cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság: továbbjutott a BVSC és a Miskolc is

2017. április 19. 21:37

A BVSC és a Miskolc is lezárta a maga párharcát, miután legyőzte a Szegedet, illetve a Vasast, így ez a két gárda vívhat majd meg a nemzetközi kupaszereplést jelentő ötödik helyért.

Bár Chilkó Márton a Szegednek szerzett vezetést a Laky uszodában, a BVSC hamar magához ragadta a kezdeményezést, és jelezte, hogy nem szeretné tovább húzni a párharcot. Ha már az alapszakaszban mindkétszer legyőzte a Szegedet, akkor gyorsan megszerezné a harmadik, immár továbbjutást érő sikert.

A zuglói együttes már az első negyed végén vezetett, a második közepén pedig már 7–2-es előnyben volt, és ugyan a Szeged 10–8-nál feljött két gólra, a BVSC másfél perc alatt hármat lőtt, el is döntve ezzel a találkozót. Ez pedig azt jelenti, hogy a fővárosi együttes az ötödik, míg a Szeged a hetedik helyért játszhat majd.

Szűcs Levente, a BVSC vezetőedzője: – Egyértelmű, hogy nekünk volt több vesztenivalónk. Az elején elkaptunk egy jó ritmust, és később ugyan volt egy kis kihagyásunk, aztán visszaálltunk a rendes kerékvágásba. Ez igazi csapatmunka volt.

Varga Péter, a Szeged vezetőedzője: – Azzal a céllal érkeztünk, hogy az elejét keményen megnyomjuk, ez azonban nem sikerült, mert sajnos amatőr gólokat kaptunk. A védekezésünk nem volt megfelelő, aztán már csak hajtottunk, küzdöttünk, futottunk az eredmény után.

A két együttesnek az ellenfele is megvan már, mivel szerdán a Miskolc és a Vasas párharca is befejeződött. Igaz, ez utóbbi találkozó parázs küzdelmet hozott, amelyről sokat elárul, hogy a játékvezetők mindkét csapatból kiállítottak négy percre egy-egy játékost. Pedig amikor a 11. percben 7–1-re vezetett a Miskolc, nem úgy tűnt, hogy itt még felfordulás következhet.

Aztán a Vasas feljött 11–8-ra, ekkor viszont a piros-kékeknél szereplő Burián Gergő kapott négyperces büntetést, a Miskolc azonban három percet sem játszhatott folyamatos emberelőnyben, mivel a negyedik negyed elején Halek Mártont is brutalitásért küldték ki a bírók. Az ötméterest Babay Árpád belőtte (12–9 a Miskolcnak), de a vendégek végül döntetlennel megúszták a kritikus négy percet, s mivel már három perc sem volt hátra, amikor még mindig néggyel vezetett a Miskolc, kijelenthettük, hogy eldőlt a mérkőzés és egyúttal a párharc is.

Földi László, a Vasas vezetődzője: – Nagyon nehezen indult ez a meccs, olyan szempontból, hogy nagyon foghíjasan játszottunk. Hálistennek eddig elkerült az, hogy ilyen sok játékos ne tudjon játszani. A srácok így még inkáb megérdemlik a dicséretet, nem adták fel kilenc három után, meg tudtuk zavarni a Miskolcot, tudtunk élni a lehetőséggel, de a végén elfogytunk és azt se felejtsük el, hogy ebben a csapatban játszott két fii és három serdülőkorú játékos. Elismerésem a csapatnak, mert mindent megpróbáltak, de ennek a kockáztatásnak vannak hibái, hátulütői.

Sike József, a Miskolc vezetőedzője: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen a Vasasnak csak akkor lett volna sansza még egy mérkőzésre, ha nyer, az utolsó szalmaszálba kapaszkodtak. Amikor elmentünk az elején minket jobban megzavart a nagyarányú vezetés, mintha fej-fej mellett mentünk volna. A Vasasnak egyet kell tudnia: ebben az évben mi senkitől nem kaptunk ki a saját kasztunkban, tehát az ötödik helytől lefelé, csak tőlük, szóval büszkék lehetnek és gratulálok, mert egy tipikus ketrecharc mérkőzés volt, amiben utolsó leheletükig küzdöttek, mi pedig hoztuk azokat a hibákat, amit egy második éve az ob I-ben szereplő csapat hozhat.

E.ON férfibajnokság, rájátszás, az 5–8. helyért
1. mérkőzés
MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–ContiTech-Szeged-Diapolo 14–9 (4–2, 4–2, 2–3, 4–2)
Gólszerzők:
Ambrus F. 2, Mátyok 2, Csapó M. 2, Létay 2, Sugár, Kovács P., Szabó Bendegúz, Várnai, Czigány K., Pásztor M., ill. Chilkó 2, Illés S. 2, Manhercz Á. 2, Kiss Cs., Sánta, Pellei F.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó páharc végeredménye: 9–0 a BVSC javára

2. mérkőzés
VasasPlaket–PannErgy-MVLC 13–16 (1–5, 2–4, 5–3, 5–4)
Gólszerzők:
Marnitz G. 5, Babay 2, Bóbis M. 2, Burián 2, Steinmetz Á. 2, ill. Halek 4, Misics 4, Vadovics 2, Bowen 2, Hornyák O., Jakab D. Miklós L., Lukács Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó páharc végeredménye: 9–3 a Miskolc javára
Vízilabda hírek
ob I ferfiak rajatszas Miskolc vasas bvsc szeged