cover image
Egyéb

BVSC, Miskolc: cél az Euro kupa!

2017. április 20. 14:59

Az előző szezonban ötödik BVSC megismételheti ezt a szereplést, de Miskolcnak is az a célja, hogy nemzetközi kupaszereplést érő helyen végezzen.

Ugyan még a Miskolcnál lesz a pályaelőny az ötödik helyért vívott csatában, a borsodiak és a BVSC párharcában eddig még nem nyert hazai csapat. Az alapszakasz hetedik fordulójában Miskolcon 5–5-re végeztek a felek, a záró körben pedig 10–6-ra nyert az MVLC a Szőnyi úton, igaz, az a találkozó helyezésről nem, csak a középszakaszba továbbvitt pontokról döntött. A Miskolcnak dekralált célja, hogy megszerezze az Euro kupa-szereplést érő ötödik helyet, ami az előző szezonban a BVSC-é volt, és a rájátszás első körében a Szegedet legyőző zuglóiak most sem mondanának le a nagycsapatok mögötti legjobb együttes címéről.

„Mozgósítjuk a végső erőtartalékainkat és mindent megteszünk azért, hogy nemzetközi kupaszereplést érő helyen végezzünk – mondta a BVSC honlapján Szűcs Levente edző. – Annyira rendben volt a csapat a húsvéti edzések során, hogy el sem tudtam képzeni, hogy ne nyerjünk a Szeged ellen. Nem foglalkoztunk semmi mással, csak magunkkal, nekiestünk az ellenfélnek és szépen elléptünk. Egyszer engedtük vissza a Szegedet, de akkor sem játszottunk rosszabbul, csak elpuskáztunk néhány helyzetet. Tizennégy gólt lőttünk, amin tíz játékosunk osztozott, ami mindent elárul a csapat erejéről.”

Érdekesség egyébként, hogy alapszakasz utolsó előtti köre előtt a BVSC még állt felsőházat érő helyen, akkor viszont legyőzte a Honvédot, a középszakaszban pedig előbb megszerezte a hatodik helyet, majd harmadszor is nyert a Szegeddel szemben, így aztán jöhet a Miskolc elleni nemzetközi kupacsata.

Amelyet azért a Miskolc sem vár rossz esélyekkel, hiszen a szezon során csak egyetlen vereséget szenvedett a nála hátrább rangsorolt csapatokkal szemben (a középszakaszban nyert a Vasas Miskolcon), no meg a hazai pálya előnye is mellette szól, komoly kis csatára van tehát kilátás.

Vízilabda hírek
bvsc miskolc szucs levente