cover image
Egyéb

Ez ám az edzői stáb: Märcz, Székely, Kósz, Nyéki

2017. május 15. 13:11

Szövetségi kapitányaink, mint ismeretes, nyáron az Universiade-csapatért is felelnek. Férfiválogatottunk szakvezetője két olimpiai bajnok csapattársát, illetve a Ferencváros csapatkapitányát kérte fel segítőül.

Mint beszámoltunk róla, csütörtökön a 2017-es nyári Universiade helyszínen, Tajvanban sorsoltak az augusztus 19-30. közötti eseményre – lásd alább a csoportokat.

Azt már korábban közölte Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya, hogy Mihók Attila lesz a segítője, vele „viszi” majd a csapatot. A ma délelőtti MVLSZ-BENU sajtótájékoztató után Märcz Tamás, férfiválogatottunk szakvezetője is elmondta, kik segítik majd ennél a csapatnál a munkáját.

„Székely Bulcsú, Kósz Zoltán és Nyéki Balázs alkotja majd az edzői stábot” – mondta a kapitány, akitől megtudtuk, azért a kvartett, mert rengeteg az elfoglaltság, a három sydneyi bajnok részt vesz ugye a masters vb-n is, „Csucsu” pedig az U15-ös válogatott mellett is dolgozik. A keretet várhatóan a felnőtt válogatott 18-as világbajnoki keretével együtt a Bajnokok Ligája Final Six után jelöli ki a kapitány.

Universidade, 2017, Tajvan - a csoportbeosztás
Férfiak
A-csoport:
Tajvan, Franciaország, Dél-Korea, Nagy-Britannia
B-csoport: Olaszország, Ausztrália, Hollandia, Argentína
C-csoport: Magyarország, Szerbia, Kanada, Dél-Afrika
D-csoport: Egyesült Államok, Oroszország, Japán, Románia

Nők
A-csoport:
Kanada, Oroszország, Magyarország, Japán, Nagy-Britannia, Új-Zéland
B-csoport: Ausztrália, Olaszország, Egyesült Államok, Franciaország, Argentína, Görögország
Vízilabda hírek
universiade