cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Férfiválogatott - a BEKKEK

2017. július 11. 14:28

Más-más az útjuk, és újra összetalálkoznak: Decker Ádám és Gór-Nagy Miklós ismét közösen készül arra, hogy megbirkózzon az ellen centereivel, avagy a csapatnak hátul tartást adva segítsen céljai eléréséhez.

A világbajnokság előtt posztonként bemutatjuk válogatottjaink tagjait - a 2. részben a bekkek következnek. Íme, férfiválogatottunk két olyan játékosa, akik klasszikusan a rivális centerire lesznek majd „ráküldve". Nem mellesleg mindketten világbajnokok, ergo már korábban is bizonyították, értik a dolgukat.
 
(Az 1. részt, a kapusok bemutatását itt olvashatja el)
 
BEKKEK
 
Ferfi_valogatott_Decker_Ádám.jpg DECKER Ádám
Született: 1984. február 29.
Sapkaszám: 7
 
Szökőév február 29-én született - ilyen esetekben sokszor vicceskednek az illetővel, milyen fiatal még. Nos, nem pont ezért neveznénk későn érő típusnak, sokkal inkább azért, mert pályafutása azon szakaszában jutott a csúcsra, amikor nem sokan számítottak már rá. Már-már beletörődött abba, hogy az utánpótlás évek után a felnőtt válogatottság hiú ábránd marad, amikor is a londoni olimpia után 28 esztendősen egyszer csak a legjobbak között találta magát. Benedek Tibor számított rá, ő pedig élt a bizalommal. Az évek során felszedett rutin mellett játékban is rengeteget fejlődött, és noha természetesen mostanság is a bekkelés a fő területe, előszeretettel számítanak rá edzői, így a kapitány is beúszó második centerként, vagy éppen a középcsatárok pihentetése révén kimondott akár centerpozícióban. És miután nem csak az ereje van rendjén, hanem a technikája is kiforrott (nem csak pozíciótartásra jó, akciógólokra is képes!), megoldja ezt a feladatot is, afféle all round pólós lett. Világbajnok, Eb-ezüstérmes, olimpikon, aki tulajdonképpen beton biztos alapja ennek a csapatnak is - második kislánya a napokban született, boldogsága határtalan. Így várja a nagy feladatot.
 
 
Ferfi_valogatott_Gór_Nagy_Miklós.jpg GÓR-NAGY Miklós
Született: 1983. január 8.
Sapkaszám: 8
 
Hogy mennyire alázatos, eklatáns példaként szolgál az útja. Talán magában vagy éppen nem magában mindenki elbúcsúztatta őt a válogatottól azok után, hogy nem került be a riói olimpiai csapatba - s lőn, ismét itt van a legjobbak között! Nem lehetett könnyű, de feldolgozta azt, hogy ismét lemarad az ötkarikás játékokról (2012-ben vállsérülés akadályozta meg, hogy ott lehessen Londonban, 2008-ban küzdött, de nem kapott szerepet), és úgy játszott klubcsapatában, az OSC-ben, hogy az új kapitány, Märcz Tamás is behívta a keretébe. Nos, csendben, a kellő rutinnal, abszolút magabiztosan tette a dolgát, a csapat legrutinosabb játékosaként (már 2006-ból Eb-ezüstje van!) bizonyította, lehet, sőt kell rá számítani. Első számú feladata nyilvánvalóan az ellen centereinek a semlegesítése lesz, amire kellőképpen felkészült, ugyanakkor támadásban is el kell majd alkalomadtán eresztenie egy-egy bombát, mert tudjuk, megvan ehhez a képessége. Emellett adja magát, hogy szükség esetén bíztassa/nyugodtságra intse a fiatalok, avagy meghatározó tagja az együttesnek. És speciel ő is azok közé tartozik, aki tudja, milyen út vezet a vb-n a dobogóra, annak is a tetejére...
 
 
A magyar férfiválogatott vb-csapata
Kapusok:
 Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-NagyMiklós (OSC), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), ManherczKrisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Török Béla (BVSC), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

finalogo.jpg VIZES VB 2017
A FÉRFITORNA CSOPORTJAI
A-csoport:
 Brazília, Montenegró, Kazahsztán, Kanada
B-csoport: Franciaország, Ausztrália, Olaszország, MAGYARORSZÁG
C-csoport: Spanyolország, Szerbia, Görögország, Dél-Afrika
D-csoport: Egyesült Államok, Japán, Horvátország, Oroszország

JÚLIUS 17., HÉTFŐ

9:30: Brazília-Kazahsztán
10:50: Montenegró-Kanada
12:10: Franciaország-Olaszország
13:30: Spanyolország-Görögország
17:30: Szerbia-Dél-Afrika
18:50: Egyesült Államok-Horvátország
20:10: Ausztrália-MAGYARORSZÁG
21:30: Japán-Oroszország

JÚLIUS 19., SZERDA

9:30: Franciaország-Ausztrália
10:50: Dél-Afrika-Görögország
12:10: Spanyolország-Szerbia
13:30: Oroszország-Horvátország
17:30: Egyesült Államok-Japán
18:50: Kanada-Kazahsztán
20:10: MAGYARORSZÁG-Olaszország
21:30: Brazília-Montenegró

JÚLIUS 21., PÉNTEK

9:30: Spanyolország-Dél-Afrika
10:50: Szerbia-Görögország
12:10: Egyesült Államok-Oroszország
13:30: Japán-Horvátország
17:30: Brazília-Kanada
18:50: Montenegró-Kazahsztán
20:10: Franciaország-MAGYARORSZÁG
21:30: Ausztrália-Olaszország

További program
Július 23., vasárnap

A nyolc közé jutásért:
C2-D3
C3-D2
A2-B3
A3-B2

Július 25., kedd

Negyeddöntő:
A1-C2/D3
B1- C3/D2
C1- A2/B3
D1-A3-B2

Július 27., csütörtök

Elődöntő:
A1-C2/D3 győztese-B1-C3/D2 győztese
C1- A2/B3 győztese-D1-A3-B2 győztese

Július 29., szombat

Döntő, a 3. helyért
 
 
 
 
 
 
 
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
märcz tamás
vb
bekkek
gór-nagy
decker