cover image
Egyéb

Dunaújváros: szépítési lehetőség!

2017. április 13. 10:36

A bajnokság és a Magyar Kupa nem úgy sikerült, ahogy azt Dunaújvárosban remélték, a LEN-kupában viszont még szebbé teheti a szezonját az együttes.

A 2009–2010-es idény óta a most futó szezonban szerepel újra a nemzetközi porondon a Dunaújváros, s amíg akkor az Euroliga csoportköréből nem jutott be a legjobb nyolc közé az együttes, addig most a negyeddöntőig küzdötte el magát, a címvédő Sabadell elleni vereséget követően pedig a LEN-kupa négyes döntőjében szállhat vízbe a társaság.

„Ez lesz az első négyes döntőm, a mostani a negyedik évem Dunaújvárosban, és először játszunk a nemzetközi kupában – kezdte Garda Krisztina, az újvárosiak Európa-bajnok védője. – Benedek Tibor azt mondta a tornát megelőző sajtótájékoztatón, hogy az ő nemzetközi karrierje egy LEN-kupa-győzelemmel indult, nem bánnám, ha ez nekünk is összejönne. Az UVSE-nek már van nemzetközi érme, örülnék, ha most mi ünnepelhetnénk – s természetesen nem a bronzéremre gondolok.”

A Dunaújvárosnak azért is kiemelten fontos a Tüske uszodában sorra kerülő négyes döntő, mert a gárda a bajnokságban és a saját uszodában rendezett Magyar Kupa négyes döntőben is lemaradt a fináléról, így gyakorlatilag a LEN-kupával mentheti meg az eddig a vártnál rosszabbul alakuló szezonját.

„A bajnoki elődöntő után pár napig nem volt túl vidám a hangulat, azóta viszont lejátszottuk a bronzcsata első mérkőzését, amit ha hibákkal is, de egész jó játékkal megnyertünk. Nem számítottunk rá, hogy az UVSE a LEN-kupában fog szerepelni, azonban ha már őket kaptuk, akkor őket kell legyőzni, ha szeretnénk nyerni, márpedig szeretnénk” –  mondta Garda Krisztina.

A Dunaújváros edzője, Mihók Attila hozzátette, bízik abban, előnyt jelent majd számukra, hogy ismerik az UVSE-t, a bajnokságbeli siker pedig önbizalmat adhat az elődöntőre. A szakvezető hangsúlyozta, a két hazai sorozatban ért csalódások után a LEN-kupa marad lehetőségnek, ahol olyan eredményt érhet el a csapat, amit előzetesen is elfogadott volna.
 
Az UVSE-ről szóló írásunkat itt olvashatják.


LEN-kupa, nők, négyes döntő, Tüske uszoda
Április 14., péntek

Elődöntő
Padova (olasz)–Hanti-Manszijszk (orosz), 17:00
UVSE–DUE-Maarsk Graphics
Április 15., szombat
A 3. helyért, 17:15
Döntő, 19.15

A négyes döntőre a helyszínen lehet belépőt vásárolni, a napijegyek 1000 forintba kerülnek.
Vízilabda hírek
len kupa negyes donto tuske uszoda dunaujvaros gar