki Kis Gábor árnyékában, ám tekintettel arra, hogy egyrészt „Kicsi" alkalomadtán sérült volt, és több lehetőség jutott neki, másrészt amikor vízben volt, bebizonyította, ilyen szintű csapatban is megállja a helyét, rangot szerzett magának. Cseh Sándor irányítása alatt markánssá vált a játéka, összeszedett, megbízható centerré nőtte ki magát, olyan játékossá, aki a nemzetközi porondon, a Bajnokok Ligájában is felvette a harcot a kőkemény védőkkel. Így voltaképpen nem volt meglepő, hogy az új érában Märcz Tamás is kíváncsi volt arra, mire képes a legjobbak között - ő pedig köszönte, élt a lehetőséggel. Hogy mennyire bízik benne a kapitány, jól jelzi, hogy a vb-felkészülés első fázisában dobhártyasérülése miatt nem mehetett vízbe, így némi lemaradásban volt a többiektől, mégis ő kapta a 11-es sapkát. Első világversenye rögvest egy hazai vb, amely minden szempontból nagy kiugrás lehet karrierében.
 
A magyar férfiválogatott vb-csapata
Kapusok:
 Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-NagyMiklós (OSC), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), ManherczKrisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Török Béla (BVSC), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

VIZES VB 2017
finalogo.jpg A FÉRFITORNA CSOPORTJAI
A-csoport:
 Brazília, Montenegró, Kazahsztán, Kanada
B-csoport: Franciaország, Ausztrália, Olaszország, MAGYARORSZÁG
C-csoport: Spanyolország, Szerbia, Görögország, Dél-Afrika
D-csoport: Egyesült Államok, Japán, Horvátország, Oroszország

JÚLIUS 17., HÉTFŐ

9:30: Brazília-Kazahsztán
10:50: Montenegró-Kanada
12:10: Franciaország-Olaszország
13:30: Spanyolország-Görögország
17:30: Szerbia-Dél-Afrika
18:50: Egyesült Államok-Horvátország
20:10: Ausztrália-MAGYARORSZÁG
21:30: Japán-Oroszország

JÚLIUS 19., SZERDA

9:30: Franciaország-Ausztrália
10:50: Dél-Afrika-Görögország
12:10: Spanyolország-Szerbia
13:30: Oroszország-Horvátország
17:30: Egyesült Államok-Japán
18:50: Kanada-Kazahsztán
20:10: MAGYARORSZÁG-Olaszország
21:30: Brazília-Montenegró

JÚLIUS 21., PÉNTEK

9:30: Spanyolország-Dél-Afrika
10:50: Szerbia-Görögország
12:10: Egyesült Államok-Oroszország
13:30: Japán-Horvátország
17:30: Brazília-Kanada
18:50: Montenegró-Kazahsztán
20:10: Franciaország-MAGYARORSZÁG
21:30: Ausztrália-Olaszország

További program
Július 23., vasárnap

A nyolc közé jutásért:
C2-D3
C3-D2
A2-B3
A3-B2

Július 25., kedd

Negyeddöntő:
A1-C2/D3
B1- C3/D2
C1- A2/B3
D1-A3-B2

Július 27., csütörtök

Elődöntő:
A1-C2/D3 győztese-B1-C3/D2 győztese
C1- A2/B3 győztese-D1-A3-B2 győztese

Július 29., szombat

Döntő, a 3. helyért
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
märcz tamás
vb
centerek
hárai
mezei