cover image
Egyéb

Továbbra is a magyar póló mellett a BENU!

2017. május 15. 11:56

2015 óta támogatja a BENU Gyógyszertárak a Magyar Vízilabda Szövetséget, és a sikeres együttműködésnek köszönhetően hosszabbítanak a felek – jelentették be a hétfőn rendezett sajtótájékoztatón. Az eseményen Märcz Tamás, a férfiválogatott szövetségi kapitánya a nemzeti együttes programjáról is beszámolt.

A Magyar Kupa-sorozatnak és ősz óta a fiú ifjúsági bajnokságnak is a névadója a BENU, sőt a hagyományos nyári felkészülési torna is a cég nevét viseli, a Magyar Vízilabda Szövetség pedig büszke arra, hogy egy ilyen jelentős vállalat támogatja a vízilabdát. Az együttműködés sikerességéről pedig mindent elárul, hogy a felek újabb egy évvel meghosszabbították a köztük lévő megállapodást. 

„Sokadszor írunk alá valamely reklámpartnerünkkel egy újabb megállapodást, amely partner ezúttal most a BENU – kezdte Dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. – Lényeges, ha az ember hosszú távon tud kalkulálni, ekkor kedvező ugyanis mindkét fél számára a megállapodás. Külön öröm, hogy a gyógyszerhálózat esetében olyan vezetővel tárgyalunk évről évre, aki aktívan vízilabdázik. Sőt, ha hétvégén otthon vagyok, meg is tudom nézni, milyen formában van, hiszen Leányfalun játszik.”

Az említett vezető. Dr. Zlinszky János, a BENU Magyarország Zrt. igazgatósági tagja, aki szintén örömét fejezte ki a támogatási szerződés meghosszabbítása kapcsán.

„Három éve indult el a közös munka, és az idei év egyébként is nagyobb jubileum a BENU számára, mert öt éve vezettük be a brandet Magyarországra – mondta Dr. Zlinszky János. – A tavalyi évben már több mint 15 millió vásárlónk volt, 20 millió receptet váltottak be és 55 millió doboz gyógyszert értékesítettünk. Ennek a sikernek az egyik kulcsösszetevője a Magyar Vízilabda Szövetséggel való együttműködés. Magyarország legnépszerűbb sportágát támogatjuk, a mostani a harmadik év, és évről évre több támogatást tudunk nyújtani, több megjelenést kapunk. Ez idén abban csúcsosodik ki, hogy a Bajnokok Ligája hatos döntőjének a nyári felkészülési tornának is támogatói leszünk, ősszel pedig a Magyar Kupának, míg januártól három fiú korosztályos bajnokság névadója a BENU. A szövetség vezetésével közös értékrendet képviselünk, bízom benne, hogy sokáig tart még az együttműködés és hozzá tudunk járulni a válogatott sikeres szerepléséhez.”

Az idei BENU-kupára, azaz a férfiválogatott világbajnokság előtti utolsó felkészülési tornájára július 7–9. között kerül sor. A tornán Märcz Tamás együttese mellett Románia, Németország és Kanada vesz részt. A megméretés címvédője a magyar válogatott, amely a tavalyi BENU-kupán Ausztráliát, Grúziát és Horvátországot is legyőzte.

„Talán nem a mostani volt minden idők legjobb bajnoki döntője, viszont a 2016–2017-es idény volt talán minden idők legjobb bajnoksága – mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány. – Magas színvonaló idény volt, kimagasló csapatokkal, de a középmezőnyben is nagy csaták voltak, sőt az alsóházban szereplők is üde színfoltjai voltak a bajnokságnak. A Bajnokok Ligája hatos döntőjében kiemelt figyelmet kapnak majd a válogatott játékosok, akiket volt szerencsém sokat látni a szezon során. Kiélezett mérkőzésekre számítok, először az Eger és a Brescia között, aztán remélhetőleg az Eger és a Szolnok között. Ez a találkozó garantálja, hogy lesz magyar csapat a döntőben is. Szerentnék jó teljesítményeket látni, szeretnék, hogy a magyar válogatott játékosok húzóemberek legyenek, amire az évad során elég sokszor volt példa. A BENU kupa pont ideális időpontban van, két héttel a világbajnokság előtt, megfelelő partnerekkel játszunk majd, akik biztosan megnehezítik a dolgunkat.”

A szövetségi kapitány elmondta, a válogatott június 5-én kezdődő felkészülésének első hete a szlovákiai Somorján zajlik, míg a második héten Spanyolországban edzőtáborozik a gárda. A folytatásban Budapesten gyakorol a csapat, amely a felkészülés ötödik hetében a szerbekkel gyakorol Kecskeméten, illetve a BENU-kupán szerepel majd. Märcz Tamás hozzátette, a világbajnokság készülő tizennyolcas keretet a Bajnokok Ligája hatos döntőjét követően hirdeti ki.
 
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Duna Aréna
Vízilabda hírek
benu szponzor mvlsz megallapodas kemeny denes zlin